De 20 lekkerste cocktails op basis van aperitieven!
Ze zijn hip, ze zijn cool maar bovenal zijn ze ontzettend lekker! Wie lust er nou geen lekkere cocktail? Een mix van verschillende lekkere drankjes maken zo mogelijk een nog beter drinkbaar goedje. En het is nog niet eens zo moeilijk om ze zelf te maken! Hier een overzicht van de lekkerste cocktails op basis van aperitieven.
Americano
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. Campari
- 2 cl. zoete vermouth
- Soda (7UP of sprite)
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe de ijsblokjes, Campari en vermouth in een longdrinkglas.
- Meng het geheel goed en vul aan met de soda.
- Garneer met een gekonfijte kers.
Cassis Delight
Benodigdheden per glas:
- 3 cl. droge vermouth
- 3 cl. witte vermouth
- Scheutje cassislikeur
- 1 cl. Cointreau
- IJsblokjes
- Enkele zwarte bessen
Van start:
- Doe de vermouth, cassislikeur, Cointreau en enkele ijsblokjes in een groot glas.
- Meng het geheel goed en zeef het in een cocktailglas.
- Voeg enkele zwarte besjes toe als garnering.
Creme de Menthe
Benodigdheden per glas:
- Crushed ice
- 4 cl. muntlikeur
- Een blaadje munt
Van start:
- Vul een cocktailglas met crushed ice.
- Voeg de muntlikeur toe.
- Garneer met een blaadje munt.
Right-O
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. droge vermouth
- 4 cl. Safari
- 4 cl. passievruchtsap
- Schijfje sinaasappel
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe enkele ijsblokjes, de vermouth, Safarie en passievruchtsap in een longdrinkglas.
- Meng het geheel goed en garneer met een schijfje sinaasappel en een gekonfijte kers.
Adonis
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. droge vermouth
- 4 cl. droge sherry
- 3 druppels Angostura
- Stukje sinaasappelschil
Van start:
- Doe enkele ijsblokjes, de vermouth en sherry in een groot glas.
- Meng het geheel goed samen met enkele druppels Angostura.
- Zeef het geheel in een cocktailglas.
- Garneer met een stukje sinaasappelschil.
Patachou
Benodigdheden per glas:
- 2 cl. droge vermouth
- 2 cl. sinaasappelsap
- 2 cl. Cointreau
- IJsblokjes
- Stukje sinaasappelschil
Van start:
- Doe de vermouth, sinaasappelsap, Cointreau en enkele ijsblokjes in de shaker.
- Goed schudden en zeven in een cocktailglas.
- Garneren met een stukje sinaasappelschil.
Campari Grapefruit
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 4 cl. Campari
- 6 cl. ananassap
- 6 cl. grapefruitsap
- Stukje grapefruitschil
Van start:
- Doe enkele ijsblokjes, de Campari, ananassap en het grapefruitsap in een longdrinkglas.
- Meng het geheel goed en garneer met een stukje grapefruitschil.
Big Shot
Benodigdheden per glas:
- 1 cl. Campari
- 2 cl. droge vermouth
- 1 cl. triple-sec
- 1 cl. gin
- 1 cl. passievruchtsap
- IJsblokjes
- Gekonfijte kers
Van start:
- Doe de Campari, vermouth, triple-sec, gin, passievruchtsap en enkele ijsblokjes in de shaker.
- Goed schudden tot het ijs begint te spelten.
- Zeef ht geheel in een cocktailglas.
- Garneer met een gekonfijte kers.
Pink Panther
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. Pernod
- 1 cl. grenadine
- Soda (7UP of Sprite)
- 1 radijs
- Plakje courgette
- Mini-patisson
Van start:
- Doe enkele ijsblokjes, de Pernod en grenadine in een groot glas.
- Meng het geheel goed en zeef het in een cocktailglas.
- Voeg de soda toe.
- Garneer met een stukje courgette, mini-patisson en radijs op een prikker.
Combi
Benodigdheden per glas:
- 4 cl. droge vermouth
- 4 cl. witte vermouth
- IJsblokjes
- Bitter grapefruitsap
- 1 cl. Campari
- Schijfje grapefruit
Van start:
- Doe de vermouth in een longdrinkglas met enkele ijsblokjes.
- Vul aan met bitter grapefruitsap en meng het geheel goed.
