InfoNu.nl > Eten en Drinken > Cocktails > De 15 lekkerste cocktails op basis van Champagne of Cava!

De 15 lekkerste cocktails op basis van Champagne of Cava!

De 15 lekkerste cocktails op basis van Champagne of Cava! Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van verschillende lekkere drankjes maken zo mogelijk een nog beter drinkbaar goedje. En het is nog niet eens zo moeilijk om ze zelf te maken! Hier een overzicht van de lekkerste cocktails op basis van Champagne!

Bellini

Benodigdheden per glas:

  • 6 cl. perziknectar
  • Crushed ice
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Doe een wijn glas halfvol met het crushed ice
  2. Schenk de perziknectar in het glas
  3. Vul het glas aan met champagne, Cava of schuimwijn

Champagne Julep

Benodigdheden per glas:

  • 2 blaadjes verse pepermunt
  • 1 theelepel suiker
  • IJsblokjes
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
  • Puntje pepermunt voor garnering

Van start:

  1. Stamp de muntblaadjes en de suiker fijn
  2. Schep de muntblaadjes en de suiker in een longdrinkglas samen met wat ijsblokjes
  3. Vul het glas aan met koele Champagne, Cava of schuimwijn
  4. Garneer met een topje verse pepermunt

Caravelle

Benodigdheden per glas:

  • 2 cl. Pineau des Charentes
  • 1 cl. Crème de Cassis
  • IJsblokjes
  • Champagne, Cava of schuimwijn

Van start:

  1. Giet de Crème de Cassis, Pineau des Charentes en de ijsblokjes in een mengbeker
  2. Roer alles goed om tot het helemaal gemengd is en zeef het naar een wijnglas
  3. Vul het wijnglas met Champagne, Cava of schuimwijn

Orange Fizz

Benodigdheden per glas:

  • Crushed ice
  • Sap van 1/4 sinaasappel
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Vul een longdrinkglas voor de helft met crushed ice
  2. Giet het sinaasappelsap op het ijs
  3. Vul het glas aan met koele Champagne, Cava of schuimwijn

Peach Bowl

Benodigdheden per glas:

  • 50 g. perzik
  • 1/4 dl. Pêcher Mignon
  • 1,5 dl. witte wijn
  • 3/4 dl. Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
  • Een blaadje munt

Van start:

  1. Dompel de perzik tien seconden in kokend water, laat ze daarna schrikken in koud water
  2. Pel de perzik, snij ze doormidden en verwijder de pit
  3. Snijd de perzik in stukjes en leg ze in een breed glas
  4. Giet de Pêcher Mignon in het glas en laat het geheel 2 uur rusten in de koelkast
  5. Voeg hierna de wijn toe
  6. Vul aan met Champagne, Cava of schuimwijn
  7. Garneer met een blaadje munt

Mandarijn

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. Mandarine Napoléon
  • 3/4 dl. Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
  • Schijfje sinaasappel

Van start:

  1. Vul een wijnglas met ijsblokjes
  2. Giet de Mandarine Napoléon toe
  3. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
  4. Garneer met een schijfje sinaasappel

Pink Pearl

Benodigdheden per glas:

  • 2 vlierbloesemschermen
  • 3/4 dl. witte wijn
  • vliersiroop
  • 3/4 dl. Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Was de vlierbloesenschermen in koud water en dep ze voorzichtig droog
  2. Leg ze in een breed glas en giet de wijn erover
  3. Laat het geheel een nacht rusten in de koelkast
  4. Zeef de vlierbloesemschermen uit de wijn en vul een wijnglas met de wijn
  5. Voeg hierna een lepel vliersiroop toe aan het geheel
  6. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn

Champagne Classic

Benodigdheden per glas:

  • 1 scheutje rietsuikersiroop
  • 2 druppels Angostura
  • Citroensap
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Giet de rietsuikersiroop in een wijnglas en meg de Angostura eronder
  2. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
  3. Sproei er een weinig citroensap over

