Recept van lamsbout met aardappelgratin en paprikasoep
Het dagelijks zien van allerlei kookprogramma's op de televisie roept op tot het zelf in de keuken gaan staan. Recepten van over de hele wereld worden u aangeboden en u hoeft ze maar te volgen om een heerlijk diner op tafel te zetten. Geniet met uw gasten van een heerlijk avondje kokkerellen en eten met wat recepten, die niet moeilijk zijn om te maken. De Bruscetta uit de Italiaanse keuken, paprikasoep met asperges, een delicatesse. En lamsbout, heerlijk in de oven gestoofd met de aardappelschotel onder de lamsboutschotel.
Bruscetta
Een heel eenvoudige amuse om met een drankje aan de avond te beginnen
Drenk in stukken gesneden stokbrood in olijfolie, Er zijn de meest heerlijke soorten op de markt. Doe er stukjes tomaat, knoflook, basilicum en zout op. Bak ze dan heel zacht in de olie, of zet en leg de stukken stokbrood even in de oven.
Licht gebonden paprikasoep
Met garnituur van asperges, komkommer en kalfsgehakt
Nodig voor 4 personen
- 5 kleine paprika's en 2 kleine komkommers
- 2 1/2 ons kalfsgehakt, 2 mergbeentjes en een kalfsbotje
- peper, zout, Worcestersauce en bloem
- tabasco, sjalotje en 1 theelepel sambal bawang
- Snijd de paprika's af langs de zaadlijsten en kook ze in een halve liter water.
- Maak het kalfsgehakt aan met peper en zout en maak er balletjes van.
- Trek een halve liter bouillon van het kalfsbotje, de mergpijpjes, 1 sjalotje en een blokje runderbouillon en gaar hier de gehaktballetjes in.
- Doe de paprika's in de keukenmachine en pureer ze. Bewaar het water waarin ze gekookt zijn.
- Doe de puree terug in het water via een zeef en bind de soep met 4 eetlepels bloem tot hij stroperig is.
- Leng hem aan met de kalfsbouillon tot een mooie dikte.
- Doe er 10 druppels tabasco in en 3 scheutjes Worcestersauce. Voeg een theelepel sambal toe.
- Schil 4 asperges en snijd die in diagonale stukjes. Snijd ook de komkommers, zonder zaadlijsten, maar met schil.
- Gaar de asperges even mee in de soep.
- Leg de komkommers in een diep bord, schep de soep erop en maak het geheel af met een scheutje room.
Lamsbout uit de oven
Nodig voor 4 personen
- een lamsbout van 4 kg
- rozemarijn en tijm (liefst vers), olijfolie en knoflook
- geschilde aardappels in dunne plakjes, boter in blokjes en peper en zout
- Wrijf het vlees in met olijfolie en maak er inkepingen in.
- Stop knoflookflinters in de inkepingen en leg de kruiden over het vlees.
- Pak het geheel in folie en laat het intrekken.
- Leg de aardappelen in laagjes in de braadslee. Doe er knoflook, boter en zout bij.
- Zet de braadslee onder in de oven.
- Pak het lam uit de folie.
- Leg het lam wat hoger op een rooster zodat het vlees de aardappels kan bedruipen.
- Zet de oven op 220 graden en braad het vlees ongeveer 1 1/2 uur.
Aardappelgratin met ruccola
Nodig voor 4 personen
- geschilde aardappelen en rucola sla
- koksroom, boter
- shitake paddenstoelen
- Leg afwisselend laagjes aardappel en rucola in een beboterde schaal.
- Giet er wat olijfolie overheen. Zet de schaal in de oven voor een half uur.
- Doe er dan koksroom bij en laat de schaal nog 20 minuten in de oven staan.
Serveer de gratin met een saus van shitake, gebakken in olijfolie en aangelengd met koksroom en zout.
Smakelijk eten
Lees verder