Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediënten
Dit artikel behandelt de bereiding van champignonroomsaus. Met enkele champignons, een ui, wat margarine en enkele andere ingrediënten bereidt u binnen vijftien minuten een heerlijke roomsaus, die goed bij vlees of gevogelte past. In dit artikel leest u alles wat u moet weten om champignon-roomsaus te maken: van de ingrediënten en het recept tot smakelijke variaties. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Allereerst de
ingrediënten voor een smakelijke
champignonroomsaus voor ongeveer 4 personen:
- champignons, ca. 250 gram (of gemengde paddenstoelen voor een bospaddenstoelensaus)
- 1 gesnipperde ui
- 50 gram margarine
- 2 dl bouillon (blokje)
- 25 gram bloem
- 1 dl kookroom / crème fraîche
- eventueel: zelfgehakte groene kruiden
Recept, bereiding
De bereidingstijd van het volgende
recept is ongeveer 15 minuten.
- Maak de champignons schoon, snijd een stuk van het voetje af en snijd de champignons vervolgens in plakjes.
- Neem de margarine, verhit deze en fruit (= bruin maken) de uisnippers op een niet al te hoge temperatuur.
- Na ongeveer 3 minuten kunnen de champignons toegevoegd worden, die vervolgens zo'n 2 minuten mee mogen fruiten.
- Bestrooi het geheel met bloem en laat in 2 minuten de bloem ook gaar worden.
- Roer het geheel, schenk de bouillon erbij en blijf roeren tot de saus is gebonden.
- De saus mag enkele minuten lichtjes koken, waarna de crème fraîche erbij kan. Verwarm deze voor ongeveer een minuut.
- Eventueel mag het geheel bestrooid worden met gehakte groene kruiden.
- Gefeliciteerd! Uw champignon-roomaus is klaar en vormt een ideale toevoeging bij vlees, gevogelte, maar ook bij groeneschotels.
Variatie
De volgende variatie is zeker lekker te noemen, al is deze wat pittiger dan de bovenstaande roomsaus:
- Breid de saus uit met 2 druppels tabasco en 1 of 2 theelepels groene peperkorrels. Vervolgens heeft u een smaakvolle champignon-pepersaus gecreëerd, voor de wat meer avontuurlijk ingestelde eter.
Eet smakelijk!
Lees verder