Vier eenpansgerechten met pasta

Een-pan pasta met cherrytomaten
IngrediëntenKook het water en los de bouillon blokjes erin op. Snijd de ui en knoflook klein en snijd de tomaten doormidden. Voeg deze samen met de linguine, chilipeper, basilicum, olijfolie, zout en peper toe aan een grote pan. Voeg de warme bouillon toe aan de pan met ingrediënten. Kook de pasta zo'n 9 minuten.Verdeel de pasta in vier diepe borden en garneer met basilicum. Serveren met Parmezaanse kaas, olijfolie en eventueel ciabatta of een lekkere salade.
Een-pan pasta fondue
IngrediëntenSnijd de bacon in stukjes en bak ze in een diepe pan. Voeg de dungesneden knoflook toe en bak bruin. Haal de bacon en knoflook uit de pan en leg dit op een bord. Voeg de pasta samen met de melk en bouillon toe aan de pan met deksel. Kook de pasta in ca. 10-12 minuten. Rasp de kaas terwijl je wacht tot het kookt. Als de pasta klaar is, voeg dan de kaas, bacon en knoflook toe. Serveer de pasta met brood voor het echte fondue effect.
Een-pan pasta met olijven en zongedroogde tomaten
IngrediëntenSnijden de uien, knoflook, olijven en geroosterde paprika's. Voeg de pasta, olijven, paprika's, zongedroogde tomaten, oregano, chilipeper, basilicum en Parmezaanse kaas aan een diepe pan toe. Voeg 1,2 liter water en peper en zout toe. Breng het aan de kook en doe daarna de deksel op de pan. Laat voor 12 tot 15 minuten koken tot de pasta gaar is. Dien de pasta op in diepe borden en garneer eventueel met Parmezaanse kaas en basilicum.
Een-pan pasta met kip
IngrediëntenSnijden de kip in kleine blokjes en bak ze in een pan met olie bruin. Voeg de gesneden knoflook toe en bak voor 1 tot 2 minuten mee. Voeg de boter toe en laat het smelten. Voeg daarna de kookroom, bouillon, kruiden en ongekookte pasta toe aan de pan. Kook dit voor ongeveer 15 minuten tot de pasta gaar is. Voeg de Parmezaanse kaas toe en serveer direct. Tip: ook lekker met stukjes bacon in plaats van kip.
Deze recepten zijn geschikt voor 4 personen