Een hele maaltijd met Schnitzel, broccoli en aardappeltje
Schnitzel is een heerlijk stukje vlees om op tafel te zetten, maar waarom niet eens iets anders proberen dan u gewend bent. Een heerlijke maaltijd van Schnitzel met olijven, aangevuld met een heerlijke manier om broccoli eens op een andere wijze te bereiden. Aardappeltjes die het gerecht helemaal afmaken. Eet smakelijk.
Schnitzel met Olijven
Ingrediënten voor vier personen
- 4 runderschnitzels
- 30 ml olijfolie
- 1 kleine ui gesnipperd
- 1 kleine ui gesnipperd extra
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode paprika
- 1 kleine groene paprika
- 100 g kleine champignons
- 30 gram ontpitte zwarte olijven (in plakjes)
- Plakken bacon
- Gezeefde tomaten uit blik
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel balsamico
- 1 theelepel suiker
- 250 ml runderbouillon
- 1 eetlepel versgehakte peterselie
Bereiding
- Verhit de helft van de olie in een grote pan
- Snipper de uit en hak de knoflook fijn
- Voeg dit samen met de bacon toe in de pan
- Bak de bacon knapperig
- Snijd de paprika’s in kleine blokjes en en voeg deze toe
- Snijd de champignons in reepjes en voeg deze toe
- Bak de groenten al roerend mee tot ze zacht zijn.
- Neem de pan van het vuur en roer de olijven er door
- Schep het mengsel uit de pan en laat het afkoelen
Vervolgens:
- Verdeel het mengsel in vier porties
- Schep op elke schnitzel een portie en rol de schnitzel op
- Bind of prik de schnitzel vast met keukengaren of stokjes
- Verhit de resterend olie in dezelfde pan
- Bak de schnitzels met olijven rondom bruin
- Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
- Dek af en houd ze warm
- Doe de extra ui in de pan en fruit deze
- Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree, balsamico, suiker en bouillon toe en laat 5 minuten zonder deksel koken tot de saus dik wordt
- Roer de peterselie erdoor
- Leg het vlees in de saus en laat het zonder dekstel maximaal 20 minuten zachtjes koken tot het gaar is
Broccolischotel met tomaat
Men at al broccoli zo’n 4800 jaar geleden en is het zusje van de bloemkool. In Nederland eten we over het algemeen broccoli bij aardappelen met een room- of kaassausje. We koken de broccoli in water en eten dit volgens traditioneel recept (dus met sausjes). Waarom niet anders? Broccoli is lekker en gezond. Hier een lekker recept om van de traditie af te wijken.
Ingrediënten
- Krop broccoli
- 2 rijpe tomaten
- Walnoten
- Pijnboompitten
- Oesterzwammen
- Salami
- Sojasaus
- Olijfolie
Benodigdheden
Bereiding
- Snijd mooie roosjes van de broccoli en spoel deze af in koud water
- Laat in tussen de wok warm worden met een scheutje olijfolie
- Voeg hier de pijnboompitten bij
- Snijd de tomaten in blokje en voeg het toe (inclusief vruchtvlees)
- Roer door en voeg vervolgens de oesterzwammen toe (deze kunt u ook in stukje breken of snijden)
- Voeg vervolgens de broccoliroosjes toe en zet het vuur lager
- Snijd de salami in reepjes of blokjes en voeg deze toe in de broccoli (uiteraard is de salami optioneel)
- Voeg de walnoten toe en roer het geheel door elkaar
- Laat vervolgens alles even op een laag vuur staan
- Als laatste giet u er wat sojasaus over (en optioneel chilisaus)
- Roer het regelmatig door elkaar en laat het even staan
- Zorg ervoor dat de broccoli niet slap wordt, maar knapperig blijft
Bijgerecht
Ingrediënten
- Enkele grote aardappelen (vast kokend)
- Paprikapoeder
- Tacomix
- Peper en zout
- Cayennepeper
- Peterselie
- Koriander
Bereiden
- Voor het bijgerecht schillen we de aardappelen en laten deze kort koken, zodat ze net gaar zijn
- Laat ze afkoelen en snijd er vervolgens blok van, van gelijke grootte
- Bestrooi de aardappelblokje met paprikapoeder, peper en zout en snufje Cayennepeper
- Bak de blokjes in een koekenpan rondom gaar
- Voeg de tacomix, peterselie en koriander toe en laat op laag vuur maximaal 10 minuten garen