- Laat de Campari in het geheel dwarrelen.
- Garneer met een schijfje grapefruit.
Trinity
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. Ricard
- 10 cl. mineraalwater zonder prik
- Scheutje muntsiroop
- Scheutje grenadine
Van start:
- Doe enkele ijsblokjes samen met de Ricard en het water in een groot cocktailglas.
- Voeg de muntsiroop en grenadine toe.
Artist
Benodigdheden per glas:
- 5 cl. Safari
- 5 cl. passievruchtsap
- IJsblokjes
- 1 cl. frambozenlikeur
- Blaadje munt
Van start:
- Giet de Safari, passievruchtsap en enkele ijsblokjes in een wijnglas.
- Meng het geheel toe en voeg wat frambozenlikeur toe.
- Garneer het glas met een blaadje munt.
Pastis Orange
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 2 cl. sinaasappelsap
- 1 cl. Ricard
- Ginger ale
Van start:
- Doe een ijsblokje in een champagneglas en giet de Ricard en het sinaasappelsap erbij.
- Goed mengen en aanvullen met ginger ale.
Pimm's Punch
Benodigdheden per glas:
- Stukje komkommer
- Schijfje sinaasappel
- Schijfje limoen
- IJsblokjes
- 5 cl. Pimm's cocktail
- Ginger ale
- Gekonfijte kers
Van start:
- Schil een stukje komkommer en snijd hem in de lengte door vieren.
- Plaats een pijl komkommer in een longdrinkglas.
- Leg enkele ijsblokjes, het schijfje sinaasappel en limoen in het glas.
- Voeg de Pimm's cocktail toe.
- Vul aan met ginger ale.
- Garneer met een gekonfijte kers.
Perroquet
Benodigdheden per glas:
- 1 cl. Pernod
- 1 cl. muntlikeur
- Mineraalwater zonder prik
- IJsblokjes
Van start:
- Schenk de muntlikeur en de Pernod in een champagneglas met één ijsblokje.
- Vul aan met mineraalwater.
Kibowl
Benodigdheden per glas:
- 1 halve kiwi
- 1/4 grapefruit
- 4 cl. kiwilikeur
- Bitter grapefruitsap
Van start:
- Snijd de kiwi in stukjes en leg hem in een groot glas.
- Snijd de grapefruit volledig proper en voeg hem toe aan het glas.
- Voeg de kiwilikeur toe en laat het geheel 30 minuten trekken in het koelvak.
- Schenk uit in een groot wijnglas en vul aan met bitter grapefruitsap
Culotte de Velours
Benodigdheden per glas:
- IJsblokjes
- 6 cl. Pineau des Charentes
- 2 cl. gin
- Stukje citroenschil
Van start:
- Doe enkele ijsblokjes, de Pineau des Charentes en gin in een wijnglas.
- Meng het geheel goed en garneer met een stukje citroenschil.
Water-Melon-Cooler
Benodigdheden per glas:
- 1/4 watermeloen
- 5 cl. grapefruitsap
- 5 cl. witte vermouth
- Rietsuikersiroop
- IJsblokjes
Van start:
- Snijd de watermeloen in stukken en verwijder de pitten.
- Mix de watermeloen in de blender, hou een stukje apart voor de garnering.
- Doe de mous in een groot cocktailglas en giet het grapefruitsap en de vermouth erbij.
- Plaats het glas 1 uur in het koelvak met enkele ijsblokjes erin.
- Voeg een beetje rietsuikersiroop toe.
- Garneer met een stukje watermeloen.
Dinky Toy
Benodigdheden per glas:
- Ijsblokjes
- 4 cl. rode vermouth
- Tonic
- Stukje limoen
Van start:
- Doe enkele ijsblokjes en de vermouth in een longdrinkglas.
- Roer het geheel goed en vul aan met tonic.
- Garneer met een stukje limoen.
Down Town
Benodigdheden per glas:
- 4 cl. droge vermouth
- 2 cl. Pêcher Mignon
- IJsblokjes
- Sinaasappelsap
- Ananassap
Van start:
- Doe de vermoiuth, Pêcher Mignon en wat ijsblokjes in de shaker.
- Schud het geheel goed en giet alles over in een longdrinkglas.
- Vul aan met elk de helft ananassap en sinaasappelsap.
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.