Courgettesoep en Paprikasoep

Courgettesoep en Paprikasoep Soepen zijn heerlijk en gezond. Ideaal als voorgerecht of als hartige lunch. Courgette en paprika zijn makkelijke groenten die snel gaar zijn waardoor de soepen snel klaar zijn. De recepten zijn voor 6 personen, maar het duurt nauwelijks langer om meer te maken. Bovendien zijn beide soepen heel makkelijk in te vriezen zodat je altijd een lekker bord soep achter de hand hebt.

Courgettesoep

Ingrediënten

  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden of uit de pers
  • 1 liter kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • room
  • boter
  • peper, zout

Bereiding

Verhit wat boter in een pan. Bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de courgettes toe en roer om. Voeg de witte wijn toe en laat een paar minuten koken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 10 minuten koken tot de courgette zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of blender. Voeg peper en zout naar smaak toe en garneer met wat room.

Tip: Voor een hartige lunch voeg gerookte zalmsnippers toe na het pureren.
Tip: Voor een pittig accent voeg een groene peper toe.


Paprikasoep

Ingrediënten (6 personen)

  • 4 paprika's (rode of gele), in blokjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden of uit de pers
  • 1 liter kippenbouillon, zelf gemaakt of van bouillonblokjes
  • 50 ml room
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • zout, peper
  • boter om te bakken

Bereiding

Verhit boter in een pan. Bak de ui in ongeveer 2-3 minuten glazig op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg wortel, paprika en bleekselderij toe en roer om. Voeg de bouillon, tijm en laurierblad toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groentes gaar zijn. Afhankelijk van de dikte van de groentes kan de kooktijd variëren. Verwijder het laurierblad en de tijm en pureer de soep met de staafmixer of in een blender. Voeg de room toe en roer goed door. Voeg geen room toe als u de soep wilt invriezen.

Tip: Voor een pittigere variant voeg, een rood pepertje toe.

Lees verder

© 2011 - 2024 Lovesgreens, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten voor koude soepenRecepten voor koude soepenIn de zomer zijn we geneigd om minder snel soep te nemen. Het gevoel is dat je je al snel warmer gaat voelen met het nut…
Je hoeft geen keukenprinses te zijn om lekkere soep te makenJe hoeft geen keukenprinses te zijn om lekkere soep te makenVerse soep smaakt op ieder moment van het jaar. Uiteraard hebben we er minder zin in tijdens de zomermaanden, maar omdat…
Zelf soep makenZelf soep makenZelf soep maken is voor veel mensen teveel werk, zeker in deze drukke tijd. Toch is dat erg zonde. Zelfgemaakte soepen b…
Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoepBasisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoepEen doorgestoken soep is een soep dat gemixt is. Pureesoepen zijn gepureerde soepen. Lees hier welke bestanddelen deze s…

Drie gangen diner: KerstDrie gangen diner: KerstBen je aan het bedenken wat je zou eten met kerst? Dit speciaal samengestelde drie gangen diner kan je de uitkomst biede…
Kalkoen op het kerstmenu?Kalkoen op het kerstmenu?Het is jaren oubollig geweest, maar de kalkoen op het kerstmenu is weer terug. Kalkoen lijkt eenvoudig te bereiden, maar…
Lovesgreens (19 artikelen)
Gepubliceerd: 17-12-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.