InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Pasta, pasta en nog eens pasta

Pasta, pasta en nog eens pasta

Pasta, pasta en nog eens pasta We eten met zín allen nogal wat pasta weg iedere dag. Niet verwonderlijk dat er met enige regelmaat nieuwe pastarecepten bijkomen. Heerlijke pasta om ook zelf mee te variëren. Enkele lekkere recepten van lekkere pastagerechten.

Tagliatelle met champignons

Ingrediënten

  • 450 gram tagliatelle
  • 75 gram kastanje champignons
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram belegen kaas
  • 2 kleine rode uien
  • 1 bakje crème fraîche
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

Kook de pasta en pers de citroen uit (vang het sap op in een bakje). Pel tegelijkertijd de uien en knoflook en maak ze klein. De champignons klein snijden en in het citroensap leggen.
De uien en knoflook in een beetje boter bakken en voeg de crème fraîche toe, eventueel wat peper en zout naar smaak toevoegen. Laat dit enkele minuten op een laag pitje staan en voeg dan de champignons toe. Opnieuw enkele minuten laten staan. Als dit klaar is het mengsel over de pasta gieten en strooi er wat geraspte belegen kaas overheen.

Spaghetti met uitgebakken spekjes

Ingrediënten

  • tot 200 gr spaghetti
  • 125 gram spekjes
  • 3 eieren
  • parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Verhit de olie in een hapjespan en bak de spekjes, strooi er wat peper overheen. Kook tegelijkertijd de spaghetti. Voeg nu de spaghetti toe aan de spekjes in de hapjespan en laat het geheel bakken op halfhoog vuur. Zet het vuur vervolgens wat lager en voeg de eieren nu toe samen met de parmezaanse kaas. Tenslotte nog wat zout naar smaak en laat de eieren een klein beetje stollen.

Radiatori met groenten

Ingrediënten

  • 300 gram pasta
  • 400 gram kleine asperges
  • 400 gram doperwten
  • 400 gram maïs
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • bieslook
  • 20 ml magere melk
  • peper en zout

Bereiding

Kook de pasta in licht gezouten water. Stoom tegelijkertijd de asperges, de doperwten, de maïs en de lente-uitjes en meng het door de pasta (na afgieten). Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Maak een papje van de tomatenpure, magere melk en wat bieslook en giet het over de pasta.

Lees verder

© 2008 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Pasta-soorten, gedroogde en verse pastaEr bestaan naar het schijnt meer dan 700 verschillende pastasoorten. Veel pastasoorten hebben meerdere namen, en worden…
Pasta met spek(blokjes)We kennen het allemaal wel. We hebben geen tijd en moeten snel wat op tafel toveren. Je kijkt in de koelkast en ziet dat…
Wat is spaghetti?Wat is spaghetti?Iedereen heeft weleens van spaghetti gehoord en het gegeten. Spaghetti is een pastasoort en ziet eruit als lange dunne r…
Oorsprong pasta en enkele receptenOorsprong pasta en enkele receptenPasta is niet meer weg te denken uit de keuken en heeft destijds vanuit Italië zo ongeveer de hele wereld veroverd. Welk…

Reageer op het artikel "Pasta, pasta en nog eens pasta"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 27-08-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Schrijf mee!