Eenpansrecepten, lekker en gezond
Het lijkt soms alsof je je er eenvoudig van af wilt maken met een eenpansgerecht en soms is dat ongetwijfeld het geval. Maar niet altijd, want eenpansgerechten worden gelukkig ook gemaakt gewoon omdat het zo lekker is. Enkele eenpansgerechten (o.b.v. 4 personen) waarop zelf eventueel nog naar smaak gevarieerd kan worden.
Kip met worteltjes en haricots
Ingrediënten
- 8 halve kipfilets
- 400 gram rode aardappelen
- 500 gram kleine worteltjes
- 500 gram haricots
- 250 gram Champignons
- 1 rode ui
- boter
- verse peper
- zout
Bereiding
Bak de kipfilets, bestrooid met een beetje peper en zout, in de boter. Als ze klaar zijn het vocht niet weggooien, want daar kan de klein gemaakte ui in aangefruit worden. Dan de worteltjes, haricots en in kleine stukjes gesneden aardappelen koken. Ga uit van 15 tot 20 minuten. Als groente en aardappelen gekookt zijn, gaan de kipfilets erop en de gefruite uien en laat het geheel nog zo’n kleine 10 minuten goed doorwarmen.
Vis met boontjes
Ingrediënten
- 500 gram kabeljauw
- 500 gram krieltjes
- 500 gram snijbonen
- 1 bekertje crème fraiche
- boter
- bieslook
- verse peper
- zout
Bereiding
Maak de verse kabeljauw (of uit de diepvries) schoon en snij de vis in kleine stukjes. Bak de aardappeltjes in een hapjespan een beetje krokant en voeg na verloop van tijd de snijbonen en vis toe. Even laten staan en dan de crème fraiche erbij. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en op het moment dat het gerecht klaar is, doe je er nog wat verse bieslook bij.
Frisse gehakt met rijst, groenten en feta
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- 200 gram basmati rijst
- 1 courgette
- 150 gram fetakaas
- 2 groene paprika’s
- 3 middelgrote tomaten
- 1 rode ui
- basilicum
- boter
- verse peper
- zout
Bereiding
Begin met de rijst te laten koken en het gehakt rul te bakken. Bij het bakken kan de klein gemaakte ui toegevoegd worden. Even laten staan en in de tussentijd de courgette, paprika en tomaten wassen en in kleine stukjes snijden. Voeg dit alles toe en de inmiddels afgegoten pan met rijst kan er nu ook bij. Even laten staan en dan basilicum erbij, wat peper en zout naar smaak en de feta erbij. Doorroeren en enkele minuten laten is het geheel klaar.