Borrelhapjes lekker, eenvoudig en snel

Borrelhapjes lekker, eenvoudig en snelAltijd weer worstelend met de vraag wat er nu weer eens aan de visite voorgezet moet worden? Om niet steeds weer te vervallen in dezelfde borrelhapjes is dit overzicht gemaakt van lekkere, makkelijke en verrassende recepten.

Borrelhapje Italiaans

Ingrediënten
  • tomatenbruchette
  • 1 stokbrood
  • 1 pak mozarella
  • basilicum
  • olijfolie

Bereidingswijze
Maak de bruchette klaar. Besmeer de in stukjes gesneden brood met olijfolie en doe hier de bruchette op. Op elk broodje vervolgens een schijfje mozarellakaas leggen en vervolgens bestrooien met de basilicum. Bak de broodjes af in ongeveer 8 minuten in de oven op 200 graden. Warm serveren.

Spekborrelhapje met cheddar en mais

Ingrediënten
  • 250 gram rookspek
  • 3 lenteuitjes
  • 125 gram maiskorrels
  • 40 gram cheddar
  • geroosterd brood
  • beetje engels mosterd

Bereidingswijze
Meng de kleingesneden stukjes rookspek met de gesnipperde lente-uitjes, de mais en de geraspte cheddar. Schep dit mengsel op stukjes geroosterd brood en besmeer dit met Engelse mosterd. In de over op 200 graden afbakken tot de kaas gesmolten is. Warm serveren.

Avocado -meloen hamrolletjes

Ingrediënten
  • 1 kleine meloen
  • 1 avocado
  • 8 plakken Parmaham
  • citroensap

Bereidingswijze
De meloen in de lengte halveren en de pitten verwijderen. Snijd vervolgens iedere helft in 4 plakken van gelijke dikte. de schil van deze stukken verwijderen. Halveer de avocado ook in de lengte en verwijder de pit. Schil de helften en snijd ze elk in vier gelijke parten. Bedruppel de avocado stukken gelijk met citroensap om verkleuren tegen te gaan. Wikkel dan een part meloen samen met een part avocado in een plak ham en zet deze vast met een cocktail prikker.

Spinaziebolletje met Parmezaanse kaas

Ingrediënten
  • 2 zakken spinazie (a 300 g)
  • 4 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 50 gram Parmezaanse kaas, in stukjes
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 teen geperste knoflook
  • 8 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze
Kook de spinazie in 2 minuten beetgaar. Afgieten en af laten koelen. Als de spinazie koud is deze fijnhakken. Maal het brood en de kaas fijn in de keukenmachine fijn. Meng vervolgens het brood-kaasmengsel met de eieren, nootmuskaat en knoflook door de spinazie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Draai er ongeveer 30 balletjes van. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin. Even uit laten lekken. Lekker om zowel warm als koud te eten.

Stokbrood met garnalensalade

Ingrediënten
  • 1 stokbrood
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • 2 bakjes cocktailgarnalen (250 gram)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd 10 schuine sneetjes stokbrood en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Rooster de stokbrood ongeveer 8 minuten. Keer de stokbrood halverwege om. Wrijf vervolgens het brood in met de knoflook. Snijd de peper in reepjes. Rasp de gele schil van de citroen. Meng de garnalen met het rasp, de peper, mayonaise en peterselie. Verdeel de salade over het brood en garneer met peterselie.

Omelet rolletjes

Ingrediënten
3/4 eieren
bakje monchou
plakjes ham

Bereidingswijze
Bak een omelet van ongeveer 3/4 eieren. Als de omelet klaar, haal je het uit de pan en zonder af te koelen leg je er plakjes ham op (circa 5 plakjes) en dan gelijk met een mes monchou over het ei en de ham smeren (snel zijn, het ei mag niet afkoelen)
daarna rol je het op en leg je het in aluminium folie in de koelkast, je laat het afkoelen en daarna kan je het in plakjes snijden en er een cocktailprikker in steken.
© 2011 - 2025 Joh78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
  • Wereldsnacks / Trattoria boek geschreven door Isabelle Sensi