Drie verrukkelijke perzikencocktails

Drie verrukkelijke perzikencocktails Met deze heerlijke perzikencocktails creëert u een zomerse sfeer in huis. De cocktails zijn gemakkelijk te bereiden en in een oogwenk klaar. Ideaal voor op het terras of tijdens een party. En blenden is zo geleerd! Een cocktail van deze oorspronkelijk Chinese vrucht, ook wel Perzische appel genoemd, is ten onrechte niet echt populair. Niettemin zijn er tal van recepten die inmiddels velen over de streep hebben getrokken. Wie het drankje ooit geprobeerd heeft, raakt verknocht aan de volle, romige smaak van perziken.

Inhoud


Perziken

De perzik heeft een harige schil en wordt ook wel Perzische appel genoemd, hoewel het van origine een Chinese steenvrucht is die via de handelsroutes van weleer in Europa terecht is gekomen. Perziken worden voor het overgrote deel geïmporteerd uit Zuid-Europa; de Nederlandse teelt is zeer gering. Het vruchtvlees van de perzik kan rood, wit of geel zijn, afhankelijk van het ras. De nectarine is overigens een variant van de perzik. Het vruchtvlees van de perzik is sappig, zoet en wordt gebruikt voor de bereiding van salades, in ijs en yoghurt, als handvrucht en… als basisingrediënt voor cocktails!

Perziken / Bron: Couleur, PixabayPerziken / Bron: Couleur, Pixabay

Blenden

Voor deze perzikencocktails, behalve voor de cocktail 'Nachten in Malakka', is het nodig om de techniek van blenden te leren. Gebruik een elektrische blender of mixer. Ideaal is de aanschaf van een cocktailblender die u alleen voor het bereiden van de cocktails gebruikt. Meng daarin de ingrediënten zoals vermeld in de 'bereidingswijze'.

Mengen
Voor al deze recepten geldt dat u het verse vruchtvlees van de perzik in stukjes snijdt. Voeg daarna de drank toe en vervolgens het ijs. Het voordeel daarvan is dat het fruit zich goed met de drank mengt en het ijs de cocktail op de juiste wijze kan koelen. Mix de ingrediënten ongeveer twintig seconden. Er vormen zich dan geen klonters.

Perzikenlikeur

Dan is er ook nog de perzikenlikeur met het aparte aroma van verse en gedroogde perziken. Er zijn veel perzikenlikeuren te koop, waaronder Bailoni Marillenschnapps en Peachtree. Belangrijk is dat u een kwalitatief goede likeur gebruikt voor uw cocktails. Laat u eventueel adviseren in de slijterij.

Laatste ronde

Kies een goede perzikenlikeur van verse, gedroogde perziken.

Ingrediënten

  • 30 ml wodka
  • 60 ml perzikstukjes in suikerstroop
  • 30 ml perzikenlikeur
  • 1 theelepel suiker
  • champagne
  • fijngemaakte ijsblokjes

Bron: Jarmoluk, PixabayBron: Jarmoluk, Pixabay

Bereiding

  • Neem voor deze perzikencocktail een champagneflûte van 140 ml.
  • Doe de ingrediënten en het ijs in de blender (behalve de champagne).
  • Zeef het mengsel in het glas.
  • Vul het glas met champagne.

Perzik met amandel

De amandelschilfers zorgen voor de 'finishing touch'.

Ingrediënten

  • 35 ml Amaretto di Galliano
  • 55 ml perzikenlikeur
  • 1 geschilde perzik
  • 2 schepjes vanilleroomijs
  • witte limonade (zonder koolzuur)
  • fijngemaakte ijsblokjes
  • 1 perzikschijfje en amandelschilfers om te garneren

Bereiding

  • Neem voor deze perzikencocktail een pocoglas van 295 ml.
  • Doe de ingrediënten en het ijs in de blender (behalve de limonade).
  • Schenk het mengsel in het glas.
  • Vul het glas met limonade.
  • Garneer de cocktail met het perzikschijfje en de amandelen.
  • Serveer er een rietje bij.

Nachten in Malakka

Een heerlijke cocktail voor een avondje stappen.

Ingrediënten

  • 20 ml perzikenlikeur
  • 25 ml wodka
  • 30 ml veenbessensap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • limonade (zonder koolzuur)
  • stukjes perzik (dobbelsteentjes)
  • fijngemaakt of geschaafd ijs

Bereiding

  • Neem voor deze perzikencocktail een tumbler van 350 ml.
  • Roer de ingrediënten in een mengglas.
  • Schenk het mengsel bij het ijs in de gekoelde tumbler.
  • Serveer er twee rietjes bij.
  • Geniet van dit ‘dessert’ uit de oude Portugese handelshavenstad Malakka.

Lees verder

© 2013 - 2024 Orion, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cocktails die de herinnering aan vakantie levendig houdenNet terug uit Thailand en daar die fantastische Mai Tai gedronken? Of hele dagen aan een Spaans strand gelegen en dan ’s…
5 heerlijke cocktails met perziklikeur5 heerlijke cocktails met perziklikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met perziklikeur. De recepten zijn allemaal erg verschillend…
5 heerlijke cocktails met wodka5 heerlijke cocktails met wodkaIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met wodka. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…
Drie verrukkelijke aardbeiencocktailsDrie verrukkelijke aardbeiencocktailsHaal de zomer in huis met deze drie heerlijke cocktails met aardbeien. Ze zijn makkelijk te bereiden en in een oogwenk k…

5 heerlijke cocktails met Amaretto5 heerlijke cocktails met AmarettoZin in een lekkere cocktail? Deze cocktails zijn divers en zeer lekker met als hoofd smaakmakend ingrediënt Amaretto. De…
5 heerlijke cocktails met Malibu5 heerlijke cocktails met MalibuIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Malibu. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Strecosa, Pixabay
  • 'Cocktails', R&R Publications, Pty, Australie
  • Afbeelding bron 1: Couleur, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Jarmoluk, Pixabay
Orion (616 artikelen)
Laatste update: 31-07-2021
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.