InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Eenpansrecepten, lekker en gezond

Eenpansrecepten, lekker en gezond

Eenpansrecepten, lekker en gezond Het lijkt soms alsof je je er eenvoudig van af wilt maken met een eenpansgerecht en soms is dat ongetwijfeld het geval. Maar niet altijd, want eenpansgerechten worden gelukkig ook gemaakt gewoon omdat het zo lekker is. Enkele eenpansgerechten (o.b.v. 4 personen) waarop zelf eventueel nog naar smaak gevarieerd kan worden.

Kip met worteltjes en haricots

Ingrediënten

  • 8 halve kipfilets
  • 400 gram rode aardappelen
  • 500 gram kleine worteltjes
  • 500 gram haricots
  • 250 gram Champignons
  • 1 rode ui
  • boter
  • verse peper
  • zout

Bereiding

Bak de kipfilets, bestrooid met een beetje peper en zout, in de boter. Als ze klaar zijn het vocht niet weggooien, want daar kan de klein gemaakte ui in aangefruit worden. Dan de worteltjes, haricots en in kleine stukjes gesneden aardappelen koken. Ga uit van 15 tot 20 minuten. Als groente en aardappelen gekookt zijn, gaan de kipfilets erop en de gefruite uien en laat het geheel nog zo’n kleine 10 minuten goed doorwarmen.

Vis met boontjes

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw
  • 500 gram krieltjes
  • 500 gram snijbonen
  • 1 bekertje crème fraiche
  • boter
  • bieslook
  • verse peper
  • zout

Bereiding

Maak de verse kabeljauw (of uit de diepvries) schoon en snij de vis in kleine stukjes. Bak de aardappeltjes in een hapjespan een beetje krokant en voeg na verloop van tijd de snijbonen en vis toe. Even laten staan en dan de crème fraiche erbij. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en op het moment dat het gerecht klaar is, doe je er nog wat verse bieslook bij.

Frisse gehakt met rijst, groenten en feta

Ingrediënten

  • 300 gram rundergehakt
  • 200 gram basmati rijst
  • 1 courgette
  • 150 gram fetakaas
  • 2 groene paprika’s
  • 3 middelgrote tomaten
  • 1 rode ui
  • basilicum
  • boter
  • verse peper
  • zout

Bereiding

Begin met de rijst te laten koken en het gehakt rul te bakken. Bij het bakken kan de klein gemaakte ui toegevoegd worden. Even laten staan en in de tussentijd de courgette, paprika en tomaten wassen en in kleine stukjes snijden. Voeg dit alles toe en de inmiddels afgegoten pan met rijst kan er nu ook bij. Even laten staan en dan basilicum erbij, wat peper en zout naar smaak en de feta erbij. Doorroeren en enkele minuten laten is het geheel klaar.

Lees verder

© 2012 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Meer Vet Verbranden met Gezonde VoedingMeer Vet Verbranden met Gezonde VoedingDoor gezonde voeding te gebruiken kun je gemakkelijk meer vet verbranden. Gezond eten is een kwestie van langzamerhand a…
Gezond en snel eten met eenpansreceptenGezond en snel eten met eenpansreceptenNiet iedereen is een even goede kok of neemt de tijd om uitgebreid te kokkerellen, zeker niet na een drukke werkdag binn…
De schijf van 5De schijf van 5De meeste Nederlanders kennen hem wel; de schijf van 5. Het is dé leidraad voor gezond, lekker en veilig eten, opgesteld…
Gezonde voeding in een aantal stappenVoedsel heeft verschillende functies in ons lichaam. Ze zijn noodzakelijk voor de groei, de ontwikkeling van het lichaam…
Gezond eten als obsessie (orthorexia)Gezond eten als obsessie (orthorexia)Gezond eten als obsessie: orthorexia. Het begint met vermijden van vettig eten, altijd de calorieën controleren en tensl…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hans, Pixabay

Reageer op het artikel "Eenpansrecepten, lekker en gezond"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 24-02-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!