De 15 lekkerste cocktails op basis van Champagne of Cava!

Bellini
Benodigdheden per glas:- 6 cl. perziknectar
- Crushed ice
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Doe een wijn glas halfvol met het crushed ice
Schenk de perziknectar in het glas
Vul het glas aan met champagne, Cava of schuimwijn[/OLIST]
Champagne Julep
Benodigdheden per glas:- 2 blaadjes verse pepermunt
- 1 theelepel suiker
- IJsblokjes
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
- Puntje pepermunt voor garnering
Van start:
[OLIST]
Stamp de muntblaadjes en de suiker fijn
Schep de muntblaadjes en de suiker in een longdrinkglas samen met wat ijsblokjes
Vul het glas aan met koele Champagne, Cava of schuimwijn
Garneer met een topje verse pepermunt[/OLIST]
Caravelle
Benodigdheden per glas:- 2 cl. Pineau des Charentes
- 1 cl. Crème de Cassis
- IJsblokjes
- Champagne, Cava of schuimwijn
Van start:
[OLIST]
Giet de Crème de Cassis, Pineau des Charentes en de ijsblokjes in een mengbeker
Roer alles goed om tot het helemaal gemengd is en zeef het naar een wijnglas
Vul het wijnglas met Champagne, Cava of schuimwijn[/OLIST]
Orange Fizz
Benodigdheden per glas:- Crushed ice
- Sap van 1/4 sinaasappel
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]
Vul een longdrinkglas voor de helft met crushed ice
Giet het sinaasappelsap op het ijs
Vul het glas aan met koele Champagne, Cava of schuimwijn[/OLIST]
Peach Bowl
Benodigdheden per glas:- 50 g. perzik
- 1/4 dl. Pêcher Mignon
- 1,5 dl. witte wijn
- 3/4 dl. Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
- Een blaadje munt
Van start:
[OLIST]Dompel de perzik tien seconden in kokend water, laat ze daarna schrikken in koud water
Pel de perzik, snij ze doormidden en verwijder de pit
Snijd de perzik in stukjes en leg ze in een breed glas
Giet de Pêcher Mignon in het glas en laat het geheel 2 uur rusten in de koelkast
Voeg hierna de wijn toe
Vul aan met Champagne, Cava of schuimwijn
Garneer met een blaadje munt[/OLIST]
Mandarijn
Benodigdheden per glas:- IJsblokjes
- 2 cl. Mandarine Napoléon
- 3/4 dl. Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
- Schijfje sinaasappel
Van start:
[OLIST]Vul een wijnglas met ijsblokjes
Giet de Mandarine Napoléon toe
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
Garneer met een schijfje sinaasappel[/OLIST]
Pink Pearl
Benodigdheden per glas:- 2 vlierbloesemschermen
- 3/4 dl. witte wijn
- vliersiroop
- 3/4 dl. Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Was de vlierbloesenschermen in koud water en dep ze voorzichtig droog
Leg ze in een breed glas en giet de wijn erover
Laat het geheel een nacht rusten in de koelkast
Zeef de vlierbloesemschermen uit de wijn en vul een wijnglas met de wijn
Voeg hierna een lepel vliersiroop toe aan het geheel
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn[/OLIST]
Champagne Classic
Benodigdheden per glas:- 1 scheutje rietsuikersiroop
- 2 druppels Angostura
- Citroensap
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Giet de rietsuikersiroop in een wijnglas en meg de Angostura eronder
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
Sproei er een weinig citroensap over[/OLIST]
Cool Cucumber
Benodigdheden per glas:- IJsblokjes
- 2 cl. Bénédictine
- 1 eetlepel citroensap
- komkommer
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Doe een paar ijsblokjes in een longdrinkglas en roer er het citroensap en Bénédicitine door
Was de komkommer en snij hem in de lengte in vier stukken. Snij één stuk hiervan doormidden en verwijder de pitjes.
Doe deze pijl komkommer in het glas
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
Laat even trekken zodat de komkommer in de drank kan trekken[/OLIST]
Kir Royal
Benodigdheden per glas:- Enkele druppels Crème de Cassis
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Giet enkele druppeltjes Crème de Cassis in een wijnglas.
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn[/OLIST]
Pineapple Breeze
Benodigdheden per glas:- 3 eetlepels crushed ice
- 4 cl. ongezoet ananassap
- 2 cl. witte rum
- 1 theelepel citroensap
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
- Baby-ananas
Van start:
[OLIST]Schep het crushed ice in een groot glas en roer er het ananassap en de rum erdoor
Voeg het citroensap toe aan het glas
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
Garneer met een stuk baby-ananas en een rietje[/OLIST]
Champagne Framboise
Benodigdheden per glas:- Enkele druppels Crème de Framboise
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Doe een scheutje van de Crème de Framboise in een glas
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn[/OLIST]
Orange Bubbles
Benodigdheden per glas:- IJsblokjes
- 4 cl. droge Vermouth
- 1 cl. Grand Marnier
- 2 cl. sinaasappelsap
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
- Sinaasappel om te garneren
Van start:
[OLIST]Giet de Vermouth, Grand Marnier en het sinaasappelsap in een glas
Voeg de ijsblokjes toe
Roer het geheel tot alles goed gemengd is en zeef het naar een wijnglas
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn[/OLIST]
Pink Champagne
Benodigdheden per glas:- 1/2 klontje suiker
- Scheutje Campari
- Stukje limoenschil
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Dompel het stukje suiker in de Campari en leg het in een wijnglas
Wrijf het glas aan de binnenkant in met limoenschil en voeg enkele druppeltjes van de limoen toe
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
Garneer met een stukje limoenschil in het drankje[/OLIST]
Champagne Punch
Benodigdheden per glas:- IJsblokjes
- 1/4 dl. Campari
- 1/2 dl. Amaretto
- Verse ananas
- Gekonfijte kers
- Champagne, Cava of schuimwijn (brut)
Van start:
[OLIST]Giet de Campari en Amaretto in een glas en voeg wat ijsblokjes toe
Schil de ananas en meng hem in het glas
Vul aan met gekoelde Champagne, Cava of schuimwijn
Garneer elk glas met een gekonfijte kers en een stukje ananas[/OLIST]