Pasta recepten - Makkelijk en snel te bereiden

Pasta recepten - Makkelijk en snel te bereiden Pasta recepten zijn vrij simpel om te koken. De pasta moet alleen in kokend water worden geplaatst en kan worden bereid in 10 tot 15 minuten, afhankelijk van het soort pasta natuurlijk. En terwijl de pasta kookt kunt u uw gewenste saus bereiden. Het kan zijn op basis van tomaten, pesto of room. U kunt een pasta maaltijd in een flits klaar hebben, mits u weet wat u doet.

Goed opletten

Voor degenen met ervaring in de keuken, is dit soort maaltijd makkelijk te maken. Maar voor de nieuwelingen kunnen pasta gerechten een beetje ontmoedigend of lastig zijn. U moet oppassen bij het koken van pasta. Pasta kookt over het algemeen vrij snel, u moet dus goed opletten. Nu en dan moet het worden getest om te zien of het gaar is geworden.

Tips voor het bereiden van pasta

Vermijd het plaatsen van de pasta als het water nog niet kookt. Dit zal helpen voorkomen dat de pasta papperig, zacht en kleverig wordt. Laat het water te allen tijde blijven koken. U kunt helpen om de pasta steviger te maken door zout toe te voegen aan het kokende water. Nadat de pasta in de pan is geplaatst hoeft de pan niet bedekt te worden. Als de pasta klaar is, neem het uit het kokende water. De pasta zal verder koken als u het daar laat liggen. Daarmee is de ene helft van de pasta maaltijd klaar. De andere helft is de saus.

Pestosaus

Een goed aspect van pasta is dat er meerdere keuzemogelijkheden zijn voor sauzen. Door de grote variëteit is het soms zelfs moeilijk om te kiezen. Als u een pasta persoon bent, is het goed om een paar sauzen in de koelkast te bewaren. Als u pesto heeft kunt u dat als saus voor de pasta gebruiken. Voeg extra knoflook, champignon of zelfs Italiaanse worst worst toe en beleg het met kaas en u kunt een goede maaltijd hebben.

Tomatensaus

Flessen en blikjes met zongedroogde tomaten gaan goed met pasta. Probeer altijd om enkele zongedroogde tomaten klaar te hebben, want u kunt het gewoon gieten over de pasta en voila! Een pasta gerecht op basis van tomaat zonder de traditionele tomatensaus. Top het met geraspte kaas en samen met brood hebt u een bevredigend maaltijd klaar in een mum van tijd.

Roomsaus

Als u een op room gebaseerde saus wenst, kunt u wat in plakjes gesneden olijven, room, oregano en geraspte kaas bereiden. Meng de room, olijven en oregano met uw pasta en werk het af met geraspte kaas bovenop. Een eenvoudige pasta maaltijd op basis van room.

Olijfsaus

Olijfolie is ook een goede saus voor pasta en is ook heel gemakkelijk te bereiden. U kunt olijfolie mengen met schaaldieren uit blik of plakjes vlees of worst om een saus voor de pasta te maken. U kunt basilicum toevoegen voor de smaak en niet te vergeten de geraspte kaas. Als u wilt experimenteren, kunt u vlees of vis uit blik toevoegen. Pittige pasta is misschien niet voor iedereen, maar het is wel een goede schotel.

Makkelijk en lekker

Pasta recepten worden wereldwijd beschouwd als snelle en simpele recepten. In 15 tot 20 minuten heeft u een stevige pasta maaltijd klaar. Met een tomaten-, room- of olijfsaus is het een snelle maaltijd waarvan u echt kunt genieten.
© 2012 - 2024 Hyperinfoteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij “ de Hollandse pot “ en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…
Oorsprong pasta en enkele receptenOorsprong pasta en enkele receptenPasta is niet meer weg te denken uit de keuken en heeft destijds vanuit Italië zo ongeveer de hele wereld veroverd. Welk…
Twee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede…

Flapjacks: overheerlijke Engelse koekFlapjacks: overheerlijke Engelse koekDit oeroude Engelse recept heeft alles wat een lekker tussendoortje moet hebben. Het is heerlijk van smaak, gezond, zeer…
Kanelbullar volgens oud zweeds receptKanelbullar is vanouds een Zweedse lekkernij. Het is zelfs zo ingeburgerd dat in Zweden 4 oktober uitgeroepen is tot "Ka…
Hyperinfoteur (64 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.