Spinazie met pasta: Een heerlijke combinatie
Van spinazie en pasta zijn heerlijke schotels te maken die in een handomdraai klaar zijn. De spinazie ovenschotel heeft een vleugje Italiaanse invloed, terwijl de Spinazielasagne een heerlijke mediterrane smaak heeft. Ook is er de pittige spinaziespaghettini. Met deze gezonde en licht verteerbare maaltijden is er voor elk wat wils.
Spinazie ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen
- 450 gram diepvries spinazie
- 200 gram spaghetti
- 200 gram gehakt
- 1 ui
- 150 gram geraspte belegen kaas
- 4 zoete tomaten
- Peper
- Zout
- Knoflook
- Italiaanse kruiden
- Nootmuskaat
- Gehaktkruiden
- Ovenschotel van 20 bij 30 centimeter
Bereiding
- Oven: Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spaghetti: Kook de spaghetti beetgaar en giet het af.
- Spinazie: Ontdooi de spinazie langzaam in een pannetje. Voeg een klein beetje zout en peper toe. Voeg twee eetlepels Italiaanse kruiden toe, 1 theelepel nootmuskaat en een halve theelepel knoflook.
- Gehakt: Strooi gehaktkruiden over de spinazie. Bak het gehakt rul. Snij de ui in kleine stukjes en bak deze mee met het gehakt.
- Tomaten: Was de tomaten en snij ze in 8 partjes. Voeg de tomaat toe aan de spinazie als deze klaar is en laat het 1 minuut mee warmen.
- De schotel: Doe de spaghetti in de ovenschotel en verspreid het gelijkmatig over de bodem. Leg het gehakt erbovenop en verspreid het gelijkmatig. Verspreid als laatste laag de spinazie. Strooi de geraspte kaas er over heen. . De schotel kan 5 minuten onder een gril of 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Hierna is uw spinazieschotel klaar!
Variaties
Voor vegetarische mensen kan het gehakt weggelaten worden. U kunt in plaats hiervan champignons toevoegen. U kunt aan de spinazie stukjes paprika toevoegen.
Verse spinazielasagne
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 kilo verse bladspinazie
- 200 gram uien
- 600 gram struiktomaten
- 1 of 2 teentjes knoflook
- 50 gram boter
- 40 gram bloem
- 300 ml melk
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel Provençaalse gedroogde kruiden
- 5 eieren
- Peper
- 12 tot 15 lasagnevellen
- 300 gram geraspte kaas
- Half bosje peterselie
- Ovenschaal van 20 bij 30 centimeter
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Spinazie:Was de spinazie grondig schoon. Blancheer de bladeren 5 minuten in water met een beetje zout. Laat ze schrikken, giet ze goed af en druk het uit.
- Uien: Schil de uien en snij ze in kleine stukjes.
- Knoflook: Pel de knoflook en doe het door de pers.
- Mengen: Doe de spinazie en uien in een pan en voeg een scheut olie toe. Meng dit. Bestuif het met bloem en voeg de melk en slagroom toe. Voeg ook de knoflook en Provençaalse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en laat het 2 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en doe de eieren erbij. Roer het nogmaals goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Tomaten: Was de tomaten en snij ze in plakjes.
- Peterselie: Spoel de peterselie af en hak het fijn.
- Lasagne: Doe de spinazie, tomaten, kaas en lasagnevellen om en om in de ovenschaal met als laatste een laagje spinazie met kaas. Bak de lasagne 50 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de lasagne met peterselie en uw verse spinazielasagne is klaar om geserveerd te worden!
Spinaziespaghettini
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gram verse spinazie
- 3 rode spaanse pepers
- 4 teentje knoflook
- 400 gram spaghettini
- Zout
- 150 ml olijfolie
- 50 gram sesamzaad
Bereiding
- Spinazie: Was de spinazie grondig schoon, schud het droog of laat het uitlekken.
- Pepers: Maak de Spaanse pepers schoon, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlisten. Snij de pepers in kleine stukjes.
- Knoflook: Pel de knoflook en hak het fijn.
- Spaghettini: Kook de spaghettini beetgaar in water met wat zout. Laat het goed uitlekken.
- Mix: Verhit de olie in een braadpan en braad de Spaanse pepers daarin. Voeg de knoflook toe en roerbak het tot het glazig is. Voeg het sesamzaad toe en roerbak alles 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roer alles goed door elkaar. Schep het mengsel door de pasta. Voeg peper en zout naar smaak toe en uw spinaziespaghettini is klaar!
Lees verder