Heerlijke pasta recepten

Heerlijke pasta recepten Pasta hoort inmiddels bijna bij “ de Hollandse pot “ en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enkele lekkere en eenvoudige recepten voor pastagerechten.Varieer desgewenst en maak het altijd klaar in de juiste verhoudingen koolhydraten, vetten en eiwitten.

Spaghetti met rundergehakt en pesto

Ingrediënten

  • 250 gram volkorenspaghetti
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gram pijnboompitten
  • 50 gram strooikaas
  • kruiden: peterselie, basilicum
  • 1 dl olijfolie

Bereiding

Kook de spaghetti en wok het rundergehakt in de olijfolie. Als het rundergehakt gereed is voeg de pesto, knoflook, pijnboompitten en kruiden toe in de wok. Als de spaghetti gereed is in een rondje op het bord draperen en het wok gerecht in het middel van het bord leggen. Strooi er tenslotte wat peper naar smaak over en maak het af met de strooikaas.

Tricolore met rivierkreeftjes

Ingrediënten

  • 2 zakjes tricolorepasta
  • 250 gram rivierkreeftjes
  • 4 eetlepels traditionele pastasaus
  • kruiden: bieslook
  • ½ doosje Hollandse champignons
  • 2 eieren
  • 50 gram strooikaas (bij voorkeur Parmezaanse kaas)

Bereiding

Kook de pasta in ruim water. Fruit in de tussentijd de kleingemaakt champignons en kook de de rivierkreeftjes en de 2 eieren.
Als alles gereed is over de pasta de gepelde rivierkreeftjes draperen. Maak een sausje van de hard gekookte eieren (klein gemaakt), champignons, pastasaus en bieslook en leg dit over de pasta met rivierkreeftjes. Maak het af met strooikaas.

Pennepasta met gekruid rundergehakt en kaassaus

Ingrediënten

  • 300 grote penne pasta
  • 250 gram gekruid rundergehakt
  • 1 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 1 ½ liter room
  • 1 dl. halfvolle melk
  • 2 eetlepels bieslook
  • zout en peper
  • 1 rode paprika
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiding

Kook de pasta en in de tussentijd het gekruid rundergehakt in de olijfolie bakken en voeg de knoflook toe. Klop de eieren los en voeg de room, melk, bieslook, de helft van de geraspte kaas en zout en peper naar smaak toe.

Verwarm de oven op ca. 180 graden en drapeer in de ovenschaal de pasta, het gehakt en leg er wat kleine schijfjes paprika op. Gooi het eimengsel er overheen en maak het af met het restant geraspte kaas. Bak de ovenschaal zo’n 15 minuten in de over.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde volkorenpasta met SugocasasausGezonde volkorenpasta met SugocasasausEen recept voor een gezonde pasta. Makkelijk en snel te bereiden. Het is niet heel koolhydraatarm maar als je dit recept…
Pittige borrelhapjes met rundergehaktPittige borrelhapjes met rundergehaktHet voordeel van rundergehakt is dat je het zo pittig kan maken met verschillende ingrediënten als je maar wilt. Het geh…
Twee snel-klaar pasta gerechten!Twee snel-klaar pasta gerechten!Zoek je een heerlijk spaghetti gerecht, dat snel te bereiden is? Probeer dit gerecht dan eens uit. Je hoeft er geen topk…
Macaroni en pasta, snel en voordelig!Wanneer je weinig tijd hebt maar wel een goede maaltijd op tafel wil zetten is macaroni of pasta een goede optie! Deze v…

Sandwiches voor de lekkere trekSandwiches voor de lekkere trekLekkere honger maar nog geen trek in een volledige maaltijd? Lekkere hartige e/o pittige sandwiches kunnen dan uitkomst…
Zalmlasagne & varianten: gemakkelijk, heerlijk & snelU komt 's avonds laat na het werk thuis en heeft een reuze honger, maar niet veel tijd om te koken? Of kookt u niet zo g…
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 22-06-2013
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.