InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Borrelhapjes, voor ieder wat wils

Borrelhapjes, voor ieder wat wils

Borrelhapjes, voor ieder wat wils Borrelhapjes kan je natuurlijk kant-en-klaar in de winkel kopen, er is genoeg keuze. Maar vaak is het veel leuker om zelf borrelhapjes te maken. Al is het alleen maar om er wat eigen ingrediënten aan toe te voegen. Enkele voorbeelden, waar natuurlijk ook op gevarieerd kan worden en die niet veel tijd in de keuken vergen.

Kiphapje

Ingrediënten

  • kiprollade (kant-en-klaar of eerst zelf te bakken in wat olijfolie)
  • gemengde sla (groot blad)
  • olijfolie
  • kleine rode paprika

Bereiding

De kiprollade strak in dunne plakken snijden en de sla in een bakje leggen met in gehalveerde ringen gesneden paprika en een scheutje olijfolie er overheen. Leg er nu de plakken kip op en laat dit even in de koeling staan. Leg er wat borrelprikkers bij en gereed om te serveren.

Gevuld ei

Ingrediënten

  • eieren
  • yogonaise / halvanaise
  • kerrie
  • ketjap
  • filet american
  • paprikapoeder
  • peterselie
  • groene pesto
  • zwarte olijven

Bereiding

De eieren moeten hard gekookt worden, na het afkoelen, pellen en in de lengte doorsnijden. Doe het eigeel in een bakje en meng het met wat kerrie, ketjap en wat yogonaise. Vul hier een aantal van de eieren mee. Strooi er wat paprikapoeder en wat peterselie overheen. Daarnaast wat filet american met groene pesto mengen en vul hier ook een aantal helften ei mee. Haar van deze gevulde eieren een klein ‘kontje’. Zo blijft het ei goed liggen en siert het ei als je dit ‘kontje’ op de filet american legt. Het 'kontje' kan ook vervangen worden door een halve zwarte olijf op de filet american te leggen.

Zalmtaartje

Ingrediënten

  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1,3 dl magere of halfvolle melk
  • 175 gr crème fraiche
  • 2 eetlepels yogonaise/halvanaise
  • sherrytomaatjes
  • olijfolie
  • limoensap
  • bieslook
  • peper en zout

Bereiding

Zeef het bakmeel in een kom en meng de eieren, de melk en 1 eetlepel crème fraiche. Giet het mengsel bij het bakmeel en maak er een glad beslag van (10 tot 12 minuten laten rusten). Verhit daarna een flinke hapjespan en giet er wat olijfolie in, zodat de bodem goed bedekt is. Doe daarna met een eetlepel kleine hoeveelheden van het beslag in de hapjespan, zodat het op mini pannenkoekjes gaat lijken (beide kanten goed meenemen). Laat ze daarna goed afkoelen. Maak nu een mengel van het restant van de crème fraiche, yogonaise, scheutje limoensap, bieslook en wat peper en zout naar smaak en leg dat op de taartjes en leg daarop een stukje zalm. Strooi er desgewenst nog wat verse bieslook overheen en zet er een doorgesneden sherrytomaatje bovenop.
© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gezonde borrelhapjesGezonde borrelhapjesBorrelhapjes heeft de naam vet en ongezond te zijn. Toch zijn er meer als voldoende lekkere, gezonde borrelhapjes te koo…
Caloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetCaloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetHet kan zo gezellig zijn. Op een mooie zomeravond gezellig in de tuin of in de winter bij de open haard, het drinken van…
Borrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes van bladerdeegBorrelhapjes doen het altijd goed en bladerdeeg borrelhapjes ook, maar we weten allemaal dat we voorzichtig met de blade…
Borrelhapjes recepten voor de koude maandenBorrelhapjes recepten voor de koude maandenBorrelhapjes doen het altijd goed, zomer en winter. Alleen is de smaak in de zomer meestal net even anders als in de win…
Ingepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezondIngepakte borrelhapjes, feestelijk, lekker en gezondDe borrelhapjes blijven mateloos populair, maar dat neemt niet weg dat de vette frituurhap langzaam terrein aan het verl…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Borrelhapjes, voor ieder wat wils"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 10-02-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!