Heerlijke pasta recepten
Pasta hoort inmiddels bijna bij “ de Hollandse pot “ en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enkele lekkere en eenvoudige recepten voor pastagerechten.Varieer desgewenst en maak het altijd klaar in de juiste verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten.
Spaghetti met rundergehakt en pesto
Ingrediënten
- 250 gram volkorenspaghetti
- 150 gram rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 75 gram pijnboompitten
- 50 gram strooikaas
- kruiden: peterselie, basilicum
- 1 dl olijfolie
Bereiding
Kook de spaghetti en wok het rundergehakt in de olijfolie. Als het rundergehakt gereed is voeg de pesto, knoflook, pijnboompitten en kruiden toe in de wok. Als de spaghetti gereed is in een rondje op het bord draperen en het wok gerecht in het middel van het bord leggen. Strooi er tenslotte wat peper naar smaak over en maak het af met de strooikaas.
Tricolore met rivierkreeftjes
Ingrediënten
- 2 zakjes tricolorepasta
- 250 gram rivierkreeftjes
- 4 eetlepels traditionele pastasaus
- kruiden: bieslook
- ½ doosje Hollandse champignons
- 2 eieren
- 50 gram strooikaas (bij voorkeur Parmezaanse kaas)
Bereiding
Kook de pasta in ruim water. Fruit in de tussentijd de kleingemaakt champignons en kook de de rivierkreeftjes en de 2 eieren.
Als alles gereed is over de pasta de gepelde rivierkreeftjes draperen. Maak een sausje van de hard gekookte eieren (klein gemaakt), champignons, pastasaus en bieslook en leg dit over de pasta met rivierkreeftjes. Maak het af met strooikaas.
Pennepasta met gekruid rundergehakt en kaassaus
Ingrediënten
- 300 grote penne pasta
- 250 gram gekruid rundergehakt
- 1 1/2 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 1 ½ liter room
- 1 dl. halfvolle melk
- 2 eetlepels bieslook
- zout en peper
- 1 rode paprika
- 150 gram geraspte kaas
Bereiding
Kook de pasta en in de tussentijd het gekruid rundergehakt in de olijfolie bakken en voeg de knoflook toe. Klop de eieren los en voeg de room, melk, bieslook, de helft van de geraspte kaas en zout en peper naar smaak toe.
Verwarm de oven op ca. 180 graden en drapeer in de ovenschaal de pasta, het gehakt en leg er wat kleine schijfjes paprika op. Gooi het eimengsel er overheen en maak het af met het restant geraspte kaas. Bak de ovenschaal zo’n 15 minuten in de over.