Mireille, 27-03-2017 18:13 #4
Mijn sponscake krimpt in zodra ik het uit de oven haal en de volgende dag is ie aan de bovenkant nat. Wat kan de oorzaak zijn?
Ine, 27-03-2015 11:16 #3
Mijn cake rijst aan de uiteinden niet. In het midden gaat het erg goed maar de laatste 5 cm. aan beide kanten niet.
Tanja de Mol, 05-02-2011 16:22 #2
Ik heb onlangs een nieuwe oven aangeschaft. Heb geprobeerd een cake en een andere taart te bakken. Telkens was de bodem zwart verbrand en bovenaan nog niet echt klaar. Zou de temperatuur niet kloppen in de oven? Ik zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en neem de temperatuur en de tijd van het recept. Wat zou er fout gaan?
Joke van Ameijde, 07-05-2009 18:11 #1
Ik krijg de indruk, dat je vindt dat de boter voor het maken van cake geroerd moet worden (en niet in de mixer, klopt dat? De laatste tijd blijven mijn cakes keihard en het zou kunnen zijn dat ik te lang mix, voordat ik het meel toevoeg.
Reactie infoteur, 07-05-2009
Dat kan inderdaad een van de problemen zijn. Door te lang te mixen kan ervoor zorgen dat het eiwit geen lucht meer vasthoud. Juist de luchtbellen zullen gaan uitzetten als deze warm worden in de oven en er dus voor zorgen dat de cake rijst. Een niet gerezen cake zal inderdaad massief aanvoelen.