InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wraps

Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wraps

Bent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel zetten? In dit artikel staat beschreven hoe u in 5 minuten een schaal lekkere en goedkope borrelhapjes op tafel zet die eens wat anders zijn dan de hapjes die u altijd al krijgt. Deze hapjes zijn prima om op verjaardagen te geven.

Rookvlees met roomkaas

Het hapje is erg simpel. Het bestaat maar uit twee ingrediënten die u bijna overal wel kunt vinden namelijk rookvlees en roomkaas. De rookvlees is in dunne plakjes gesneden. Roomkaas haalt u gewoon uit een bakje. Binnen 5 minuten kunt u een heel bord van deze hapjes hebben gemaakt en er zijn geen voorbereidingen voor nodig zoals, schoonmaken, koken, afkoelen enzovoort.

Benodigdheden:

  • Roomkaas
  • Rookvlees plakjes
  • Lepel
  • Schaal om de hapjes op te serveren

Hoe maakt u het borrelhapje?

Begin met het schoonmaken van uw aanrechtblad zodat u hierop kunt werken. Leg hier de plakjes rookvlees op, u kunt zoveel plakjes neerleggen als u wilt. Elk apart plakje rookvlees zal een hapje worden. Vervolgens pakt u een eetlepel roomkaas. Per plakje rookvlees legt u in het midden een eetlepel roomkaas. Als u dit gedaan hebt vouwt u de rookvlees over de roomkaas heen zodat de roomkaas niet meer zichtbaar is. Draai de hapjes om en leg ze op de serveer schaal. U draait de hapjes om zodat de dichtgevouwen kant onderop ligt en de gladde mooie kant bovenop. Dek de schaal af met plastic folie en zet de hapjes op een koele plaats zoals een kelder of koelkast. Zoals u leest heeft u in een mum van tijd een hele schaal lekkere en goedkope borrelhapjes op tafel staan.



Wraps

Naast het rookvlees met roomkaas kunt u wraps op tafel zetten. Het is aan u wat u als vulling doet. In dit voorbeeld worden wraps met zalm en wraps met kipfilet gemaakt.

Benodigdheden:

  • Wraps
  • Roomkaas
  • Kipfilet
  • Sla
  • Mes
  • Folie
  • Bord

Hoe maakt u de wraps?

Pak een wrap uit de verpakking en smeer deze redelijk dik in met de roomkaas. Vervolgens legt u de kipfilet over de wrap zodat de gehele wrap met kipfilet is bedekt. Strooi hier wat stukjes sla overheen en rol de wrap voorzichtig en zo strak mogelijk op. Plak het uiteinde van de wrap met de roomkaas een beetje vast zodat het blijft plakken. Rol de wrap voorzichtig in het folie en leg hem even in de koelkast. Als u de wrap gaat serveren snijdt u de wrap in kleine stukjes, en klaar is uw borrelhapje.

Lees verder

© 2011 - 2017 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lekkere BorrelhapjesDeze borrelhapjes zijn snel en makkelijk te maken en nog origineel ook! Verras je vrienden en familie met deze lekkere d…
Gezonde toastjes, lekker en caloriearmGezonde toastjes, lekker en caloriearmJe bent op dieet, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een wijntje met een borrelhapje. Sterker no…
Borrelhapjes met visBorrelhapjes met visVis is gezond en vis is lekker en toch eten we het nog niet zoveel. Nog niet genoeg ingeburgerd? Hoe dan ook, vis legt h…
Borrelhapjes - met kaasKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, appart borrelhapje! Is weer eens iets…
Borrelhapjes met fruitHoud jij je verjaardag in de zomer, of wil je gewoon lekker een fris hapje? Lees dan vooral verder want in dit artikel v…

Reageer op het artikel "Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wraps"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Reactie

Marc Damen, 10-07-2011 12:42 #1
Beste, de titel boven dit artikel klopt niet, er zit geen rookworst, maar rookvlees in het recept. Reactie infoteur, 13-07-2011
Bedankt voor uw reactie, heb het aangepast.

Infoteur: Dobel
Laatste update: 24-11-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Reacties: 1
Schrijf mee!