Creatieve cocktails

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten cocktails met verschillende soorten ingrediënten. Een algemeen bekende cocktail is natuurlijk de Bloody Mary, maar hoe bereid je die nu precies? Dat kun je hieronder lezen, met toevoeging van nog twee andere zeer goed uitziende en lekkere cocktails; de Jelly Bean en de Strawberry Blonde. Hetgeen wat deze cocktails met elkaar gemeen hebben is de creativiteit met de garnering.

Cocktails

Een cocktail is een combinatie van verschillende dranken. Het is vaak een mix van alcoholvrije- en alcoholische dranken. Natuurlijk zijn er ook cocktails waar helemaal geen alcohol in zit. Bij cocktails wordt er zowel aandacht besteed aan de smaak maar ook aan het uiterlijk. Er zijn hele simpele maar ook zeer creatieve cocktails, waar net even wat extra aandacht geschonken wordt aan de garnering.

Een hele bekende cocktail is bijvoorbeeld de Bloody Mary (zie bereidingswijze hieronder). Deze cocktail is algemeen bekend dankzij de horrorfilm Bloody Mary maar ook dankzij koningin Mary Tudor. Zij had onder andere "de bloedige" als bijnaam, wat haar tot Bloody Mary maakte.

Bloody Mary

De benodigde ingrediënten

 • 30 ml wodka
 • 120 ml tomatensap
 • Worcestersaus
 • Tabasco
 • Selderij
 • Zout en peper

De bereiding van een Bloody Mary

Gebruik voor deze cocktail een longdrinkglas. Als garnering gebruik je een schijfje citroen en eventueel een selderijstengel die je tijdens het drinken op kunt eten. Als eerste voeg je de specerijen toe, dan de wodka en als laatste de tomatensap. Vervolgens meng je de cocktail en schenkt deze in een glas. Als je zou willen kun je de rand van het glas bedekken met een laagje zout.

Twee andere cocktails die erg veel op de Bloody Mary lijken zijn de Bloody Maria en de Virgin Mary. Bij een Bloody Maria zit er geen wodka in verwerkt maar tequila. In een Virgin Mary is de wodka weggelaten, er zit geen alcohol in.

De Jelly Bean

De benodigde ingrediënten

 • 30 ml Ouzo
 • 15 ml Blue Curaçao
 • 15 ml grenadinesiroop
Deze ingrediënten vul je aan met mineraalwater.

De bereiding van een Jelly Bean

Gebruik voor deze cocktail een longdrinkglas. Als garnering doe je een rode kers in het glas en gebruik je een roerstaafje en rietjes. Gebruik ijs tijdens het mengen van de ingrediënten. Het toevoegen van grenadine en Blue Curaçao geeft een leuk effect. De cocktail kan ook zonder de Blue Curaçao gedronken worden.

De Strawberry Blonde

De benodigde ingrediënten

 • 30 ml zwarte crème de cacao
 • dit aanvullen met cola
 • verse room, dit moet drijven op het drankje
 • een scheutje grenadine

De bereiding van een Strawberry Blonde

Gebruik voor deze cocktail een longdrinkglas. Als garnering gebruik je een rode kers, rietjes en een roerstaafje. Gebruik ijs tijdens het mengen van de ingrediënten. Meng eerst de zwarte crème de cacao met de cola. Voeg vervolgens de verse room toe. Het is de bedoeling dat de room op het drankje drijft.
© 2011 - 2024 Vivi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Variaties op de Bloody MaryVariaties op de Bloody MaryDe Bloody Mary is een van de bekendste cocktails die er bestaat. Maar kent u ook de volgende variaties op dit drankje al…
Aantal calorieën in cocktailsAantal calorieën in cocktailsEen cocktail is een geliefde drank op een feestje of op een warme zomeravond. Doordat cocktails vaak suikerrijk zijn, he…
De bekendste cocktails met wodkaDe bekendste cocktails met wodkaWodka is een van de bekendste en meest gebruikte dranken om cocktails mee te maken. Deze populariteit heeft wodka mede t…
5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschill…

10 heerlijke zomerse cocktails10 heerlijke zomerse cocktailsDit artikel bevat een paar heerlijke cocktails. Ze zien er bovenal leuk en vrolijk uit en smaken ook zeker zomers, dus e…
Zelf de lekkerste cocktails maken!Zelf de lekkerste cocktails maken!Cocktails zelf maken moeilijk? Nee, helemaal niet. Veel mensen denk dat het maken van een cocktail alleen terrein voor d…
Bronnen en referenties
 • Da's pas koken Cocktails; ISBN 978 90 366 1823 6
Vivi (9 artikelen)
Gepubliceerd: 05-07-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.