Lekkere en snelle borrelhapjes
Ook telkens weer worstelend met de vraag wat de visite nu weer eens voor te zetten tijdens de verjaardag? In onderstaand artikel enkele snelle en eenvoudig te bereiden hapjes voor allerlei gelegenheden waarbij ook enkele vegetarische hapjes.
Gevulde komkommer met kruidenkaas
Ingrediënten
- 1 Komkommer
- Bakje kruidenkaas
- Verse tuinkers
Bereidingswijze
Maak de komkommer schoon en snij de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes met een theelepel of een meloenboortje. Snij de komkommer vervolgens in gelijke stukken van circa 5 centimeter en vul ze vervolgens met de kruidenkaas. Tot slot garneren met tuinkers.
Stokbrood met tonijn en olijven
Ingrediënten
- Blikje tonijn op water
- 1 Ui
- 1 Augurk
- 100 gram groene olijven zonder pit
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel mayonaise
- Zout, peper en oregano
Bereidingswijze
Snij de ui en de augurk fijn en doe deze vervolgens bij de uitgelekte tonijn. Pers hierboven de knoflook fijn. Meng dit samen met de mayonaise en voeg naar smaak zout, peper en oregano toe. Ook lekker op toastjes.
Salami met geitenkaas
Ingrediënten
- 1 salamiworst
- 1 stuk zachte geitenkaas
- Groene olijven zonder pit
- Pakje walnoten
- Verse bieslook
Bereidingswijze
Snij de salamiworst in gelijke plakjes. Snij de olijven en de walnoten fijn en meng deze met de geitenkaas. Smeer dit mengsel op de salamistukken en garneer met de bieslook.
Zalm met peer en roomkaas
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 1 bakje roomkaas
- 2 handperen
- peper, zout en kerriepoeder
Bereidingswijze
Meng de roomkaas met de zout, peper en de kerriepoeder. Schil de peren en snij ze in dunne plakjes. Besmeer de zalm met de roomkaas en leg hierop de plakjes peer. Rol vervolgens de zalm op en bedek de hapjes met huishoudfolie. Laat ze tot slot een paar uur opstijven in de koelkast. Snij van de zalmhapjes stuke van 1,5 tot 2 centimeter.
Roggebrood met zalm en rode biet
Ingrediënten
- 100 gram gerookte zalm
- 2 sneetjes roggebrood
- 1 gekookte rode biet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel bieslook
Bereidingswijze
Maak van de olie, olijfolie, bieslook en kappertje een dressing. Snij de roe biet in 8 plakken en steek uit de plakken evengrote rondjes. Leg vervolgens de plakken in de dressing. De plakjes roggebrood in vieren snijden en bestrijken met de mayonaise. Hierboven op de plakken rode biet leggen en daarboven op de zalm. Afmaken met een lepeltje kappertjes met bieslook uit de dressing.
Gevulde cherrytomaatjes
Ingrediënten
- Bakje cherrytomaatjes
- 500 gram doorregen spek, gebakken en in kleine stukjes
- 125 mililiter mayonaise
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
Bak het spek goudbruin en snijd het na afkoelen in kleine stukjes. Een vulling maken van de mayonaise, spek, lente-ui en peterselie. De cherrytomaatjes halveren en de zaadjes verwijderen met een theelepeltje of meloenboortje en dan de tomaatjes vullen met het mengsel.