Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijn
Twee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gezond. Het tweede recept is pasta gecombineerd met champignons, tonijn en geraspte kaas...
Farfalle met courgettes en tomaten
Ingrediënten voor 4-6 personen
- 2 courgettes
- olijfolie
- 4 tomaten
- basilicum
- 4 tot 6 plakjes ham
- pittige geraspte kaas
- 350 g Farfalle (vlinders)
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de courgettes in dunne plakjes of reepjes. Verhit de olie en bak hierin de courgettes totdat ze zacht zijn.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Doe nog wat olijfolie in de pan en doe de tomaten erbij. Laat dit ongeveer 5 minuten koken. Voeg basilicum, zout en peper toe.
- Kook de Farfalle beetgaar in ongeveer 10 tot 12 minuten. Giet de Farfalle af en schep het mengsel van courgettes, tomaten erdoor.
- Bestrooi het geheel met geraspte kaas en garneer de borden met plakjes ham.
Tips na het koken van pasta
Om pasta wat minder plakkerig te maken kan deze met koud water worden afgespoeld. Om de pasta smeuïger te maken kan er wat olijfolie doorheen worden geroerd. Mocht er geen olijfolie in huis zijn, dan kan er een klontje boter aan toe worden gevoegd als de pasta klaar is.
Tagliatelle met champignons en tonijn
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 g champignons
- 400 g Tagliatelle
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 blikje tonijn
- 1 klein blikje doperwten
- pittige geraspte kaas
- 2 tomaten
- 2,5 dl kippenbouillon
- basilicum, zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta beetgaar in ongeveer 10 tot 12 minuten. Giet de pasta af (eventueel met koud water afspoelen en er een beetje olijfolie door roeren).
- Veeg de champignons schoon en snijd deze in plakjes.
- Smelt boter in een pan en bak hierin de knoflook gedurende een paar minuten. Doe de champignons en de doperwten er bij.
- Voeg dan de bouillon toe en laat dit op hoog vuur indikken.
- Maak het geheel op smaak met de basilicum, zout en peper.
- Verwarm de pasta nogmaals in een pan met boter, schep hier het mengsel van de champignons, erwten en bouillon doorheen.
- Serveer de pasta in een schaal, garneer deze met brokjes tonijn, geraspte kaas en wat schijfjes tomaat.