Waar zijn mango's goed voor?

Waar zijn mango's goed voor? Wist je dat mango's bijdragen aan een mooie en gezonde huid? En dat ze je libido kunnen verhogen en daarmee een positieve boost op je seksleven zijn? En dat ze heel gezond zijn, veel vezels bevatten en rijk zijn aan vitaminen en mineralen? Naast dat de mango een gezonde vrucht is is het ook een goede dorstlesser. De mango bestaat voor 83 proces uit water. Heerlijk om 's ochtends in de yoghurt te doen of in kleine reepjes door de salade! Mocht je last hebben van overgewicht of je wilt de drang naar tussendoortjes verminderen, das is het African Mango dieet wellicht een goede oplossing. Een ding is zeker, de mango is een heel gezonde vrucht!

De samenstelling

De mango bevat in tegenstelling tot appels en mandarijnen meer calorieën, namelijk zo'n 60 per 100 gram. De mango bestaat voor een heel groot deel uit sappen / water. Zo'n 83% van de mango is namelijk water. Een ander kenmerk van deze vrucht is dat het zeer vezelrijk is. Per 100 gram vruchtvlees bevat de mango maar liefst 1,2 gram aan vezels. Heel gezond dus! De mango is op zijn best van december tot en met april, maar ook in de zomermaanden kun je volop genieten van deze heerlijke vezelrijke vrucht.

Voordelen

Mango's bevatten veel mineralen en vitaminen. De volgende vitaminen krijg je met het eten van een mango binnen:

 • A
 • B1
 • B2
 • B6
 • B11
 • E

Vitamine E verhoogd je libido en kan je seksleven een boost geven. Ook bevatten mango's de volgende mineralen:

 • Calcium (goed voor de botten!)
 • Fosfor
 • Magnesium
 • Koper
 • Zink
 • Ijzer (goed tegen bloedarmoede)

De mango is zoals eerder hierboven genoemd een zeer vezelrijke vrucht. Deze vezels hebben een gunstig effect op je stofwisseling en de stoelgang. Zo kun je mango als ontbijt in je yoghurt doen en begin je de dag al goed. De antioxidanten (die overigens over het algemeen in veel vruchten zit) maken de mango een heel gezonde vrucht.

Ook voor de huid heeft de mango een groot voordeel. De mango zorgt er namelijk voor dat je poriën als het ware meer open gaan staan. Dit zorgt ervoor dat het vuil uit je huid kan en je een gezond uitziende huid krijgt. Wanneer je vaak puistjes hebt kun je overwegen om iedere dag of om de dag een stukje mango te eten. Hierdoor krijg je op den duur een huid met minder oneffenheden. Mango's houden de huid zacht en soepel.

Mango's zijn ook geschikt voor tijdens de zwangerschap. Er wordt weleens gezegd dat wanneer een zwangere vrouw iedere dag een mango eet tijdens de zwangerschap, dat ze dan al de volledige behoeften van calcium en magnesium binnenkrijgt. Daarnaast verminderd het de stress, wat natuurlijke en groot voordeel is.

Waar je niet meteen aan zult denken bij het eten van een mango, is dat het deze vrucht ook een positief effect heeft op de geur van je adem. Zo schijnen je tanden, wanneer je dagelijks met een mango houten stok je tanden poets, meer helder en sterker te worden en een slechte adem voorkomt. Of dit daadwerkelijk zo is is nog even de vraag.

African Mango dieet

Naast het normaal eten van de vrucht is er sinds 2012 ook de zogenaamde African Mango dieet capsules op de markt gekomen. Deze afslankpil op basis van mango-extract is een hulpmiddel bij het afvallen. Doordat het vezelrijk is schijnt je maag ervan te krimp, waardoor je minder snel geneigd bent ongezonde tussendoortjes te eten. Het African Mango dieet bevat een mix van diverse stoffen die een positief effect hebben op de vetverbranding en stofwisseling. De capsules kunnen door iedereen worden gebruikt (of je nou man, vrouw, jong of oud bent).

Wat in ieder geval zeker is is dat de mango een gezonde vrucht is en boordevol vezels zit. Bovendien is de mango rijk aan vitaminen en mineralen. Mocht je op dieet willen en je vindt mango's lekker, dan is het African Mango dieet een aanrader.

Lees verder

© 2013 - 2024 W-mdr90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mango, goed voor onder andere je huid en hartMango, goed voor onder andere je huid en hartGroenten en fruit leveren ons vitamines en zorgen ervoor dat ons lijf gezond blijft. Toch hebben bepaalde soorten fruit…
Afvallen met Afrikaanse mango?Afvallen met Afrikaanse mango?Afrikaanse mango, of met de Engelse naam African mango, is een hype in de dieetwereld. Is het echt mogelijk om met de Af…
Superfood mangoNa de banaan is de mango commercieel gezien de belangrijkste tropische vrucht ter wereld. Deze vrucht, die groeit aan ee…
Mango, supergezond fruit!Mango, supergezond fruit!Mango is een heerlijke, sappige fruitsoort die alleen groeit in de tropen. Mangobomen zijn rijkelijk aanwezig in tropisc…

Pectine in voedingsmiddelenPectine in voedingsmiddelenPectine is een natuurlijke stof die voorkomt in appels en citrusvruchten. Pectine heeft een gunstig effect op de spijsve…
Ontbijt houdt studenten bij de lesOntbijt houdt studenten bij de lesVeel studenten liggen liever een half uurtje langer in bed dan dat ze goed ontbijten. Dit is erg slecht omdat `s nachts…
Bronnen en referenties
W-mdr90 (35 artikelen)
Laatste update: 09-02-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.