Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaar
Last minute recepten, snel klaar, origineel en overheerlijk. Verras uw visite met een lekkere tapenade uit Italie, Spanje of Israël. Heerlijk op stokbrood of een toastje.
Champignon tapenade
Ingrediënten
- 250 gr. champignons schoongemaakt, in blokjes gesneden
- 3 el. olijfolie (extra vergine)
- 4 teentjes knoflook, in partjes gesneden
- zout en peper
Bereiding
Smoor de champignons en knoflook in olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak. Doe de deksel op de pan, na ongeveer 5 minuten zijn de champignons gaar en kun je de pan van het vuur nemen. Koud laten worden en pureren tot een smeuïge massa.
Koriander tapenade
Ingrediënten
- 60 gram verse koriander
- 60 gr. kopje pijnboompitten
- 4 teentjes knoflook
- 100 gr. vers geraspte Parmezaanse kaas
- 50 ml. olijfolie
Bereiding
Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel extra olijfolie toe.
Tomaten tapenade
Ingrediënten
- 4 grote tomaten in stukken gesneden
- 8 blaadjes verse basilicum
- 4 teentjes knoflook
- 50 ml. olijfolie (extra vergine)
- zout
Bereiding
Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel extra olijfolie toe.
Aubergine tapenade
Ingrediënten
- 1 grote aubergine, in plakken van 1,5 cm. Gesneden
- 2 el fijngesneden rode paprika
- olijfolie
- zout
- peper
- 2 el. fijngesneden peterselie
- balsamico azijn
Bereiding
Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Leg de plakken aubergine in de pan en gelijk weer omdraaien.. De plakken moeten de olijfolie opzuigen. Als je al je plakken in de pan hebt bestrooi je de plakken met zout en peper. Bakken op een laag vuur met de deksel op de pan tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. De plakken aubergine af laten koelen op keukenpapier, vervolgens in kleine brokjes snijden. Voeg de verse peterselie en de stukjes paprika toe en maak het gerecht af met een flinke scheut balsamico azijn.
Eet smakelijk!