Artikelen 961 - 970 in de rubriek ReceptenRecepten (Eten en Drinken)
Magere kwark als ontbijt met lekkere verse vruchten of als toetje met wat honing en een kruimelig koekje, het kan allemaal. Eenvoudig klaar te maken en te variëren al naar gelang de wens.
Annastaal, 20-09-2009
De borrelhapjes blijven het goed doen in Nederland. In de winkels zie je met enige regelmaat niet verpakte of verse borrelhapjes opduiken. Zo te eten of die even in de oven moeten. Voor ieder wat wils…
Annastaal, 18-09-2009
Met Halloween willen we wel eens iets ongewoons eten, liefs een beetje griezelig. De thema's zijn legio: spinnen, wormen, afgehakte ledematen, groen slijm, bloeddoorlopen ogen en ga zo maar door. Het…
Mapa, 13-09-2009
In de zomer en de vroege herfst zijn ze er weer: die heerlijke verse pruimen. Pruimen zijn heerlijke vruchten om zo uit de hand te eten. Voor de echte liefhebber mét en anders gewoon zonder de schil.…
Martina, 09-09-2009
Snoep verstandig eet een appel! Heerlijk zo'n frisse appel uit de hand eten. Maar wilt je eens iets anders met de appel? Dat kan, want in de keuken kan de appel op vele verschillende manieren verwerkt…
Martina, 09-09-2009
Peren zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij de groenteboer en in de supermarkt. Maar een net rijpe peer zo van de boom is eigenlijk toch wel het allerlekkerst. Peren worden over het algemeen gezien…
Martina, 09-09-2009
Het geheim van een goede salade is een goede dressing. En weet je wat een goede basis voor een lekkere en gezonde dressing is, dan kan je eindeloos variëren en je dressing aanpassen aan de soort salad…
Chezue, 08-09-2009
Wie Elzas zegt, denkt onmiddellijk choucroute. Maar er is nog veel meer. Denk maar aan de tarte flambée of aan de flammekuche, aan de quiche Lorraine, aan de Bäckeofe, of aan het minder bekende Cholan…
Mapa, 07-09-2009
Boerenwormkruid werd in vroeger eeuwen veel en vaak geplukt, gedroogd en gebruikt. Men wist deze plant naar waarde te schatten in een tijd waarin de chemische apotheek nog uitgevonden moest worden.
Herborist, 05-09-2009
Typisch dat veel mensen aan het nagerecht minder aandacht schenken als aan de rest van het eten. Alsof er al gegeten is en mensen nog iets lekkers na willen hebben. Dan verschijnen er de ontsierende k…
Annastaal, 25-08-2009