Cool Cucumber

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 2 cl. Bénédictine
  • 1 eetlepel citroensap
  • komkommer
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en roer er het citroensap en Bénédicitine door
  2. Was de komkommer en snij hem in de lengte in vier stukken. Snij één stuk hiervan doormidden en verwijder de pitjes.
  3. Doe deze pijl komkommer in het glas
  4. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
  5. Laat even trekken zodat de komkommer in de drank kan trekken

Kir Royal

Benodigdheden per glas:

  • Enkele druppels Crème de Cassis
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Giet enkele druppeltjes Crème de Cassis in een wijnglas.
  2. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn

Pineapple Breeze

Benodigdheden per glas:

  • 3 eetlepels crushed ice
  • 4 cl. ongezoet ananassap
  • 2 cl. witte rum
  • 1 theelepel citroensap
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
  • Baby-ananas

Van start:

  1. Schep het crushed ice in een groot glas en roer er het ananassap en de rum erdoor
  2. Voeg het citroensap toe aan het glas
  3. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
  4. Garneer met een stuk baby-ananas en een rietje

Champagne Framboise

Benodigdheden per glas:

  • Enkele druppels Crème de Framboise
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Doe een scheutje van de Crème de Framboise in een glas
  2. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn

Orange Bubbles

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 4 cl. droge Vermouth
  • 1 cl. Grand Marnier
  • 2 cl. sinaasappelsap
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
  • Sinaasappel om te garneren

Van start:

  1. Giet de Vermouth, Grand Marnier en het sinaasappelsap in een glas
  2. Voeg de ijsblokjes toe
  3. Roer het geheel tot alles goed gemengd is en zeef het naar een wijnglas
  4. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn

Pink Champagne

Benodigdheden per glas:

  • 1/2 klontje suiker
  • Scheutje Campari
  • Stukje limoenschil
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Dompel het stukje suiker in de Campari en leg het in een wijnglas
  2. Wrijf het glas aan de binnenkant in met limoenschil en voeg enkele druppeltjes van de limoen toe
  3. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
  4. Garneer met een stukje limoenschil in het drankje

Champagne Punch

Benodigdheden per glas:

  • IJsblokjes
  • 1/4 dl. Campari
  • 1/2 dl. Amaretto
  • Verse ananas
  • Gekonfijte kers
  • Champagne, Cava of schuimwijn (brut)

Van start:

  1. Giet de Campari en Amaretto in een glas en voeg wat ijsblokjes toe
  2. Schil de ananas en meng hem in het glas
  3. Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
  4. Garneer elk glas met een gekonfijte kers en een stukje ananas

Lees verder

© 2011 - 2017 Harrys, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cocktails die de herinnering aan vakantie levendig houdenNet terug uit Thailand en daar die fantastische Mai Tai gedronken? Of hele dagen aan een Spaans strand gelegen en dan ís…
CocktailsoortenCocktailsoortenZoveel mensen, zoveel wensen. Zo dachten de bedenkers van de cocktail er ook over. Er zijn diverse soorten cocktail, voo…
Technieken & methoden voor het maken van cocktailsTechnieken & methoden voor het maken van cocktailsU kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een mix of een combinatie van likeuren en dranken die bij toeval een s…
Zure en pittige cocktails, de ingrediëntenZure en pittige cocktails, de ingrediëntenIn alle kleuren en smaken, met of zonder alcohol, met honing, met fruit of met ijsblokjes, het gamma aan cocktails is en…
Droge, fruitige en frisse cocktails: de ingrediëntenDroge, fruitige en frisse cocktails: de ingrediëntenCocktails zijn er in alle geuren en kleuren en dienen verschillende doelen. Daar waar zure en pittige cocktails een fees…

Reageer op het artikel "De 15 lekkerste cocktails op basis van Champagne of Cava!"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Dominica Volders, 04-03-2012 13:40 #1
Beste,

Dank voor deze heerlijke recepten. Toch een vraagje:
ik heb vrijdag een heerlijke cocktail mogen genieten met perziken en cognac. ik weet alleen niet in welke verhouding. Kunnen jullie mij hierbij helpen.

Mvg,

Infoteur: Harrys
Laatste update: 01-04-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Special: Cocktails
Reacties: 1
Schrijf mee!