InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Nieuwe gezonde borrelhapjes

Nieuwe gezonde borrelhapjes

Nieuwe gezonde borrelhapjes De borrelhapjes blijven het goed doen in Nederland. In de winkels zie je met enige regelmaat niet verpakte of verse borrelhapjes opduiken. Zo te eten of die even in de oven moeten. Voor ieder wat wils.

Zalm met kruidenkaas

Neem bij voorkeur ligt kruidenkaas, deze smaakt net zo goed maar bevat beduidend minder calorieën. De zalm is vette vis, maar als aanvulling op de (2x per week vette vis) een prima invulling. Enkele voorbeelden.

Ingrediënten

  • 200 gram kruidenkaas light (verschillende merken en smaken zijn geschikt)
  • 8 dun gesneden plakken zalm (bijvoorbeeld die voor de boterham gemaakt worden)
  • 1/2 komkommer
  • 250 gram wortels
  • 1 sauslepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 50 gram pijnboompitten geroosterd
  • zwarte peper

Bereiding

Snij de plakken zalm in lange smalle repen. Maak de komkommer en wortelen fijn en mix het met de pijnboompitten. Doe er wat olijfolie en limoensap bij en meng het goed. Tenslotte wat verse peper er over en mix het met de kruidenkaas. Smeer het nu over de smalle repen zalm en rol deze voorzichtig op. Als het een rolletje is zet er dan een cocktailprikker doorheen en zet het heel kort in de oven.

Ingrediënten

  • 2 blikjes zalm
  • 18 grote eieren
  • 2 eetlepels kruidenkaas light
  • verse kerrie
  • peper en zout
  • 3 eetlepels yogonaise
  • tomatenketchup
  • peterselie

Bereiding

Kook de eieren hard en laat ze goed afkoelen. Haal het eigeel uit de eieren en mix het met fijngeprakte zalm, kruidenkaas, kerrie, tomatenketchup en wat peper en zout naar smaak. Vul met dit mensen de afgedopte eieren en zet desgewenst het “dopje” er weer op of garneer het met at peterselie.

Desgewenst kan dit borrelhapje ook met tonijn i.p.v. zalm gemaakt worden.

Mini sandwiches

Ingrediënten

  • 6 grote plakken 20+ kaas pittig
  • 8 sneetjes tarwebrood (donkerbruinbrood)
  • 2 eetlepels mosterd dille dressing
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 middelgrote tomaten

Bereiding

Smeer de sneetjes brood in met een mix van de mosterd dille dressing en de balsamicoazijn en leg er de plakjes pittige kaas op. Snij de tomaten in dunnen plakken en leg dit op de kaas. Leg het sneetje brood erop en snij ze kruislings in 4 partjes.
Zet ze even in oven of het tosti-ijzer en server ze lauwwarm.

Aan de sandwiches kunnen ook nog stukjes Ansjovis toegevoegd worden.

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Borrelhapjes, voor ieder wat wilsBorrelhapjes, voor ieder wat wilsBorrelhapjes kan je natuurlijk kant-en-klaar in de winkel kopen, er is genoeg keuze. Maar vaak is het veel leuker om zel…
Gezonde borrelhapjesGezonde borrelhapjesBorrelhapjes heeft de naam vet en ongezond te zijn. Toch zijn er meer als voldoende lekkere, gezonde borrelhapjes te koo…
Borrelhapjes met visBorrelhapjes met visVis is gezond en vis is lekker en toch eten we het nog niet zoveel. Nog niet genoeg ingeburgerd? Hoe dan ook, vis legt h…
Borrelhapjes: Gevulde eierenBorrelhapjes: Gevulde eierenEr breekt weer bijna een verjaardag aan bij u thuis, of er komen gewoon gezellig wat vrienden op visite. Natuurlijk wilt…
Recepten vis sandwichesRecepten vis sandwichesSandwiches doen het altijd goed. Het ontbijt, de lunch, een picknick of zomaar tussendoor. Er zijn talloze mogelijkheden…

Reageer op het artikel "Nieuwe gezonde borrelhapjes"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 18-09-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Magere maaltijden
Schrijf mee!