Tapas: nagerecht en zoetigheid

Tapas: nagerecht en zoetigheid Er zijn veel verschillende tapas. De tapas die in dit artikel naar voren komen zijn allemaal nagerechten. De recepten zijn met veel verschillende producten en uiteenlopend. Er staat bij hoelang de bereiding ongeveer duurt en voor hoeveel personen het recept is.

Watermeloen met limoensiroop

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4


Ingredienten:

  • 2 limoenen
  • 30 gram suiker
  • 1 kilogram watermeloen
  • 1 eetlepel munt

Bereidingswijze:

Verhit het sap van de limoenen met de suiker in een pannetje. Kook het mengsel totdat de suiker is opgelost en het enigzins is ingedikt. Doe de siroop in een kannetje laat tenminste 20 minuten afkoelen. Maak de meloen schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang het vocht van de meloen op. Meng de munt met de stukjes meloen. Meng de eerdergemaakte siroop met het sap van de meloen. Giet de siroop over de stukkenmeloen en garneer het geheel met rasp van de limoen.

Cappuccino van aardbei

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4


Ingredienten:

  • 500 gram aardbeien
  • 75 gram poedersuiker
  • 1/2 citroen
  • cassissiroop
  • 100 mililiter slagroom

Bereidingswijze:

Maak de aarbeien schoon. Laat aan 4 aardbeien de kroontjes zitten. Deze zijn voor de garnering. Mix de aarbeien, het poedersuiker en het sap van de halve citroen tot een glad mengsel. Doe in de glaasjes een klein randje van siroop. Vul het glas daarna tot ongeveer 2 centimeter van de rand met het aarbeien mengsel. Klop de slagroom lobbig en lepel dit heel voorzichtig op het aardbeien mengsel. Zorg dat het niet door het aardbeien mengsel door gaat lopen. Maak het af met de 4 overgebleven aardbeien en eventueel met munt of cacao.

Chocolade fruitspiestje

Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4


Ingredienten:

  • 4 Sate prikkers
  • fruit naar keuze
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, laat het dan voorzichtig wat afkoelen. Voeg de creme fraiche aan de chocolade toe en roer goed door. Rasp de schil van de sinaasappel en meng dit ook door de chocolade. Maak het fruit schoon en snijd het in mooie gelijke stukken. Rijg de stukken fruit aan de spiesjes en laat de chocolade er over heen lopen.

Zoete sushi

Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 6


Ingredienten:

  • 1 blik rijstepudding
  • 1 eieren
  • 50 gram bloem
  • 50 mililiter melk
  • olie
  • 1 kiwi
  • 1 perzik
  • 2 eetlepels appelmoes
  • zout

Bereidingswijze:

Maak de kiwi en de perzik schoon en snijd ze in dunne repen. Mix de eieren, de bloem, het zou en de melk tot een glad beslag. Bak van het mengsel 1 mooie pannekoek. Bestrijk de warme pannekoek met de appelmoes. Smeer daar overheen een dun laagje rijstepudding. Leg in het midden het fruit en rol de pannekoek stevig op. Wikkel het geheel in alluminiumfolie en laat het afkoelen. Snijd de pannekoek in zes gelijke stukken.

Vol au vents met aarbeien, creme en munt

Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 6


Ingredienten:

  • 6 vol au vents
  • 1/2 bakje aardbeien
  • 100 gram magere yoghurt
  • 1/2 eetlepel poedersuiker
  • 25 mililiter slagroom
  • 1/2 takje munt
  • 1/2 eetlepel suiker

Bereidingswijze:

Meng de yoghurt en het poedersuiker. Klop de room en doe bij de yoghurt. Zet de yoghurt nu koud weg. Maak de aardbeien schoon, snijd ze in stukjes en bestrooi ze met de suiker. Hak de munt fijn en voeg bij de aarbeien. Vul de vol au vents met het yoghurt mengsel en de aardbeien in laagjes.

