Magere kwark is lekker en gezond
Magere kwark als ontbijt met lekkere verse vruchten of als toetje met wat honing en een kruimelig koekje, het kan allemaal. Eenvoudig klaar te maken en te variëren al naar gelang de wens.
Magere kwark
Magere kwark is caloriearm en gezond. 200 gram is niet meer dan 122 calorieën en combineer dit met vers fruit en je hebt een gezond, licht en voegzaam ontbijt.
Ingrediënten
- 200 gram magere kwark
- 20 aardbeien
- schaaltje bosbessen
- trosje witte pitloze druiven
Bereiding
Maak de aardbeien schoon en prak er zo’n 10, de rest in een schaaltje leggen. Maak de bosbessen schoon en voeg deze toe en als laatste de witte pitloze druiven. Meng het goed en schep er daarna zo’n 200 gram magere kwark overheen en meng het vervolgens goed. Als laatste de geprakte aardbeien erover heen leggen.
Ingrediënten
- 200 gram magere kwark
- 1 rijpe banaan
- vanillepoeder
- 1/2 sinaasappel
- schaaltje bosbessen
- 2 trosjes blauwe pitloze druiven
Bereiding
Maak de bosbessen schoon en snij de rijpe banaan in dunne plakjes. Doe dit in een schaaltje en mix het met de blauwe druiven. Schep de kwark er doorheen, knijp er een halve sinaasappel bij uit en voeg een klein beetje vanillepoeder door het mengsel. Serveer het geheel eventueel met mini stroopwafeltje.
Ingrediënten
- 150 gram magere kwark
- honing
- bastonjekoekjes
- enkele grote aardbeien
- pure chocolade
Bereiding
Schep de kwark in een schaaltje en druppel er een honing overheen naar wens (niet iedereen houdt van evenveel zoetigheid). Zet er vervolgens een grote verse aardbei op en leg er een bastonjekoekje bij of zet deze in de kwark vlak voor serveren. Zet er los een klein bakje met vloeibare pure chocolade bij waar de koek desgewenst in gedipt kan worden.