Vier eenpansgerechten met pasta
We kennen het allemaal wel. Je hebt duizend-en-een dingen te doen en koken schiet er nog wel eens bij in. Deze vier recepten met pasta zijn snel, makkelijk en je hebt er maar één pan voor nodig. Deze gerechten staan binnen een mum van tijd op tafel en je gasten (of jij zelf) zullen ervan smullen. Het allerleukste: je hoeft maar één pan af te wassen!
Een-pan pasta met cherrytomaten
Ingrediënten
- 350 gram linguine
- 350 gram cherrytomaten
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel chilipeper, vlokken of korrels
- 2 blaadjes basilicum, en eventueel een blaadje extra als garnering
- 2 eetlepels extra-vergine olijfolie
- zout en peper
- 1 liter water
- 2 bouillon blokjes
- Parmezaanse kaas als garnering
Bereiding
Kook het water en los de bouillon blokjes erin op. Snijd de ui en knoflook klein en snijd de tomaten doormidden. Voeg deze samen met de linguine, chilipeper, basilicum, olijfolie, zout en peper toe aan een grote pan. Voeg de warme bouillon toe aan de pan met ingrediënten. Kook de pasta zo'n 9 minuten.Verdeel de pasta in vier diepe borden en garneer met basilicum. Serveren met Parmezaanse kaas, olijfolie en eventueel ciabatta of een lekkere salade.
Een-pan pasta fondue
Ingrediënten
- 400 gram pasta
- 60 gram cheddar kaas
- 60 gram Gruyère
- 20 gram Parmezaanse kaas
- bacon
- 2 teentjes knoflook
- 2 mokken groentebouillon (ca. 700 ml)
- 1 mok melk (ca. 350 ml)
Bereiding
Snijd de bacon in stukjes en bak ze in een diepe pan. Voeg de dungesneden knoflook toe en bak bruin. Haal de bacon en knoflook uit de pan en leg dit op een bord. Voeg de pasta samen met de melk en bouillon toe aan de pan met deksel. Kook de pasta in ca. 10-12 minuten. Rasp de kaas terwijl je wacht tot het kookt. Als de pasta klaar is, voeg dan de kaas, bacon en knoflook toe. Serveer de pasta met brood voor het echte fondue effect.
Een-pan pasta met olijven en zongedroogde tomaten
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- een handvol zwarte olijven
- een handvol geroosterde paprika's
- een handje zongedroogde tomaten
- 200 ml passata
- olijfolie
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 theelepel chilipeper, vlokken of korrels
- 1 blaadje basilicum
- 400 gram farfalle
- een handvol Parmezaanse kaas
Bereiding
Snijden de uien, knoflook, olijven en geroosterde paprika's. Voeg de pasta, olijven, paprika's, zongedroogde tomaten, oregano, chilipeper, basilicum en Parmezaanse kaas aan een diepe pan toe. Voeg 1,2 liter water en peper en zout toe. Breng het aan de kook en doe daarna de deksel op de pan. Laat voor 12 tot 15 minuten koken tot de pasta gaar is. Dien de pasta op in diepe borden en garneer eventueel met Parmezaanse kaas en basilicum.
Een-pan pasta met kip
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 gram kipfilet
- 1 eetlepel gesneden knoflook
- 1 eetlepel boter
- 350 ml kookroom
- 150 ml kippenbouillon
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 300 gram pasta
- een handvol Parmezaanse kaas
Bereiding
Snijden de kip in kleine blokjes en bak ze in een pan met olie bruin. Voeg de gesneden knoflook toe en bak voor 1 tot 2 minuten mee. Voeg de boter toe en laat het smelten. Voeg daarna de kookroom, bouillon, kruiden en ongekookte pasta toe aan de pan. Kook dit voor ongeveer 15 minuten tot de pasta gaar is. Voeg de Parmezaanse kaas toe en serveer direct. Tip: ook lekker met stukjes bacon in plaats van kip.
Deze recepten zijn geschikt voor 4 personen