Twee recepten met varkensreepjes en groenten
Twee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede recept zijn de varkensreepjes gecombineerd met pasta en groenten.
Varkensreepjes met champignons en uien
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g varkenslapjes in reepjes
- 1 eetlepel bloem
- 3 uien
- 300 g champignons
- 2 eetlepels olie
- 2 dl bouillon
- 1 theelepel milde kerrie
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- De reepjes vlees met peper en zout bestrooien en bestuiven met wat bloem. Verhit de olie en bak de vleesreepjes even aan, haal daarna het vlees uit de pan.
- De uien schillen en in ringen snijden en de champignons met een vochtige doek schoonvegen en in plakjes snijden.
- Bak de uiringen totdat ze goudbruin zijn, voeg dan het vlees en de champignons toe en laat het geheel al roerend bakken gedurende 3 minuten.
- Voeg de vleesbouillon en de kerriepoeder toe en laat het vlees ongeveer 10-15 minuten op laag vuur sudderen.
Kan worden opgediend met pasta, rijst en een frisse salade.
Tips voor het koken van pasta
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water, namelijk: ongeveer 1 liter per 100 g pasta. Per liter water is ongeveer 1 theelepel zout nodig voor een goede smaak. De pasta regelmatig omroeren om te voorkomen dat deze aan de bodem van de pan kleeft en om een gelijkmatig resultaat te verkrijgen. De temerpatuur moet zo constant mogelijk blijven nadat de pasta in het kokende water is gedaan. Om overkoken te vermijden kunt u, indien nodig, de deksel wat schuin op de pan zetten.
Pasta met varkensreepjes en groenten
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 g pasta, bijvoorbeeld schelpjes of farfalle
- 250-300 g varkenshaas of varkenslapjes in reepjes
- 250 g champignons
- 1 ui
- 2 wortels
- 2 courgettes
- 2 dl bouillon
- 100 g pittige geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de pasta in water waaraan zout is toegevoegd beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet daarna de pasta af.
- Bak de vleesreepjes even aan op hoog vuur, zet het vuur laag en laat het vlees 5 minuten zachtjes sudderen. Haal daarna het vlees uit de pan.
- De ui kleinsnijden en de champignons schoonwrijven en in plakjes snijden. Schil de wortels, maak de courgettes schoon en rasp deze groenten grof. Verhit de olie en laat daarin de uisnippers glazig worden, voeg daarna de champignons toe en laat dit 5 minuten meebakken.
- Voeg de bouillon erbij, samen met het vlees en roer de wortels en courgettes erdoor. Breng dit op smaak met peper en zout en laat het geheel ongeveer 5 minuten koken. Roer dan de pasta door de groenten.
Verdeel het eten over 4 borden en bestrooi het met de geraspte kaas. Dit gerecht kan worden opgediend met een lekkere salade.