Recepten voor koude soepen
In de zomer zijn we geneigd om minder snel soep te nemen. Het gevoel is dat je je al snel warmer gaat voelen met het nuttigen van soep. Koude soepen daarentegen zijn ook lekkere voorgerechten en goed in de zomer te doen. Enkele recepten.
Spaanse soep
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 1 komkommer
- 2 rode uien
- 3 rode paprika’s
- 4 sneetjes witbrood
- 4 sneetjes bruinbrood
- 1/2 liter vleesbouillon
- 3/4 liter tomatensap
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Begin met de tomaten te tomaten, de uien te pellen, komkommers te schillen en zaadlijsten van paprika’s te verwijderen. Maak van alle ingrediënten kleine stukjes splits het in 2 helften. Pureer de ene helft en voeg er witbrood, olie, azijn en bouillon en tomatensap aan toe. Breng het verder op smaak met peper en zout. Laat dit mengsel soep goed koud worden in de Rooster vervolgens het bruinbrood in de broodrooster en snij het vervolgens in kleinere stukje. Serveer het brood bij de koude soep.
Komkommer courgette soep
Ingrediënten
- 1 liter krachtbouillon (neutraal)
- 1 1/4 komkommer
- 1 courgette
- 1 bosje lente-uitjes
- 1 pepertje
- 1/4 liter magere yoghurt
- 1/2 citroen
Bereiding
Maak van de komkommer (1 hele nemen) en courgette (met schil) kleine stukjes en snipper ¼ van de lente-uitjes bij de kleingemaakte komkommer en courgette. Het pepertje van de zaadlijsten ontdoen en deze ook in kleine stukjes snijden. Voeg er het sap van 1/2 citroen aan toe en de yoghurt en doe dit alles in de blender. Laten draaien tot het een gladde massa is. Zet het mengsel 4 tot 5 uur in de koeling. Een klein gedeelte in ijsblokjes vormpjes doen.
Bij het serveren in iedere kom enkele van deze ijsblokjes doen met wat snipper lente-uitjes en komkommerschijfjes.
Avocadosoep met garnalen
Ingrediënten
- 3/4 liter visbouillon
- 300 gram Hollandse garnalen
- 2 grote avocado’s
- 1 citroen
- 1/3 bosje waterkers
- 2 dl halfvolle melk
- 2 dl crème fraiche
- 3 lente-uitjes
- peper en zout
Bereiding
Pureer de avocado, waterkers, lente-uitjes en voeg er citroensap, melk en bouillon aan toe. Doe dit in de blender tot het een massa is. Daarna ongeveer de helft van de garnalen toevoegen en opnieuw pureren. Voeg vervolgens naar smaak peper en zout toe en voeg de rest van de garnalen toe tezamen met de crème fraiche. Laat het geheel 2 uur in de koeling staan. Serveer met kleingemaakte geroosterde boterham.