Snelle, lekkere en makkelijke borrelhapjes
Elke verjaardag en elk feestje is het weer de vraag, welke hapjes moeten we nu weer eens maken en we willen geen uren in de keuken staan. Ook eens toe aan iets anders? In dit artikel treft u de hapjes voor een gegandeerd succesvol hapjesbuffet.
1. Omelet met zalm of ham
- 2 eieren
- gerookte zalm of rauwe ham
- peper en zout
Breek de 2 eieren in een kom en voeg peper en zout toe. In een koekepan de eieren bakken op laag vuur. Wanneer het ei bijna is opgedroogd de ham of zalm op het ei leggen en nog even doorbakken. Het ei iets laten afkoelen en dan oprollen met behulp van huidhoudfolie. Het ei een nacht in de koelkast leggen. De volgende dag het ei in stukjes snijden en een cocktailprikker in elk stukje steken.
2. Hamrolletjes mon chou
- 200 gr. gesneden achterham
- pakje monchou
- 1 ui
- peper
De hamplakken besmeren met mon chou. Het uitje fijnsnipperen en strooien over de mon chou. Peper hierover strooien en de ham oprollen. Vervolgens in stukjes snijden.
3. Roggebrood met zoute haring
- roggebrood
- zoute haring
- gesnipperde uitjes
Roggebrood verdelen in vierkantjes en hierop de gesneden zoute haring leggen. Uitjes hierover strooien.
4. Kaas torentjes
- kaas
- komkommer
- cherry tomaatjes
- ananas
- rode paprika
- ham
Kaas in blokjes snijden. Komkommer schillen en in 1/4 verdelen. Tomaatjes doormidden snijden, ananas en paprika in stukjes snijden. Varieren mar met de ingredienten. Erg lekker zijn kaas met tomaat, komkommer en tomaat / kaas met ananas / kaas met paprika en ham.
5. Zalm in bladerdeeg
- 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
- 200 gr gerookte zalm
- 1 kuipje roomkaas
- 1 eetlepel dille
- 1 bos of lenteuitje
- geklutst ei
- sesamzaadjes
Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien. Snij de bladerdeeg in 9 stukjes per plakje. Bestrijk de bovenant met gekluts ei en strooi hier sesamzaadjes overheen. Bak de plakjes in de oven volgende de grbuiksaanwijzing. Snij ondertussen de uitjes en doe dit samen met de dille door de roomkaas. Laat de bladerdeeg afkoelen en snij ze doormidden met een kartelmesje. Bestruik de onderkant met het roomkaasmengsel en leg hierop een stukje gerookte zalm. Plaats het kapje met sesamzaadjes terug. Ook lekker op stokbrood.
6. Stokbrood met tomaat, mozzorella en peper
- 1 afbakstokbrood
- 2 tomaten
- zakje mozzarella
- versgemalen peper
Snij de stokbrood in plakjes en leg hierop de gesneden tomaat. Op de tomaat stukjes mozzarella leggen en bestrooien met gemalen peper. Stokbrood in de oven afbakken. warm serveren.
7. Komkommerbootjes met tonijn
- 2 komkommers
- 1 blikje tonijn op water
- 4 eetelepels mayonaise
- theelepel paprikapoeder
- 1 gesnipperde ui
Komkommer in de lengte doormidden snijden. Met een meloenboortje op thee lepeltje de zaden verwijderen. De tonijn, paprikapoeder (naar smaak), mayonaise en ui mengen. Komkommer is tukjes snijden en vullen met tonijnmengsel.
8. Stokbrood met gehakt, ui en kerrie
- 1 afbakstokbrood
- 200 gr. gehakt
- kerriepoeder
- geschaafde kaas
- 1 gesnipperde ui
Stokbrood doormidden snijden en met een kartelmes enigzins uithollen. Gehakt met ui en kerriepoeder rul bakken. Stokbrood vullen met gehakt mengsel en kaas overheen strooien. Afbakken in de oven volgens de gebruiksaanwijzing. Snijden in een hapsstukjes en warm serveren. Ook lekker als lunchgerecht. Variatietip; tomatenpuree in plaats van kerriepoeder gebruiken.
9. Gevulde eieren
- eieren 10 stuks
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetelpels kerriepoeder
- 1 theelepel ketjap
- zout
Eieren in 10 minuten hard koken. In de lengte doormidden snijden en met een theelepeltje het eigeel eruit halen. Pureren met de ketjap, kerrie en de zout. Met een spuitzak de eieren vullen. Variatietip; filet american i.p.v. ketjap en kerrie, eigeel met kruidenboter.
10. Gevulde pruimen
- 1 pakje gedroogde pruimen
- 1 bakje feta kaas
- 1 bakje kwark
- 1 zakje pistachenoten
Wel de pruimen in water. Snij de pruimen open en vul deze met de fetakaas, kwark met gehakte pistachenoten.
11. Courgetterolletjes met tonijn
- 2 courgettes
- 1 blikje tonijn op water
- 2 eetlepels mayonaise
- 1/2 zakje verse dille (a 15 g)
- 2 eetlepels fijngehakte kappertjes
- versgemalen zwarte peper
De grillpan voorverwarmen. Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden. Plakken aan beide kanten met olie bestrijken. In grillpan plakken courgette in 3-4 min. bruin en gaar grillen. Laten afkoelen. Tonijn met mayonaise pureren. Fijngesneden dille en de kappertjes door tonijnmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken. Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten.
12. Gehaktballetjes met diverse sauzen
- 500 gr. gehakt
- 1 gesnipperde ui
- gesneden paprikamix
- 1 ei
- paneermeel
- satesaus, ketchup, barbequesaus, mayonaise, whiskeysaus e.d.
Gehakt mengen met de ui, paprika, ei en paneermeel. Vervolgens kleine balletjes draaien en deze goudbruin bakken. Warm serveren met diverse sausjes. Ook lekker bij de barbeque, gourmet of steengrill.
13. Roomboterstengels met zalm met dipsaus
- 1 pakje roomboterstengels
- 200 gr. gerookte zalm
- 1 bakje griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 2 gesnipperde uitjes
- 1 teentje knoflook
Roomboterstengels omwikkelen met de gerookte zalm. Een saus maken van de youghurt met gerapte komkommer, uitjes en de knoflook.
14. Wraps met zalm en kruidenboter
- 1 pak wraps
- 200 gr. gerookte zalm
- kruidenboter
- ijsbergsla
Ijsbergsla fijn snijden. Wraps even verwarmen en dan besmeren met de kruidenboter en de ijsbergsla en de zalm hierop leggen. Oprollen met behulp van een stuk huishoudfolie. Even laten rusten in de koelkast. Vervolgens snijden in dunne plakken.
15. Spiesjes van druiven en mozzarella
- 1 zakje mini mozzarella
- 24 blauwe druiven zonder pit
- 1 eetlepel witte balsamico-azijn
- 2 eetelepels olijfolie
- peper en zout
- 2 theelepels honing
- 1 theelepel oregano
- 4 grote plakken rauwe ham
Laat de mozzarella uitlekken. Maak een marinade van de azijn, honing, oregano en olie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Doe de mozzarella in de marinade en laat dit 8 minuten staan. Snij de hamplakken in de lengte in 3 stukken. Rol de mozzarella in de ham. Steek afwisselend een druif - mozzarella - druif op een spiesje.
Lees verder