Knapperig pindakaasijs
Als je gek bent op pinda's of pindakaas, dan is dit recept echt iets voor jou! Er zitten veel pinda's in en je kunt het lekker knapperig maken. Misschien wil je nog een variant? Pindakaasijs met witte chocola of met marshmallows? Het kan allemaal.
Ingrediënten
- 240ml volle melk
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 225 gram pindakaas met stukjes
- 475ml geklopte slagroom
- 2 eetlepels gehakte, ongezouten pinda's
Bereiding
Met deze ingrediënten kun je ongeveer 840ml pindakaasijs maken.
Doe de melk, suiker en het vanille-extract in een pan op laag vuur en verwarm het. Zet daarna het mengsel weg en laat het afkoelen.
Klop de koude melk en de pindakaas door elkaar tot het goed gemengd is en doe dan de slagroom erbij, dit klop je door elkaar.
Voor de volgende stap heb je een ijsmachine nodig. Heb je deze niet? Geen nood, het kan ook zonder ijsmachine.
Met ijsmachine
Hiervoor hoef je het mengsel alleen maar in de ijsmachine te gieten en de instructies van de fabrikant volgen.
Zonder ijsmachine
Zorg dat de ingrediënten goed koud zijn. Giet het mengsel in een diepvriesdoos waar je later goed in kunt roeren. De doos dek je goed af met plastic folie of bakpapier, daardoor kan het ijs gelijkmatig bevriezen. Zorg dat je een goed passende deksel voor de doos hebt en zet de doos in het koudste gedeelte van de vriezer. Na een uur schraap je het bevroren ijs van de randen en klop je het geheel tot een glad mengsel. Daarna dek je de doos weer af en zet je hem weer voor een uur in de vriezer. Dit herhaal je minstens 1 à 2 keer tot het ijs gelijkmatig en glad bevroren is. Vervolgens dek je het ijs af en laat je het helemaal bevriezen.
Voeg de pinda's toe als het ijs bijna bevroren is, je moet dus regelmatig checken of het ijs in de doos bijna bevroren is. Hoeveel pinda's je toevoegt ligt helemaal aan jezelf. Hoe meer pinda's, hoe knapperiger het ijs wordt.
Variaties
Vind je pindakaasijs alleen een beetje saai? Dan zijn er een aantal variaties mogelijk.
Pindakaasijs met bananenchips
Hiervoor heb je 2 eetlepels verkruimelde bananenchips nodig. Voeg dit toe aan het ijs als het bijna bevroren is. Je kan zoveel bananenchips toevoegen als je zelf wilt.
Pindakaasijs met witte chocola
Hiervoor heb je 50 gram witte chocola nodig. Je kan eventueel ook pure of melk chocola gebruiken. De chocola hak je eerst en roer je daarna door het ijs voordat het bevroren is.
Pindakaasijs met suikerpinda's
Hiervoor heb je vier eetlepels suikerpinda's nodig. Deze moeten grofgehakt zijn. Ook dit roer je door het ijs vlak voordat het bevroren is.
Pindakaasijs met marshmallows
Hiervoor heb je 25 gram minimarshmallows nodig. Deze halveer je en roer je door het ijs voordat het bevroren is.