InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaar

Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaar

Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaar Last minute recepten, snel klaar, origineel en overheerlijk. Verras uw visite met een lekkere tapenade uit Italie, Spanje of Israël. Heerlijk op stokbrood of een toastje.

Champignon tapenade

Ingrediënten

  • 250 gr. champignons schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 3 el. olijfolie (extra vergine)
  • 4 teentjes knoflook, in partjes gesneden
  • zout en peper

Bereiding

Smoor de champignons en knoflook in olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak. Doe de deksel op de pan, na ongeveer 5 minuten zijn de champignons gaar en kun je de pan van het vuur nemen. Koud laten worden en pureren tot een smeuïge massa.

Koriander tapenade

Ingrediënten

  • 60 gram verse koriander
  • 60 gr. kopje pijnboompitten
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gr. vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml. olijfolie

Bereiding

Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel extra olijfolie toe.

Tomaten tapenade

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten in stukken gesneden
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 ml. olijfolie (extra vergine)
  • zout

Bereiding

Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel extra olijfolie toe.

Aubergine tapenade

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine, in plakken van 1,5 cm. Gesneden
  • 2 el fijngesneden rode paprika
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 el. fijngesneden peterselie
  • balsamico azijn

Bereiding

Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Leg de plakken aubergine in de pan en gelijk weer omdraaien.. De plakken moeten de olijfolie opzuigen. Als je al je plakken in de pan hebt bestrooi je de plakken met zout en peper. Bakken op een laag vuur met de deksel op de pan tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. De plakken aubergine af laten koelen op keukenpapier, vervolgens in kleine brokjes snijden. Voeg de verse peterselie en de stukjes paprika toe en maak het gerecht af met een flinke scheut balsamico azijn.

Eet smakelijk!
© 2009 - 2019 Renartsworld, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dressings met balsamico: drie heerlijke receptenDressings met balsamico: drie heerlijke receptenBalsamico-azijn is een heerlijke azijnsoort die de meeste mensen wel eens geproefd hebben. Als enige wordt deze azijnsoo…
Zelf carpaccio met dressing makenZelf carpaccio met dressing makenCarpaccio is een heerlijk voorgerecht dat vele menukaarten van restaurants siert. Dit gerecht is ooit in Venetië bedacht…
Borrelhapjes - met olijvenKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Dressings met olijfolie: 3 simpele receptenDressings met olijfolie: 3 simpele receptenOlijfolie vormt de basis voor veel overheerlijke dressings. Want een salade smaakt pas echt lekker als hier een goede dr…
Een snel en eenvoudig kerstmenuDe kerstdagen staan weer voor de deur. Veel mensen schieten hierbij gelijk in de stress. Want wat gaan we eten. Gaan we…

Reageer op het artikel "Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaar"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Renartsworld
Gepubliceerd: 01-02-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!