Courgettesoep en Paprikasoep

Courgettesoep en PaprikasoepSoepen zijn heerlijk en gezond. Ideaal als voorgerecht of als hartige lunch. Courgette en paprika zijn makkelijke groenten die snel gaar zijn waardoor de soepen snel klaar zijn. De recepten zijn voor 6 personen, maar het duurt nauwelijks langer om meer te maken. Bovendien zijn beide soepen heel makkelijk in te vriezen zodat je altijd een lekker bord soep achter de hand hebt.

Courgettesoep

Ingrediënten
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden of uit de pers
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • room
  • boter
  • peper, zout

Bereiding
Verhit wat boter in een pan. Bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de courgettes toe en roer om. Voeg de witte wijn toe en laat een paar minuten koken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken tot de courgette zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg peper en zout naar smaak toe en garneer met wat room.

Tip: Voor een hartige lunch voeg gerookte zalmsnippers toe na het pureren.
Tip: Voor een pittig accent voeg een groene peper toe.


Paprikasoep

Ingrediënten (6 personen)
  • 4 paprika's (rode of gele), in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden of uit de pers
  • 1 liter kippenbouillon, zelf gemaakt of van bouillonblokjes
  • 50 ml room
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • zout, peper
  • boter om te bakken

Bereiding
Verhit boter in een pan. Bak de ui in ongeveer 2-3 minuten glazig op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg wortel, paprika en bleekselderij toe en roer om. Voeg de bouillon, tijm en laurierblad toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groentes gaar zijn. Afhankelijk van de dikte van de groentes kan de kooktijd variëren. Verwijder het laurierblad en de tijm en pureer de soep met de staafmixer of in een blender. Voeg de room toe en roer goed door. Voeg geen room toe als u de soep wilt invriezen.

Tip: Voor een pittigere variant voeg, een rood pepertje toe.

Lees verder

© 2011 - 2025 Lovesgreens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.