Eenpansrecepten, lekker en gezond

Eenpansrecepten, lekker en gezond Het lijkt soms alsof je je er eenvoudig van af wilt maken met een eenpansgerecht en soms is dat ongetwijfeld het geval. Maar niet altijd, want eenpansgerechten worden gelukkig ook gemaakt gewoon omdat het zo lekker is. Enkele eenpansgerechten (o.b.v. 4 personen) waarop zelf eventueel nog naar smaak gevarieerd kan worden.

Kip met worteltjes en haricots

Ingrediënten

  • 8 halve kipfilets
  • 400 gram rode aardappelen
  • 500 gram kleine worteltjes
  • 500 gram haricots
  • 250 gram Champignons
  • 1 rode ui
  • boter
  • verse peper
  • zout

Bereiding

Bak de kipfilets, bestrooid met een beetje peper en zout, in de boter. Als ze klaar zijn het vocht niet weggooien, want daar kan de klein gemaakte ui in aangefruit worden. Dan de worteltjes, haricots en in kleine stukjes gesneden aardappelen koken. Ga uit van 15 tot 20 minuten. Als groente en aardappelen gekookt zijn, gaan de kipfilets erop en de gefruite uien en laat het geheel nog zo’n kleine 10 minuten goed doorwarmen.

Vis met boontjes

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw
  • 500 gram krieltjes
  • 500 gram snijbonen
  • 1 bekertje crème fraiche
  • boter
  • bieslook
  • verse peper
  • zout

Bereiding

Maak de verse kabeljauw (of uit de diepvries) schoon en snij de vis in kleine stukjes. Bak de aardappeltjes in een hapjespan een beetje krokant en voeg na verloop van tijd de snijbonen en vis toe. Even laten staan en dan de crème fraiche erbij. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en op het moment dat het gerecht klaar is, doe je er nog wat verse bieslook bij.

Frisse gehakt met rijst, groenten en feta

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 200 gram basmati rijst
  • 1 courgette
  • 150 gram fetakaas
  • 2 groene paprika’s
  • 3 middelgrote tomaten
  • 1 rode ui
  • basilicum
  • boter
  • verse peper
  • zout

Bereiding

Begin met de rijst te laten koken en het gehakt rul te bakken. Bij het bakken kan de klein gemaakte ui toegevoegd worden. Even laten staan en in de tussentijd de courgette, paprika en tomaten wassen en in kleine stukjes snijden. Voeg dit alles toe en de inmiddels afgegoten pan met rijst kan er nu ook bij. Even laten staan en dan basilicum erbij, wat peper en zout naar smaak en de feta erbij. Doorroeren en enkele minuten laten is het geheel klaar.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meer Vet Verbranden met Gezonde VoedingMeer Vet Verbranden met Gezonde VoedingDoor gezonde voeding te gebruiken kun je gemakkelijk meer vet verbranden. Gezond eten is een kwestie van langzamerhand a…
Gezond en snel eten met eenpansreceptenGezond en snel eten met eenpansreceptenNiet iedereen is een even goede kok of neemt de tijd om uitgebreid te kokkerellen, zeker niet na een drukke werkdag binn…
De schijf van 5De schijf van 5De meeste Nederlanders kennen hem wel; de schijf van 5. Het is dé leidraad voor gezond, lekker en veilig eten, opgesteld…
Gezonde voeding in een aantal stappenVoedsel heeft verschillende functies in ons lichaam. Ze zijn noodzakelijk voor de groei, de ontwikkeling van het lichaam…

Gezond ontbijten: vier receptideeënOntbijten is belangrijk voor een goede start van je dag. Het is daarom verstandig om iedere dag te beginnen met een gezo…
Maaltijdsalades: Gezond en lekkerMaaltijdsalades: Gezond en lekkerBonensalade, witlofsalade en doperwtensalade zijn gezond, lekker, eenvoudig te maken en snel klaar. Ze vullen de maag go…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hans, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 24-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.