Cake, Cakes, Cakeje

De ingrediënten:
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
De boter en de eieren moet op kamertemperatuur zijn. Ga geen boter opwarmen of zoiets, laat dan maar zitten. Het is best te doen om alles in één keer in een kom te doen en daarna flink de mixer erop. Iets chiquer is het om eerst de boter met de suiker te mengen. Daarna de helft van het meel, tenslotte de eieren, één voor één en dan de rest van het meel.
De oven voorverwarmen op 150 graden. Een cakevorm goed invetten en daarna wat paneermeel in de vorm strooien. Kan ook met bloem maar wanneer je daar te veel van laten zitten krijg je zo’n witte vlek op de cake.
Na 1 uur op 150 graden is de cake gaar. Laat de cake dan nog wel een kwartiertje in de oven staan. Daarna een half uur buiten de oven laten afkoelen en dan op een bord of schaal storten.
Er zijn manieren om te testen of de cake gaar is, sommige mensen prikken met breinaalden, je kunt hem even indrukken, maar het beste is om er vanaf te blijven. Cake met dit gewicht hoeft maar 1 uur in de oven en is dan gaar.
Hét recept een beetje veranderen?
Er niet teveel aan sleutelen maar in plaats van zelfrijzend bakmeel kun je bloem gebruiken met een half zakje bakpoeder. Je kunt een ei vervangen door een scheutje melk. Dat is het wel.Wat toevoegen?
Voor kleine cakejes……….
kun je hetzelfde beslag gebruiken. Papieren vormpjes voor 2/3 vullen met beslag, 25 minuten in de oven.Kleine cakejes kun je vullen met hetzelfde als de grote cake. Een beetje jam bovenop staat hier ook goed, een stukje chocolade of iets dergelijks.