Drie verrukkelijke perzikencocktails

Drie verrukkelijke perzikencocktailsMet deze heerlijke perzikencocktails creëert u een zomerse sfeer in huis. De cocktails zijn gemakkelijk te bereiden en in een oogwenk klaar. Ideaal voor op het terras of tijdens een party. En blenden is zo geleerd! Een cocktail van deze oorspronkelijk Chinese vrucht, ook wel Perzische appel genoemd, is ten onrechte niet echt populair. Niettemin zijn er tal van recepten die inmiddels velen over de streep hebben getrokken. Wie het drankje ooit geprobeerd heeft, raakt verknocht aan de volle, romige smaak van perziken.

Inhoud


Perziken

De perzik heeft een fluwelige schil en wordt ook wel Perzische appel genoemd, hoewel het van origine een Chinese steenvrucht is die via de handelsroutes van weleer in Europa terecht is gekomen. Perziken worden voor het overgrote deel geïmporteerd uit Zuid-Europa; de Nederlandse teelt is zeer gering. Het vruchtvlees van de perzik kan rood, wit of geel zijn, afhankelijk van het ras. De nectarine is overigens een variant van de perzik. Het vruchtvlees van de perzik is sappig, zoet en wordt gebruikt voor de bereiding van salades, in ijs en yoghurt, als handvrucht en… als basisingrediënt voor cocktails!

Perziken / Bron: Couleur, PixabayPerziken / Bron: Couleur, Pixabay

Blenden

Voor deze perzikencocktails, behalve voor de cocktail 'Nachten in Malakka', is het nodig om de techniek van blenden te leren. Gebruik een elektrische blender of mixer. Ideaal is de aanschaf van een cocktailblender die u alleen voor het bereiden van de cocktails gebruikt. Meng daarin de ingrediënten zoals vermeld in de 'bereidingswijze'.

Mengen
Voor al deze recepten geldt dat u het verse vruchtvlees van de perzik in stukjes snijdt. Voeg daarna de drank toe en vervolgens het ijs. Het voordeel daarvan is dat het fruit zich goed met de drank mengt en het ijs de cocktail op de juiste wijze kan koelen. Mix de ingrediënten ongeveer twintig seconden. Er vormen zich dan geen klonters.

Perzikenlikeur

Dan is er ook nog de perzikenlikeur met het aparte aroma van verse en gedroogde perziken. Er zijn veel perzikenlikeuren te koop, waaronder Bailoni Marillenschnapps en Peachtree. Belangrijk is dat u een kwalitatief goede likeur gebruikt voor uw cocktails. Laat u eventueel adviseren in de slijterij.

Laatste ronde

Kies een goede perzikenlikeur van verse, gedroogde perziken.

Ingrediënten

  • 30 ml wodka
  • 60 ml perzikstukjes in suikerstroop
  • 30 ml perzikenlikeur
  • 1 theelepel suiker
  • champagne
  • fijngemaakte ijsblokjes

Bron: Jarmoluk, PixabayBron: Jarmoluk, Pixabay

Bereiding

  • Neem voor deze perzikencocktail een champagneflûte van 140 ml.
  • Doe de ingrediënten en het ijs in de blender (behalve de champagne).
  • Zeef het mengsel in het glas.
  • Vul het glas met champagne.

Perzik met amandel

De amandelschilfers zorgen voor de 'finishing touch'.

Ingrediënten

  • 35 ml Amaretto di Galliano
  • 55 ml perzikenlikeur
  • 1 geschilde perzik
  • 2 schepjes vanilleroomijs
  • witte limonade (zonder koolzuur)
  • fijngemaakte ijsblokjes
  • 1 perzikschijfje en amandelschilfers om te garneren

Bereiding

  • Neem voor deze perzikencocktail een pocoglas van 295 ml.
  • Doe de ingrediënten en het ijs in de blender (behalve de limonade).
  • Schenk het mengsel in het glas.
  • Vul het glas met limonade.
  • Garneer de cocktail met het perzikschijfje en de amandelen.
  • Serveer er een rietje bij.

Nachten in Malakka

Een heerlijke cocktail voor een avondje stappen.

Ingrediënten

  • 20 ml perzikenlikeur
  • 25 ml wodka
  • 30 ml veenbessensap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • limonade (zonder koolzuur)
  • stukjes perzik (dobbelsteentjes)
  • fijngemaakt of geschaafd ijs

Bereiding

  • Neem voor deze perzikencocktail een tumbler van 350 ml.
  • Roer de ingrediënten in een mengglas.
  • Schenk het mengsel bij het ijs in de gekoelde tumbler.
  • Serveer er twee rietjes bij.
  • Geniet van dit ‘dessert’ uit de oude Portugese handelshavenstad Malakka.


Lees verder

© 2013 - 2025 Orion, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Strecosa, Pixabay
  • 'Cocktails', R&R Publications, Pty, Australie
  • Afbeelding bron 1: Couleur, Pixabay
  • Afbeelding bron 1: Jarmoluk, Pixabay