Recepten voor koude soepen

Recepten voor koude soepen In de zomer zijn we geneigd om minder snel soep te nemen. Het gevoel is dat je je al snel warmer gaat voelen met het nuttigen van soep. Koude soepen daarentegen zijn ook lekkere voorgerechten en goed in de zomer te doen. Enkele recepten.

Spaanse soep

Ingrediënten

  • 500 gram tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 rode uien
  • 3 rode paprika’s
  • 4 sneetjes witbrood
  • 4 sneetjes bruinbrood
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 3/4 liter tomatensap
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Begin met de tomaten te tomaten, de uien te pellen, komkommers te schillen en zaadlijsten van paprika’s te verwijderen. Maak van alle ingrediënten kleine stukjes splits het in 2 helften. Pureer de ene helft en voeg er witbrood, olie, azijn en bouillon en tomatensap aan toe. Breng het verder op smaak met peper en zout. Laat dit mengsel soep goed koud worden in de Rooster vervolgens het bruinbrood in de broodrooster en snij het vervolgens in kleinere stukje. Serveer het brood bij de koude soep.

Komkommer courgette soep

Ingrediënten

  • 1 liter krachtbouillon (neutraal)
  • 1 1/4 komkommer
  • 1 courgette
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 pepertje
  • 1/4 liter magere yoghurt
  • 1/2 citroen

Bereiding

Maak van de komkommer (1 hele nemen) en courgette (met schil) kleine stukjes en snipper ¼ van de lente-uitjes bij de kleingemaakte komkommer en courgette. Het pepertje van de zaadlijsten ontdoen en deze ook in kleine stukjes snijden. Voeg er het sap van 1/2 citroen aan toe en de yoghurt en doe dit alles in de blender. Laten draaien tot het een gladde massa is. Zet het mengsel 4 tot 5 uur in de koeling. Een klein gedeelte in ijsblokjes vormpjes doen.
Bij het serveren in iedere kom enkele van deze ijsblokjes doen met wat snipper lente-uitjes en komkommerschijfjes.

Avocadosoep met garnalen

Ingrediënten

  • 3/4 liter visbouillon
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 2 grote avocado’s
  • 1 citroen
  • 1/3 bosje waterkers
  • 2 dl halfvolle melk
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 lente-uitjes
  • peper en zout

Bereiding

Pureer de avocado, waterkers, lente-uitjes en voeg er citroensap, melk en bouillon aan toe. Doe dit in de blender tot het een massa is. Daarna ongeveer de helft van de garnalen toevoegen en opnieuw pureren. Voeg vervolgens naar smaak peper en zout toe en voeg de rest van de garnalen toe tezamen met de crème fraiche. Laat het geheel 2 uur in de koeling staan. Serveer met kleingemaakte geroosterde boterham.

Lees verder

© 2008 - 2020 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recept: Soepen van vroegerRecept: Soepen van vroegerSoepen van oma blijven de lekkerste. Zij maakt haar soepen namelijk zelf! Heeft u zin in een lekker nostalgisch soepje,…
Zelf soep makenZelf soep makenZelf soep maken is voor veel mensen teveel werk, zeker in deze drukke tijd. Toch is dat erg zonde. Zelfgemaakte soepen b…
Courgettesoep en PaprikasoepCourgettesoep en PaprikasoepSoepen zijn heerlijk en gezond. Ideaal als voorgerecht of als hartige lunch. Courgette en paprika zijn makkelijke groent…
Basisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoepBasisrecept voor doorgestoken groentesoep en pureesoepEen doorgestoken soep is een soep dat gemixt is. Pureesoepen zijn gepureerde soepen. Lees hier welke bestanddelen deze s…

Zomerse salades: aardappel-, kip- en mozzarellasaladeZomerse salades: aardappel-, kip- en mozzarellasaladeEen salade is altijd lekker voor erbij, maar tijdens de warmer maanden is het vaak een belangrijk onderdeel van het hoof…
Turkse gerechten: pohçaIn dit artikel het recept voor eenvoudige pohça en achtergrondinformatie over deze lekkere gevulde broodjes.

Reageer op het artikel "Recepten voor koude soepen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 25-07-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Schrijf mee!