Magere kwark is lekker en gezond

Magere kwark is lekker en gezond Magere kwark als ontbijt met lekkere verse vruchten of als toetje met wat honing en een kruimelig koekje, het kan allemaal. Eenvoudig klaar te maken en te variëren al naar gelang de wens.

Magere kwark

Magere kwark is caloriearm en gezond. 200 gram is niet meer dan 122 calorieën en combineer dit met vers fruit en je hebt een gezond, licht en voegzaam ontbijt.

Ingrediënten

 • 200 gram magere kwark
 • 20 aardbeien
 • schaaltje bosbessen
 • trosje witte pitloze druiven

Bereiding

Maak de aardbeien schoon en prak er zon 10, de rest in een schaaltje leggen. Maak de bosbessen schoon en voeg deze toe en als laatste de witte pitloze druiven. Meng het goed en schep er daarna zon 200 gram magere kwark overheen en meng het vervolgens goed. Als laatste de geprakte aardbeien erover heen leggen.

Ingrediënten

 • 200 gram magere kwark
 • 1 rijpe banaan
 • vanillepoeder
 • 1/2 sinaasappel
 • schaaltje bosbessen
 • 2 trosjes blauwe pitloze druiven

Bereiding

Maak de bosbessen schoon en snij de rijpe banaan in dunne plakjes. Doe dit in een schaaltje en mix het met de blauwe druiven. Schep de kwark er doorheen, knijp er een halve sinaasappel bij uit en voeg een klein beetje vanillepoeder door het mengsel. Serveer het geheel eventueel met mini stroopwafeltje.

Ingrediënten

 • 150 gram magere kwark
 • honing
 • bastonjekoekjes
 • enkele grote aardbeien
 • pure chocolade

Bereiding

Schep de kwark in een schaaltje en druppel er een honing overheen naar wens (niet iedereen houdt van evenveel zoetigheid). Zet er vervolgens een grote verse aardbei op en leg er een bastonjekoekje bij of zet deze in de kwark vlak voor serveren. Zet er los een klein bakje met vloeibare pure chocolade bij waar de koek desgewenst in gedipt kan worden.
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toetjes met fruitToetjes met fruitDe zomer is bij uitstek een periode om de maaltijd met een fris en gezond toetje af te sluiten. Wat beter dan het toetje…
Is kwark gezond?Is kwark gezond?Heerlijk een schaaltje met kwark. Maar is het wel zo goed voor de gezondheid? Wat zijn de gezondheidsverschillen tussen…
Slanke recepten met kwarkSlanke recepten met kwarkKwark is door zijn voedingswaarde een populair product voor sporters en mensen die willen afvallen. Niet iedereen is een…
Een fris fruitontbijtEen fris fruitontbijtOok in de warmere maanden is het belangrijk om goed te eten, maar het kan allemaal wel wat luchtiger. Zo is fruit in com…

Gezond ontbijten met een zelfgemaakte smoothieGezond ontbijten met een zelfgemaakte smoothieDe belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt. Het ontbijt overslaan kan er zelfs aan bijdragen dat je aankomt in…
Nieuwe gezonde borrelhapjesNieuwe gezonde borrelhapjesDe borrelhapjes blijven het goed doen in Nederland. In de winkels zie je met enige regelmaat niet verpakte of verse borr…
Reactie

Hub Robroek, 11-10-2009
Hoeveel magere kwark mag ik per dag gebruiken, en wat doet magere kwark. Reactie infoteur, 12-10-2009
Als men over een portie praat dan praat je over ca. 150 gram. Maar als je een maaltijd vervangt door magere kwark (bijvoorbeeld gecombineerd met vers fruit) dan is 200 tot 225 gram prima te doen.
Er zit een zeer beperkt aantal koolhydraten in kwart, maar in ruime mate eiwitten (wat weer bouwstoffen voor het lichaam zijn). Er zit nauwelijks vet in en er wordt algemeen aangegeven dat het meer voor je lichaam doet dan de yoghurt variant.

Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-09-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.