Tips om veganistisch uit eten te gaan

Veganistisch uit eten gaan klinkt vaak lastiger dan het is. Het veganisme is nog echt in opkomst en daarom zie je in de meeste restaurants nog niet veel veganistische gerechten op het menu staan. Maar met onderstaande tips zal je merken dat het met een beetje voorbereiding goed mogelijk is om veganistisch uit eten te gaan!

Vegetarische restaurants hebben steeds vaker veganistische opties

Eén van de meest voor de hand liggende opties is om bij een vegetarisch restaurant te gaan eten. Vegetarische restaurants serveren steeds vaker en steeds meer veganistische gerechten en tegenwoordig vind je in iedere stad wel vegetarische restaurants. Een ander voordeel van uit eten gaan bij een vegetarisch restaurant, is dat ze vaak gerechten serveren waar je waarschijnlijk al mee bekend bent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan seitan of tofu.

Happycow.com

De website Happycow is één van de meeste geliefde en meest bekende websites onder vegetariërs en veganisten. Op deze website kun je snel uitzoeken welke vegetarische en zelfs veganistische restaurants er wereldwijd (!) per stad te vinden zijn. Je kunt ook reviews van anderen lezen om je keuze te vergemakkelijken. Daarnaast kun je ook alle biowinkels per stad op deze website gemakkelijk opzoeken.

Laat anderen weten dat je veganistisch eet

Ga je met een groep mensen uit eten? Laat de anderen dan op tijd weten dat je veganistisch eet. Het kan zijn dat iemand op het idee komt om bij een grillhouse te gaan eten en de anderen ook enthousiast maakt. Dan is het een flinke teleurstelling als je op het laatste moment pas verkondigd dat het niet door kan gaan omdat je veganistisch eet. Wanneer je op tijd aangeeft dat je veganistisch eet, dan kunnen jullie samen op zoek gaan naar een restaurant met een menukaart die jullie allemaal aanspreekt. Tip: op de website Happycow kun je ook zoeken naar “veg-friendly” restaurants. Dit zijn restaurants die naast hun vlees- en visgerechten ook voldoende plantaardige gerechten serveren.

Bel het restaurant van tevoren

Sommige restaurants hebben geen website, waardoor je niet zeker weet of ze ook veganistische gerechten op hun menukaart hebben staan. Daarnaast komt het vaak voor dat restaurants hun menukaart niet of niet volledig op de website plaatsen. De beste oplossing is in dit geval om het restaurant eventjes te bellen om te informeren naar de mogelijkheden voor een veganistisch diner.

Buitenlandse restaurants

Vegetariërs en veganisten experimenteren vaak met exotische gerechten uit het buitenland en dit is niet voor niets! Neem bijvoorbeeld de Indiase keuken met de rijk gekruide Indiase curry. Veel mensen uit India eten om religieuze redenen geen rund- en/of varkensvlees en om deze reden zijn er in Indiase restaurants vaak plantaardige opties beschikbaar. Of wat dacht je van een sushi restaurant? Het is verbazingwekkend lekker om in een sushi restaurant eens geen vis te bestellen. Daarnaast kun je ook denken aan een Midden-Oosters restaurant. In het Midden-Oosten bestaan gerechten vaak uit vele schaaltjes met lekkere sauzen, groenten, rijst etc. Combineer bijvoorbeeld hummus (saus van kikkererwten) met verse groenten, salade en lekker zelfgemaakt brood uit het restaurant.

Water bij de wijn

Met name wanneer je met een grote groep mensen uit eten gaat of als je op vakantie bent, zal je er rekening mee moeten houden dat het (nog) lang niet overal vanzelfsprekend is om veganistische gerechten op een menukaart tegen te komen. Stel je eisen daarom soms bij en/of wees creatief. Je kunt verschillende voorgerechten en/of bijgerechten combineren tot één hoofdgerecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van gebakken aardappeltjes, gegrilde groenten en een salade als hoofdgerecht?

Lees verder

© 2014 - 2024 Nataliya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om thuis veganistisch te kokenBij de overstap op een veganistisch dieet zijn er veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Thuis veganistisch…
Vega producten in de supermarktVega producten in de supermarktNederlanders staan ​​bekend als vleeseters, maar veganisme als nieuwe trend rukt op. In de Verenigde Staten…
Vegetarisme vs veganismeVegetarisme vs veganismeGewicht verliezen, kiezen voor een gezondere levensstijl, religieuze overtuigingen of uit respect voor dieren, er zijn t…

Keukengerei die je ziek kunnen makenKeukengerei die je ziek kunnen makenZelf koken is gezond, goedkoop en lekker. Omdat je zelf beslist wat er in gaat, kun je het gerecht precies afstemmen op…
Voedsel bewaren en verspilling voorkomenVoedsel bewaren en verspilling voorkomenVoedsel klaarmaken is een bezigheid die uiteraard door zeer velen wordt beheerst. Maar een algemeen probleem daarbij is…
Bronnen en referenties
  • http://www.degroenemeisjes.nl/wanneer-vegans-uiteten-gaan
Nataliya (19 artikelen)
Laatste update: 04-02-2017
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.