Chocolade truffels met kokos

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4


Ingredienten:

  • 200 gram melkchocolade
  • 150 gram geraspte kokos
  • 70 mililiter verse room
  • 60 gram hazelnoten
  • 1 theelepel cacao

Bereidingswijze:

Hak de chocolade fijn en smelt het met de room au bain marie. Hak de noten fijn. Voeg deze aan de chocolade toe als deze geheel gesmolten is. Voeg ook de cacao toe. Meng alles goed en laat het afkoelen. Draai met je handen balletjes en rol deze door het kokos mengsel. Zet ze hierna in de koelkast tot je ze serveert.

Creme catalana

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4


Ingredienten:

  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 gr. suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 kaneelstokje

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de melk langzaam in een steelpan met het vanillestokje. Laat de melk kort doorkoken. Klop het eigeel en 125 gram suiker door elkaar. Voeg dit mengsel toe aan de melk samen met het kaneelstokje. Verwam het tot de creme lobbig wordt. Haal het vanillestokje en het kaneelstokje eruit. Verdeel de creme over ovenbestendige bakjes en laat in de koelkast geheel afkoelen. Bestrooi de creme met de overgebleven suiker en plaats in de oven. Laat de suiker carameliseren. Laat het geheel weer afkoelen.

Sinaasappelmousse

Bereidingstijd: 15 minuten en 2 uur afkoelen
Aantal personen: 6


Ingredienten:

  • 2 sinaasappelen
  • 3 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 4 eetlepels Cointreau
  • 1 liter slagroom

Bereidingswijze:

Was de sinaasappelen en rasp ze. Pers de sinaasappelen uit. Klop het eigeel en voeg de sinaasappelschil en het sinaasaapelsap er aan toe. Klop de slagroom stijf en schep hier de cointreau voorzichtig doorheen. Alles samen mengen en in een vorm doen, of in verschillende kleine vormpjes. Nu in de diepvries zetten en 2 uur koud laten worden.

Mango room toetje

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4


Ingredienten:

  • 140 ml slagroom
  • 425 gram mangoschijfjes uit blik
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 rijpe mango

Bereidingswijze:

Klop de room lobbig en pureer de mango. Meng de puree en de yoghurt goed door elkaar. Roer er nu voorzichtig de room en het vanille extract er door heen. Schil de mango en maak hem schoon. Snijd het vruchtvlees in mooie gelijke blokjes. Roer de blokjes door het eerder gemaakte mengsel. Doe alles in de juiste glaasjes en zet het een tijd koud weg.

Romige frambozenmousse

Bereidingstijd: 10 minuten en 3 uur afkoelen
Aantal personen: 4


Ingredienten:

  • 300 gram verse frambozen
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 200 ml crème fraîche

Bereidingswijze:

]Meng de frambozen met de suiker en duw door een zeef. Meng de frambozen met de creme fraiche. Schep het mengsel in mooie glaasjes en zet ze 3 uur koud weg.

Lees verder

© 2011 - 2024 Eefjelienie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De zoete verleiding van toetjesDe zoete verleiding van toetjesWeinig mensen kunnen de verleiding weerstaan van een toetje. Er zijn duizenden nagerechten. Iedere cultuur kent zijn eig…
Taalgeschiedenis: toetjeTaalgeschiedenis: toetjeWe kennen een toetje als een gerecht na de maaltijd: een nagerecht. We eten iets na de maaltijd toe. De toetjes zoals we…
Eten en drinken op de Canarische EilandenEten en drinken op de Canarische EilandenBent u op de Canarische Eilanden op vakantie en u wilt lekker een hapje eten in een typisch Spaans of Canarisch restaura…
Alles over tapasAlles over tapasAlles over tapas, vind je hier. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt wo…

Vergeten groenten: recepten met pastinaak en zoete aardappelVergeten groenten: recepten met pastinaak en zoete aardappelVergeten groenten zijn terug in. Lange tijd werden deze groenten niet meer gegeten, verdrongen door geïmporteerde en nie…
Fruitazijn, kruidenazijn en vlierbloemenazijnGevarieerd eten is belangrijk, maar vooral erg lekker. Combineer daarom deze azijn variatie's zo veel en zo vaak als u w…
Bronnen en referenties
  • Amuses, R & R media, de lantaarn Handboek tapas, Yara Hackstein, Rebo International b.v. Party, Food editore Tapas, Rebo International b.v.
Eefjelienie (37 artikelen)
Gepubliceerd: 08-03-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.