InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Brunch, desserts

Brunch, desserts

Brunch, desserts Wat is een mooiere afsluiting van een brunch dan een dessert? U leest hier een paar recepten van desserts, voor 8 personen.

Bavarois met citroensaus en vijgen

Ingrediënten

  • 4 blaadjes gelatine van 3 gr
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels bloemsuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 1 vanillestokje
  • 3 eierdooiers
  • 80 griessuiker
  • 1 koffielepel kirsch
  • sap van 2 citroenen of limoenen
  • 8 verse vijgen
  • blaadjes citroenmelisse

Week de gelatine in koud water. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Klop de eierdooiers schuimig met de suiker. Giet de kokende melk bij het eimengsel, roer voortdurend. Voeg daarna de gelatine toe. Laat het afkoelen en meng daarna de opgeklopte room en de kirsch toe. Laat 3 tot 4 uur in de koelkast opstijven.
Voor de saus: Verwarm het citroensap en voeg de honing toe. Giet de saus op de borden en leg de bavarois erop. Versier met een vijg en een blaadje citroenmelisse.

Zabaglione met appel

Ingrediënten

  • 8 appels
  • 400 gr suiker
  • citroensap
  • 8 eieren
  • ½ l zoete cider
  • 2 koffielepels calvados

Boor het klokhuis uit de appels, schil en snijd ze in partjes. Strooi er citroensap over tegen het verkleuren. Giet 200 gram suiker in 2 liter water en breng het al roerend aan de kook. Pocheer er gedurende 3 minuten de appelpartjes in. Laat ze uitlekken. Klop de eierdooiers en overige suiker op op een zacht vuurtje. Voeg langzaam de cider en calvados toe. Blijf kloppen totdat het mengsel in volume is verdubbeld en dik en romig is.
Verdeel de partjes appel over glazen en giet de zabaglione erover.
© 2007 - 2019 Jootje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Brunchen, wat houdt dat in?Brunchen, wat houdt dat in?Brunchen, een maaltijd die door de Amerikanen is bedacht. Wilt u niet uw ontbijt én niet uw lunch missen, ga dan lekker…
Natuurlijke borstvergroting met smoothies en sapNatuurlijke borstvergroting met smoothies en sapSap en smoothies zorgen voor een natuurlijke borstvergroting omdat ze je lichaam van de nodige voedingsstoffen voorzien.…
Recepten bavaroisBavarois is een luchtige franse pudding. Deze pudding wordt in een vorm gegoten of gebruikt voor taartvulling. Er zijn v…
Koken met bier: probeer het eens met volgende recepten!Koken met bier: probeer het eens met volgende recepten!Bij het maken van een gerecht gaan we graag een extra toets geven door er een scheutje wijn bij te voegen, cognac of whi…
Recepten Frankrijk: watermeloen, citroen en zuringRecepten Frankrijk: watermeloen, citroen en zuringWatermeloen, wanneer je in het vruchtvlees met de zwarte zaden bijt, is het alsof je zoet water drinkt. Aan de voet van…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tookapic, Pixabay
  • Plattelandsvrouwen België

Reageer op het artikel "Brunch, desserts"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jootje
Laatste update: 11-11-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!