Koolhydraatarme pizza
Pizza is heerlijk, maar erg koolhydraatrijk in verband met de bodem. Nu bestaat er ook een koolhydraatarme pizza die je heel gemakkelijk zelf kunt maken! Dit recept is voor 2 pizza's en voor 4 personen.
Inhoud
- Thema: koolhydraatarm
- Gerecht voor: 4 personen
- Klaar in: 50 minuten
- Bereiding: makkelijk
- Soort gerecht: hoofdgerecht
Benodigdheden
- Koekenpan
- Wokpan
- Snijplak
- Snijmes
- Knoflookpers
Bereiding
Voorbereiding 15 minuten + bereiding 20 minuten + 10-15 minuten in de oven
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 2 uien
- 125 gram champignons
- Scheutje olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 6 eieren
- 250 gram salami worst
- 4 teentjes knoflook
- blikje tomatenpuree
- 2 tl tijm
- 2 tl oregano
- 2 tl Italiaanse kruiden
- geraspte kaas naar smaak
Bereiding van de ei-bodem
- Breek 3 eieren in een beker, doe daar de geperste/gesneden knoflook bij en kluts het door elkaar
- Snij de uien, paprika, champignons en de salami
- Doe het een scheutje olijfolie geklutste ei in de koekenpan en strooi daar gelijk de helft van de uisnippers overheen
- Strooi bovenop de uisnippers de 1 tl tijm, 1 tl oregano en 1 tl Italiaanse kruiden
- Let wel op dat je het gas op de laatste stand zet zodat deze niet aankoekt aan de onderkant
- Draai het gebakken ei om en strooi daar de helft van de geraspte kaas overheen
- Als het kaas gesmolten is, leg je het op een bord en begin je aan je tweede ei-bodem en doe je het zelfde als wat je deed bij de eerste ei-bodem.
- Als beide ei-bodems op het bord liggen en afgekoeld zijn, besmeer je deze met tomatenpuree
Bereiding van de pizza
- Rul het gehakt in de pan. Als dit klaar is strooi je het over beide ei-bodems
- Bak dan de paprika en de champignons en strooi dit over het gehakt
- Leg dan de stukjes salami over de pizza's heen en strooi daar nog een beetje geraspte kaas overheen
- Doe de pizza (op het bord!) 10-15 minuten onder de grill. In de heteluchtoven zou het ook kunnen
- En klaar zijn de pizza's!
Variatietips
Voor zo een pizza kan je natuurlijk ook andere groenten nemen wat jij lekker vindt. Zo kan je ook denken aan mozzarella, broccoli, shoarma etc.
Houdbaarheid
Uiteraard is het mogelijk om de stukken pizza te bewaren in de koelkast. Dit kun je maximaal 3 dagen koel bewaren.
Kosten
Ingrediënt | Kosten per product | Kosten per ingrediënt voor de pizza's |
Rode paprika | €0,69 | €0,17 |
Ui (netje 8 stuks) | €1.39 | €0,35 |
Champignons (250 gram) | €0,79 | €0,40 |
Olijfolie (500 ml) | €2,89 | €0,03 |
Rundergehakt (300 gr) | €1,80 | €1,80 |
Eieren (10 stuks) | €1,99 | €1,19 |
Salami worst (250 gr) | €2,19 | €2,19 |
Knoflook | €0,69 | €0,14 |
Blikje tomatenpuree (140 gr) | €0,49 | €0,35 |
Tijm (10 gr) | €1,25 | €0,25 |
Oregano (8 gr) | €1,25 | €0,31 |
Italiaanse kruiden (12 gr) | €1,25 | €0,21 |
Geraspte kaas (300 gr) | €1,89 | €0,63 |
Kosten per product in totaal: €18,56 |
Kosten voor alle ingrediënten van de pizza's: €8,02 |
Voedingswaarde
| Per portie (4 personen) |
Kcal | 715 kcal |
Eiwit | 52 gr |
Koolhydraten | 17 gr |
Vet | 48 gr |
Verzadigd vet | 18 gr |
Lees verder