Verfrissende sangria maken
Op een zomerse dag smaakt niets zo lekker als een heerlijke sangria. Met een paar eenvoudige ingrediënten en wat tips kan je zelf deze verfrissende drank serveren.
Sangría is een Spaanse drank gebaseerd op rode wijn die op smaak gebracht wordt met vruchten.
Er zijn vele recepten voor sangría, die verschillen door de fruitsoort(en) die gebruikt worden, het soort alcohol dat wordt toegevoegd of de afwezigheid ervan, en het feit of er al dan niet spuitwater aan toe gevoegd wordt.
Dit alles maakt dat u zelf kan experimenteren en de sangria volledig naar eigen smaak kan maken.
Typische ingredienten voor sangria
- Rode wijn
- Vruchten in blokjes of schijfjes, meestal sinaasappel, citroen en/of limoen. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van perziken en nectarines.
- Zoetmaker zoals suiker, honing of appelsiensap
- Kaneel
- Kleine hoeveelheid cognac, likeur of andere alcohol
- Koolzuurhoudend mineraalwater
- Ijsblokjes
Traditioneel recept
Zoals gezegd zijn er talloze recepten om lekkere sangria te maken. Dit is er één van.
Benodigdheden voor dit recept:
1 liter rode wijn (kies een goede maar niet te dure rode wijn)
2 limoenen
2 perziken
50 g suiker
1 kaneelstokje
1 kopje likeur
Werkwijze
- Snij de perziken in stukjes en laat ze enkele minuten weken in de likeur samen met de suiker
- Doe alles in een grote kan en voeg het sap van de limoenen en de rode wijn toe
- Voeg het kaneelstokje toe en roer alles om met een houten lepel.
- Zet de kan enkele uren in de ijskast zodat de sangria goed koud gedronken kan worden
- Om de hoeveelheid alcohol wat te temperen, kan je ijsblokjes toevoegen en/of schijfjes limoen en spuitwater. Dit geeft het geheel ook een verfrissende toets.
Tips
- Maak de sangria een dag op voorhand. Niet alleen zal hij dan voldoende gekoeld zijn, de smaken zullen zich ook perfect hebben kunnen vermengen.
- Serveer de sangria in een glas waarvan je de rand even in limoensap drenkt en daarna op een bordje suiker houdt. Je krijgt dan een mooie suikerrand aan je glas die je nog verder kan versieren met schijfjes sinaasappel, citroen of limoen.
Lees verder