Tips om vegetarisch te blijven eten op vakantie

Voor de meeste vegetariërs is het heel gemakkelijk om zich in Nederland aan hun vegetarische eetgewoonten te houden. Je kunt gemakkelijk zelf thuis vegetarisch koken en in vrijwel ieder restaurant in Nederland staan er wel enkele vegetarische opties op het menu. Wanneer je op vakantie naar het buitenland gaat, zal je echter merken dat je eetgewoonten soms op de proef worden gesteld omdat het lang niet altijd zo gemakkelijk is om vegetarisch te blijven eten in het buitenland.

Happycow.com voor vegetarische restaurants wereldwijd

Via de website Happycow.com kun je vóór de reis al uitzoeken of er vegetarische restaurants in de buurt zullen zijn. Via Happycow.com kun je namelijk alle vegetarische restaurants wereldwijd opzoeken. Daarnaast kun je ook ‘gewone’ restaurants opzoeken die ook een speciaal menu voor vegetariërs hebben. Handig als je met meerdere personen reist!

Vegetarische nationale gerechten

Zoek van tevoren uit wat de nationale gerechten van het betreffende vakantieland zijn. Het zou zomaar kunnen dat sommige van deze gerechten vegetarisch zijn. In dit geval is het niet meer noodzakelijk om op zoek te gaan naar vegetarische restaurants.

Leer wat woorden om te kunnen uitleggen dat je vegetariër bent

Ga je op vakantie naar een land waar de mensen doorgaans geen Engels spreken? Leer dan wat basiswoorden en zinnen die je in restaurants kunnen helpen om de obers duidelijk te maken dat je vegetariër bent. Dit is met name belangrijk wanneer je veganistisch eet. Leer dan ook woorden zoals ‘zuivel’ en ‘eieren’ zodat er geen misverstanden ontstaan.

Stel je verwachtingen bij

Weet je van tevoren dat je op vakantie gaat naar een land waar weinig vegetariërs zijn? Houd dan van tevoren rekening met het feit dat ze in restaurants niet berekend zijn op vegetariërs en stel je verwachtingen op dit gebied bij. Waarschijnlijk zullen er geen vegetarische gerechten op het menu staan. Probeer in dit geval een hoofdgerecht samen te stellen uit verschillende voor- en bijgerechten of vraag de ober om een suggestie.

Zelf koken

Zijn er geen vegetarische restaurants in de buurt en zijn de vegetarische opties in de andere restaurants ook erg beperkt? Dan kun je ervoor kiezen om zelf te koken op vakantie. Dit kan een klein probleem opleveren als je met anderen reist die uit eten willen gaan. Een voordeel is echter wel dat je hiermee kosten bespaart op vakantie.

Vegetarisch eten tijdens de reis

Onderweg naar je vakantiebestemming zal je hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met stress en/of vermoeidheid en afhankelijk van het vervoermiddel waarmee je op vakantie gaat, zal het niet altijd gemakkelijk zijn om onderweg vegetarisch te eten. De verleiding kan dan groter zijn om bijvoorbeeld ongezonde snacks te eten. Neem daarom altijd wat gezonde vegetarische snacks mee voor onderweg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (eventueel zelfgemaakte) mueslirepen.

Lees verder

© 2014 - 2020 Nataliya, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vega producten in de supermarktVega producten in de supermarktNederlanders staan ​​bekend als vleeseters, maar veganisme als nieuwe trend rukt op. In de Verenigde Staten…
Glutenvrij vegetarisch etenWanneer iemand die vegetarisch eet er achter komt dat diegene ook glutenvrij moet eten, dan kan dit overweldigend lijken…
Goedkope studentenmaaltijden (recepten)Goedkope studentenmaaltijden (recepten)Lekker, goedkoop en makkelijk eten. Wil je geld besparen? Of heb je het niet breed? In dit artikel geef ik tips hoe je z…
Biologisch en vegetarisch kattenvoerBiologisch en vegetarisch kattenvoerZo baasje zo kat?! Sommige vegetariërs vinden het geen prettige gedachte dat hun geliefde kat dagelijks smult van een po…

Keukengerei die je ziek kunnen makenKeukengerei die je ziek kunnen makenZelf koken is gezond, goedkoop en lekker. Omdat je zelf beslist wat er in gaat, kun je het gerecht precies afstemmen op…
Voedsel bewaren en verspilling voorkomenVoedsel bewaren en verspilling voorkomenVoedsel klaarmaken is een bezigheid die uiteraard door zeer velen wordt beheerst. Maar een algemeen probleem daarbij is…
Bronnen en referenties
  • http://www.leerwiki.nl/Op_vakantie_gaan_als_vegetarier_of_veganist
  • http://www.nomeatathlete.com/vegetarian-travel-tips/

Reageer op het artikel "Tips om vegetarisch te blijven eten op vakantie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Nataliya
Laatste update: 04-02-2017
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!