Geitenkaassalade, maar dan anders

Geitenkaassalade, maar dan anders Verse geitenkaas is gezond en lekker en wordt steeds populairder. Dat geldt voor de geitenkaas op het verse broodje, de geitenkaas verwerkt in hapjes en de geitenkaas in de salade. Een plak geitenkaas op een neutrale salade kennen we allemaal, maar een maaltijdsalade met geitenkaas kan ook erg lekker zijn … en gezond!

Geitenkaassalade met vis

Ingrediënten

  • verse geitenkaas (met korst)
  • gemengdesla
  • rivierkreeftjes of Hollandse garnalen
  • groene olijven
  • kappertjes
  • sherrytomaatjes
  • cocktailuitjes
  • olijfolie

Bereiding

Maak de salade aan met een beetje olijfolie en voeg er een paar kappertjes en cocktailuitjes aan toe. Split enkele groene olijven en sherrytomaatjes en voeg deze toe aan de sla. (van ieders nooit te veel nemen, het moet er subtiel aan toegevoegd zijn) Maak intussen de geitenkaas warm in de oven (de geitenkaas moet binnen de korst blijven dus niet te lang! Doe er nu wat rivierkreeftjes of garnalen bij en meng het goed. Leg als laatste de verwarmde geitenkaas op de salade.

Geitenkaassalade met kip

Ingrediënten

  • verse geitenkaas (met korst)
  • rucolasla
  • kip
  • kappertjes
  • groene paprika
  • tomaat
  • olijfolie
  • zonnebloempitten

Bereiding

Maak de sla aan met wat olijfolie en wat zonnebloempitjes. Voeg er wat kappertjes aan toe en maak een halve groene paprika schoon. Snij deze in kleine stukjes en voeg deze toe aan de salade. Koop de kip in heet water en zet de geitenkaas in de oven om warm te worden (twee dunne plakken). Als de kip gekookt is in kleine reepjes snijden en een beetje marineren in een neutrale sladressing met tuinkruiden (laat dit even staan). Een grote tomaat in dunne plakjes snijden en op de salade leggen, tezamen met de reepjes kip. Als laatste de plakken op de kip leggen.

Frisse geitenkaassalade met fruit

Ingrediënten

  • verse geitenkaas (met korst)
  • gemengdesla
  • appel
  • appelcompote
  • tuinkruidendressing (zonder olie)
  • walnoten

Bereiding

Deze frisse salade maak je aan met een frisse tuinkruidendressing. Meng er wat gehalveerde walnoten doorheen en maak de geitenkaas warm samen met een stevige plak appel (leg de geitenkaas op de appel in de oven). Maak een toefje van de appelcompote en leg dit los bij de salade. Als laatste de geitenkaas met appel op de salade leggen.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde salades met kaasGezonde salades met kaasKaas is een echte smaakmaker, dat is niet nieuw. Kaas kan echter op de meest uiteenlopende manieren gebruikt worden in d…
Geitenkaas SaladesGeitenkaas SaladesGeitenkaas is sinds enkele jaren enorm populair. Typisch dat het nog zo lang geduurd heeft, voordat de restaurants en de…
Kaas hoort erbijKaas hoort erbijKaas is in ons etensbeeld niet meer weg te denken en dat hoeft ook niet. Kaas is lekker en gezond, zolang je kaas maar m…
Bereiding gezonde lunch (voor onderweg)Bereiding gezonde lunch (voor onderweg)De lunch is in Nederland doorgaans een broodje, waarbij het broodje kaas nog steeds op nummer een staat. Maar de tendens…

Heerlijke pannenkoek receptenHeerlijke pannenkoek receptenPannenkoeken passen eigenlijk bij iedere temperatuur. In de zomer past de fris en fruitige pannenkoek prima bij de maalt…
Vier heerlijke tosti'sHeeft u ook weleens zin in een lekker maar niet te moeilijke of uitgebreide hap. Dan zijn tosti's een heerlijke manier o…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.