Spaanse cocktails
Heerlijke Spaanse cocktails die u doen wanen in Spanje. U vindt hier diverse recepten, alcohol bevattend of alcoholvrij.
Tequila Matador
Ingrediënten
- 40 ml Tequila
- 30 ml ananassap
- 10 ml limoensap
- ijsblokjes
Vul de shaker met 2 of 3 ijsblokjes en voeg de Tequila, het limoensap en het ananassap toe. Schud kort en krachtig, zeef het en schenk het in een cocktailglas.
Soft Sangria – alcoholvrij
Ingrediënten voor 1 punchkom
- 1,5 l rood grapefruitsap
- 300 ml sinaasappelsap
- 3 delen cranberrysap
- 2 delen citroensap (limoensap)
- 4 delen suikersiroop
- 1 blok ijs
Gebruik de schijfjes citroen en sinaasappel voor de garnering.
Doe hete grapefruit-, sinaasappel- en citroensap met de suikersiroop in een gekoelde punchkom en roer alles goed door elkaar. Voeg het ijs toe en garneer het.
Meloencocktail uit de Baskische keuken
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rijpe, stevige meloen
- 1 eetlepel honing
- likeur (kirsch of cointreau)
- (peper)muntblaadjes
Snijd het bovenste van de meloen en schep er bolletjes uit. Vermeng de bolletjes voorzichtig met de likeur en honing. Serveer goed gekoeld in coupes of sorbetglazen met enkele blaadjes munt erop.
Tip: U kunt de meloen ook mengen met andere soorten fruit, zoals bijvoorbeeld grapefruit en sinaasappel.
Tinto de Verano
Ingrediënten
- rode wijn
- Sprite, 7-Up of Fanta Citroen
- ijsblokjes
- schijfje citroen voor versiering
Neem een groot glas, vanwege de vele ijsblokjes.
Omdat de wijn niet gekoeld is, zal het drankje niet heel erg gekoeld zijn. Vandaar dat er veel ijsblokjes gebruikt worden.
Vul het glas tot de rand met ijsblokjes. Verdun de wijn met de frisdrank, waardoor de nuances van de wijnsmaak verloren gaan (neem daardoor geen dure wijn). Vul het glas voor de helft met de wijn. Gebruik een zoete citroenachtige frisdrank en vul de rest van het glas hiermee. Hang een schijfje citroen aan het glas en klaar is de dorstlesser!