5 heerlijke cocktails met perziklikeur

Choco-fruit shot
Glas: borrel glaasjeIngrediënten:
- Een banaan
- 15 ml perziklikeur
- 15 ml Kahlua
- 15 ml Bailey’s Irish cream
Bereidingswijze:
Alles samen met wat ijs in de blender doen. Goed mixen en door een zeef uitgieten in het borrel glas. Eventueel garneren met een klein stukje ananas.
Peaches
Glas: tulp glasIngrediënten:
- 45 ml perziklikeur
- Twee halve perziken
- 30 ml Cointreau
- Twee scheppen vanille ijs
- 75 ml perziknectar
Bereidingswijze:
Alles behalve een schep ijs in een blender doen. Het mengsel in het glas doen. Daarna de schep ijs er voorzichtig bij doen. Serveren met twee gekleurde rietjes.
Perzik-amandel shake
Glas: tulp glasIngrediënten:
- 60 ml perziklikeur
- Een perzik geschild, ontpit en in stukjes gesneden
- 30 ml Amaretto
- Twee scheppen vanille ijs
- 7 up
Bereidingswijze:
Alles behalve de 7 up samen in een blender doen. Goed blenden en daarna in het glas schenken. Het glas aanvullen met de 7 up.
Strand langs de seine
Glas: cocktail glasIngrediënten:
60 ml perziklikeur
10 ml Pernod
bereidingswijze:
Om beurten op ijs in het glas schenken. Het mag in elkaar overlopen.
Bentley
Glas: champagne coupeIngrediënten:
- 25 ml cognac
- 25 ml perziklikeur
- Sap van een passievrucht
- Gekoelde champagne, of mousserende wijn.
Bereidingswijze:
Meng cognac, perziklikeur en het sap van de passievrucht in het glas met wat ijs. Doe dit door het erin te schenken en het mengsel met een roerstaafje rustig door te roeren. Vul het mengsel aan met de champagne.