Maaltijdsalades: Gezond en lekker
Bonensalade, witlofsalade en doperwtensalade zijn gezond, lekker, eenvoudig te maken en snel klaar. Ze vullen de maag goed. De bonensalade is vrij neutraal van smaak. De frisse, zoete witlofsalade wordt zelfs gewaardeerd door kinderen die niet van witlof houden. De hartige doperwtensalade heeft een frisse smaak. Met deze drie salades is er voor elk wat wils.
Bonensalade
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram sperziebonen of tuinbonen
- 1 komkommer
- Slasaus
- Zonnebloemolie
- Azijn of citroensap
- 1 schepje suiker
Bereiding
- Boontjes: Dop de boontjes en snij ze in kleine stukjes van zo’n 2 of 3 centimeter. Kook ze tot ze gaar maar nog een klein beetje knapperig zijn. Laat de boontjes afkoelen.
- Komkommer: Was de komkommer en snij deze in kleine partjes.
- Slasaus: Meng een stevige scheut slasaus met zonnebloemolie, een scheut citroensap of azijn en een schepje suiker.
- Voeg de komkommer toe en meng het met de saus. Voeg de boontjes toe als zij afgekoeld zijn en meng het met de komkommer. Uw maaltijdsalade is nu klaar!
Combineren
Deze salade is goed te combineren met aardappels, patat, krieltjes en rundvlees.
Witlofsalade
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram witlof
- 150 gram rozijnen
- 4 eieren
- 1 banaan
- Slasaus
- Zonnebloemolie
- 1 schepje suiker
Bereiding
- Witlof: Snij de witlof in stukjes en verwijder de stronkjes middenin de witlof. Was het voorzichtig onder koud stromend water in een vergiet.
- Slasaus: Meng een stevige scheut slasaus met zonnebloemolie en een schepje suiker. Voeg de rozijnen toe. Snij de banaan in kleine stukjes en voeg deze toe. Schep het geheel om.
- Eieren: Kook de eieren tot ze hard zijn en pel ze. Snij de eieren in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus. Schep het geheel om.
- Neem de goed uitgelekte witlof en doe dit bij de slavulling. Men het geheel en uw maaltijdsalade is klaar!
Combineren
Deze salade is goed te combineren met aardappels, patat, krieltjes of pizza.
Doperwtensalade
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram doperwten: U kunt eenvoudig een blikje doperwten nemen, maar u kunt ook diepvriesdoperwten of verse doperwten gebruiken. Diepvriesdoperwten en verse doperwten hebben een frissere smaak.
- 200 gram kaas
- 200 gram ham
- 2 paprika’s
- Slasaus
- Zonnebloemolie
- 1 schepje suiker
Bereiding
- Doperwten: Kook diepvriesdoperwten kort voor en laat ze afkoelen en uitlekken. Kook verse doperwten 10 minuten en laat ze uitlekken. Laat doperwten uit een blikje uitlekken in een vergiet.
- Slasaus: Meng een stevige scheut slasaus met zonnebloemolie en een schepje suiker.
- Kaas: Snij de klaas in kleine blokjes van 1 centimeter. Voeg de stukjes toe aan de saus.
- Ham: Snij de ham in kleine blokjes van 1 centimeter. Voeg de stukjes toe aan de saus.
- Paprika: Was de paprika’s en snij ze in kleine stukjes. Voeg de stukjes toe aan de saus.
- Meng de saus met de vulling van de salade. Voeg als laatste de doperwten toe en meng het geheel. Uw doperwtensalade is nu klaar!
Combineren
Deze salade is goed te combineren met krieltjes, rijst, rundvlees of kip.
Lees verder