InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediënten

Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediënten

Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediënten Dit artikel behandelt de bereiding van champignonroomsaus. Met enkele champignons, een ui, wat margarine en enkele andere ingrediënten bereidt u binnen vijftien minuten een heerlijke roomsaus, die goed bij vlees of gevogelte past. In dit artikel leest u alles wat u moet weten om champignon-roomsaus te maken: van de ingrediënten en het recept tot smakelijke variaties. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Allereerst de ingrediënten voor een smakelijke champignonroomsaus voor ongeveer 4 personen:
  • champignons, ca. 250 gram (of gemengde paddenstoelen voor een bospaddenstoelensaus)
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 gram margarine
  • 2 dl bouillon (blokje)
  • 25 gram bloem
  • 1 dl kookroom / crème fraîche
  • eventueel: zelfgehakte groene kruiden

Recept, bereiding

De bereidingstijd van het volgende recept is ongeveer 15 minuten.

  1. Maak de champignons schoon, snijd een stuk van het voetje af en snijd de champignons vervolgens in plakjes.
  2. Neem de margarine, verhit deze en fruit (= bruin maken) de uisnippers op een niet al te hoge temperatuur.
  3. Na ongeveer 3 minuten kunnen de champignons toegevoegd worden, die vervolgens zo'n 2 minuten mee mogen fruiten.
  4. Bestrooi het geheel met bloem en laat in 2 minuten de bloem ook gaar worden.
  5. Roer het geheel, schenk de bouillon erbij en blijf roeren tot de saus is gebonden.
  6. De saus mag enkele minuten lichtjes koken, waarna de crème fraîche erbij kan. Verwarm deze voor ongeveer een minuut.
  7. Eventueel mag het geheel bestrooid worden met gehakte groene kruiden.
  8. Gefeliciteerd! Uw champignon-roomaus is klaar en vormt een ideale toevoeging bij vlees, gevogelte, maar ook bij groeneschotels.

Variatie

De volgende variatie is zeker lekker te noemen, al is deze wat pittiger dan de bovenstaande roomsaus:
  • Breid de saus uit met 2 druppels tabasco en 1 of 2 theelepels groene peperkorrels. Vervolgens heeft u een smaakvolle champignon-pepersaus gecreëerd, voor de wat meer avontuurlijk ingestelde eter.

Eet smakelijk!

Lees verder

© 2008 - 2019 Writerandus, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Twee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede…
De champignon. Lekker en gezondDe champignon. Lekker en gezondDe champignon is een heerlijke, veelzijdige groente die enorm veel toepassingen kent en bovendien ook nog eens gezond is…
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Gnocchi receptenGnocchi is een typisch Italiaans gerecht dat op veel verschillende manieren bereid kan worden. Gnocchi wordt meestal gek…
Champignons eten helpt bij afvallenChampignons eten helpt bij afvallenIn vergelijking met andere groenten bevatten champignons veel eiwitten. Ze zijn rijk aan vezels, arm aan vet en bevatten…

Reageer op het artikel "Champignonroomsaus: recept, bereiding en ingrediënten"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Jax, 24-02-2013 14:39 #3
Bakmargarine? Een roux maak je volgens mij met boter;. Margarine smeer je op brood of beter nog: loop er met een boog omheen. smerig spul

Writerandus (infoteur), 23-02-2013 18:54 #2
Goed om te horen dat het recept in de smaak valt!

Lutgens, 19-02-2013 16:17 #1
Prima recep heerlijk. Reactie infoteur, 23-02-2013
Goed om te horen dat het recept in de smaak valt!

Infoteur: Writerandus
Laatste update: 24-02-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 3
Schrijf mee!