Maaltijdsalades met vis

Maaltijdsalades met vis Eigenlijk kunnen salades altijd, maar het is nu eenmaal zo dat de warmere maanden zich veel meer lenen voor frisse en gezonde maaltijdsalades. Enerzijds is het lekker in de avondzon en dan aan het eten beginnen is niet altijd een pretje en anderzijds is het een lichte maaltijd die toch voldoende vult maar niet overheerst. Drink er een lekker glas droge witte wijn bij en serveer er een stukje volkorenstokbrood met heerlijke kruidenboter bij en de avond kan niet meer stuk. Enkele voorbeelden.

Pastasalade met rivierkreeft

Ingrediënten

  • volkorenpasta
  • rucolasla
  • rivierkreeftjes
  • verse geitenkaas
  • cherrytomaatjes
  • pittige dressing op oliebasis
  • rode ui
  • peper
  • groene pesto

Bereiding

Kook de pasta beetgaar en laat deze afkoelen. In de tussentijd kan de salade aangemaakt worden. Halveer cherrytomaatjes, meng deze door de salade en doe er een eetlepel groene pesto bij en wat gesnipperde rode ui. De pasta erbij en met de dressing het geheel goed mengen. Dan de rivierkreeftjes erbij met een beetje peper en als het mengsel compleet is kan er geitenkaas overheen gebrokkeld worden. Niet teveel mengen.

Gemengde salade met tonijn

Ingrediënten

  • gemengde sla
  • pittige strooikaas
  • tonijn op waterbasis
  • rood pepertje
  • groene paprika
  • kappertjes
  • neutrale of tuinkruiden dressing op waterbasis
  • maïs

Bereiding

Doe de salade in een grote bak en doe er flink wat maïs bij en wat kappertjes. Maak een rood pepertje schoon en doe het gesnipperd door de sla. Dan de frisse paprika klein maken en toevoegen en laat intussen de tonijn uitlekken. Doe deze er ook bij en meng het goed met de dressing. Als het mengsel een goed gemengd geheel is kan de strooikaas er overheen. Bij voorkeur een pittige voor net wat extra smaak.

Aardappelsalade met makreel

Ingrediënten

  • aardappelen
  • makreel
  • yogonaise
  • azijn
  • gemengde sla (naar smaak)
  • basilicum
  • cherrytomaatjes
  • peper en zout
  • komkommer

Bereiding

Kook de aardappelen zo dat ze vooral niet uit elkaar vallen. Er moeten na het afkoelen plakjes van gemaakt worden.
Intussen kan de sla aangemaakt worden met wat gehalveerde cherrytomaatjes en blokjes komkommer die bij voorkeur even in de azijn gelegen hebben.
Maak nu de aardappelsalade aan door de aardappelen in plakjes te snijden voorzichtig te mengen met wat frisse yogonaise (of een vergelijkbaar fris product), wat verse basilicum kleinsnijden en toevoegen en wat peper en zout naar smaak, en dit vervolgens te combineren met de aangemaakte salade. Maak er een geheel van en voeg als laatste de makreel toe. Dit kan in grote stukken bij de salade of kleingemaakt door de salade.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdGezonde maaltijdsalades voor de middag- of avondmaaltijdDe salade heeft van oudsher het imago dat het min of meer konijnenvoer is en dat de supermodellen leven op sla. Strikt g…
Dieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatDieet en maaltijdsalade, salade is calorierijker dan patatMedische wetenschappers bevelen aan om driekeer op een dag te eten. Daarbij worden ook aanbevelingen over de voedingspro…
Meer Vet Verbranden met Gezonde VoedingMeer Vet Verbranden met Gezonde VoedingDoor gezonde voeding te gebruiken kun je gemakkelijk meer vet verbranden. Gezond eten is een kwestie van langzamerhand a…
Maaltijdsalades eenvoudigMaaltijdsalades eenvoudigMaaltijdsalades zie je in steeds meer eethuisjes terug. Is het niet voor de lunch, eenvoudig, gezond en lekker, dan is h…

Rundertartaar ook lekker in de zomerRundertartaar ook lekker in de zomerRundertartaar heeft toch meer van de winter dan van de zomer en eigenlijk is dit onterecht. Want rundertartaar is erg ve…
Tortilla stap voor stapWe worden tegenwoordig om de oren geslagen met alle mogelijke kookprogramma’s. Koken is in en alle soorten van koks make…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-04-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.