Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wraps
Bent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel zetten? In dit artikel staat beschreven hoe u in 5 minuten een schaal lekkere en goedkope borrelhapjes op tafel zet die eens wat anders zijn dan de hapjes die u altijd al krijgt. Deze hapjes zijn prima om op verjaardagen te geven.
Rookvlees met roomkaas
Het hapje is erg simpel. Het bestaat maar uit twee ingrediënten die u bijna overal wel kunt vinden namelijk rookvlees en roomkaas. De rookvlees is in dunne plakjes gesneden. Roomkaas haalt u gewoon uit een bakje. Binnen 5 minuten kunt u een heel bord van deze hapjes hebben gemaakt en er zijn geen voorbereidingen voor nodig zoals, schoonmaken, koken, afkoelen enzovoort.
Benodigdheden:
- Roomkaas
- Rookvlees plakjes
- Lepel
- Schaal om de hapjes op te serveren
Hoe maakt u het borrelhapje?
Begin met het schoonmaken van uw aanrechtblad zodat u hierop kunt werken. Leg hier de plakjes rookvlees op, u kunt zoveel plakjes neerleggen als u wilt. Elk apart plakje rookvlees zal een hapje worden. Vervolgens pakt u een eetlepel roomkaas. Per plakje rookvlees legt u in het midden een eetlepel roomkaas. Als u dit gedaan hebt vouwt u de rookvlees over de roomkaas heen zodat de roomkaas niet meer zichtbaar is. Draai de hapjes om en leg ze op de serveer schaal. U draait de hapjes om zodat de dichtgevouwen kant onderop ligt en de gladde mooie kant bovenop. Dek de schaal af met plastic folie en zet de hapjes op een koele plaats zoals een kelder of koelkast. Zoals u leest heeft u in een mum van tijd een hele schaal lekkere en goedkope borrelhapjes op tafel staan.
Wraps
Naast het rookvlees met roomkaas kunt u wraps op tafel zetten. Het is aan u wat u als vulling doet. In dit voorbeeld worden wraps met zalm en wraps met kipfilet gemaakt.
Benodigdheden:
- Wraps
- Roomkaas
- Kipfilet
- Sla
- Mes
- Folie
- Bord
Hoe maakt u de wraps?
Pak een wrap uit de verpakking en smeer deze redelijk dik in met de roomkaas. Vervolgens legt u de kipfilet over de wrap zodat de gehele wrap met kipfilet is bedekt. Strooi hier wat stukjes sla overheen en rol de wrap voorzichtig en zo strak mogelijk op. Plak het uiteinde van de wrap met de roomkaas een beetje vast zodat het blijft plakken. Rol de wrap voorzichtig in het folie en leg hem even in de koelkast. Als u de wrap gaat serveren snijdt u de wrap in kleine stukjes, en klaar is uw borrelhapje.
Lees verder