Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaar

Tapenades, eenvoudig, lekker en snel klaar Last minute recepten, snel klaar, origineel en overheerlijk. Verras uw visite met een lekkere tapenade uit Italie, Spanje of Israël. Heerlijk op stokbrood of een toastje.

Champignon tapenade

Ingrediënten

  • 250 gr. champignons schoongemaakt, in blokjes gesneden
  • 3 el. olijfolie (extra vergine)
  • 4 teentjes knoflook, in partjes gesneden
  • zout en peper

Bereiding

Smoor de champignons en knoflook in olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak. Doe de deksel op de pan, na ongeveer 5 minuten zijn de champignons gaar en kun je de pan van het vuur nemen. Koud laten worden en pureren tot een smeuïge massa.

Koriander tapenade

Ingrediënten

  • 60 gram verse koriander
  • 60 gr. kopje pijnboompitten
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 gr. vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 ml. olijfolie

Bereiding

Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel extra olijfolie toe.

Tomaten tapenade

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten in stukken gesneden
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 ml. olijfolie (extra vergine)
  • zout

Bereiding

Stop alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en pureer tot een smeuïge massa. Voeg eventueel extra olijfolie toe.

Aubergine tapenade

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine, in plakken van 1,5 cm. Gesneden
  • 2 el fijngesneden rode paprika
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 2 el. fijngesneden peterselie
  • balsamico azijn

Bereiding

Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Leg de plakken aubergine in de pan en gelijk weer omdraaien.. De plakken moeten de olijfolie opzuigen. Als je al je plakken in de pan hebt bestrooi je de plakken met zout en peper. Bakken op een laag vuur met de deksel op de pan tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. De plakken aubergine af laten koelen op keukenpapier, vervolgens in kleine brokjes snijden. Voeg de verse peterselie en de stukjes paprika toe en maak het gerecht af met een flinke scheut balsamico azijn.

Eet smakelijk!
© 2009 - 2024 Renartsworld, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dressings met balsamico: drie heerlijke receptenDressings met balsamico: drie heerlijke receptenBalsamico-azijn is een heerlijke azijnsoort die de meeste mensen wel eens geproefd hebben. Als enige wordt deze azijnsoo…
Zelf carpaccio met dressing makenZelf carpaccio met dressing makenCarpaccio is een heerlijk voorgerecht dat vele menukaarten van restaurants siert. Dit gerecht is ooit in Venetië bedacht…
Borrelhapjes - met olijvenKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Dressings met olijfolie: 3 simpele receptenDressings met olijfolie: 3 simpele receptenOlijfolie vormt de basis voor veel overheerlijke dressings. Want een salade smaakt pas echt lekker als hier een goede dr…

Thaise keuken – kokosgarnalensoep en papaja saladeThaise keuken – kokosgarnalensoep en papaja saladeDe groene papayasalade uit Thailand is doordrenkt van knoflook. Wie groene Thaise papayasalade eet hoeft daarna niemand…
Thais koken: currypasta maken, ook de vegetarische variantThais koken: currypasta maken, ook de vegetarische variantDe Thaise keuken is een gezonde keuken, omdat er met verse producten wordt gewerkt en er veel kruiden in het eten worden…
Renartsworld (4 artikelen)
Gepubliceerd: 01-02-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.