Tapas hapjes met gehakt

Tapas hapjes met gehakt Tapas word ook in Nederland steeds meer bekend. Hier vind je makkelijke recepten voor tapas met gehakt. Ook erg leuk en lekker als makkelijk verjaardagshapje.

Gehaktballetjes in pittige saus

Benodigdheden

  • 500 gr. gemengd gehakt
  • 3 el paneermeel
  • versgemalen peper en zout
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 los geklopte eieren
  • 50 gr. bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • ½ groene paprika (in kleine blokjes gesneden)
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 2 el gezeefde tomaten
  • ½ glas rode wijn
  • 2 dl. kippenbouillon
  • 1 el gehakte peterselie

Bereiding

Meng het gehakt met de eieren, knoflook, nootmuskaat, paneermeel, peper en zout. Maak hiervan kleine balletjes. Rol de balletjes door de bloem. Bak in een pan met olie de ui en paprika glazig en doe hier de balletjes bij, bak deze goed gaar. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en laat het circa 20 minuten pruttelen. Bij het serveren kan je eventueel nog wat peterselie strooien.

Champignons gevuld met gehakt

Benodigdheden

  • 350 gram grote champignons
  • citroensap
  • 5 el boter
  • 3 el ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr gemengd gehakt
  • 3 el paneermeel
  • 1/2 tl brandy
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el pijnboompitten gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden. Hol de champignons uit en snijd je inhoud fijn. Strooi over de champignons wat citroensap. Verhit 4 el boter in een pan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg nu het gehakt en eventueel wat peper en zout toe en bak de gehakt gaar. Voeg de fijngesneden inhoud van de champignons aan het gehakt laat dit circa 3 minuten op zacht vuur staan. Zet het vuur uit en voeg de paneermeel, brandy, peterselie, pijnboompitten en eventueel nog wat peper en zout toe. Stop dit in de champignons, leg er daarna een klein beetje boter op. Bak dit circa 15 minuten in de oven.

Riojanase gehaktballetjes

Benodigdheden

  • 1 dl spaanse rode wijn
  • 750 gr lamsgehakt
  • 1 eierdooier
  • 1 ei
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el peterselie
  • zout en peper
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 glas congac
  • 2 dl kipfond
  • 1 dl tomatensaus
  • 4 stukjes stokbrood

Bereiding

Snijd de knoflook en peterselie fijn en snijd het ui in kleine reepjes. Week het stokbrood circa 30 minuten in de wijn en knijp het daarna goed uit. Meng het lamsgehakt met het ei, de dooier, knoflook, peterselie en het stokbrood. Voeg eventueel wat zout en peper toe en stop het mengsel in de koelkast voor circa 30 minuten. Draai na het rusten kleine balletjes van het gehakt. Verhit olie in de pan en bak de balletjes bruin, voeg nu de ui toe en bak ze circa 5 minuten. Giet de cognac erbij en flambeer dit. Giet nu ook de fond en saus erbij en breng het alles aan de kook. Laat dit circa 20 minuten stoven.

Aardappelkoekje met gehakt

Benodigdheden

  • 400 gr gemengd gehakt
  • 150 gr aardappels(liefst vastkokend)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl oregano
  • peper en zout
  • peterselie
  • 1 ei
  • 2 el bloem

Bereiding

Snipper het uitje en hak de knoflook en peterselie fijn. Rasp de aardappels grof en meng dit met het gehakt de ui, knoflook, chilipoeder, oregano, zout en peper, peterselie, ei en bloem. Maak hiervan kleine platte koekjes en bak deze in ruime olie.

Gevulde gehaktballetjes

Benodigdheden

  • 100 gram amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram geraspte schapenkaas
  • olijfolie extra vierge
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 sneetje witbrood zonder korst, geweekt in melk
  • 6 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper
  • 1 eierdooier
  • bloem

Bereiding

Maak in een keukenmachine een mengsel van amandelen, knoflook, Schapenkaas en een beetje olie. Eventueel kan je hier nog wat peper en zout door doen. Maak nu een gehaktmengsel van de gehakt, het brood, peterselie en een eierdooier. Draai hier balletjes van. Maak in elk balletje een kuiltje en stop hier wat van het amandelmengsel in en kneed de balletjes dicht. Rol ze even door de bloem en hierna lekker frituren.
© 2011 - 2024 Chrissie90, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Makkelijk en snel, tapas op z'n HollandsMakkelijk en snel, tapas op z'n HollandsOorpspronkelijk komen tapas uit Spanje. Ondertussen heeft deze lekkernij zich over de wereld verspreid en wordt een comb…
Tapas: Makkelijk lekkere spiesjes makenTapas: Makkelijk lekkere spiesjes makenTapas zijn kleine hapjes die in Nederland vaak bij de borrel worden geserveerd. Veel verschillende tapas samen kunnen oo…
Alles over tapasAlles over tapasAlles over tapas, vind je hier. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt wo…
Tapas snel en eenvoudigTapas snel en eenvoudigTapas zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen warm en koud gegeten worden. Tapas komen uit Spanje en zijn kleine voorg…

Tapas hapjes met spekTapas zijn heerlijke kleine hapjes die ook in Nederland steeds bekender worden. In dit artikel vind je recepten voor tap…
Recepten tomatensoep: Italiaans en tomaat-paprikaRecepten tomatensoep: Italiaans en tomaat-paprikaTomaten zijn heerlijk, als tussendoortje of op brood. In een soep komt de smaak echter nog beter tot zijn recht. In dit…
Chrissie90 (28 artikelen)
Gepubliceerd: 13-12-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.