Tapas hapjes met spek
Tapas zijn heerlijke kleine hapjes die ook in Nederland steeds bekender worden. In dit artikel vind je recepten voor tapas met spek. Ook erg leuk en lekker als makkelijk verjaardagshapje.
Champignons met spek
Benodigdheden
- 1 el olijfolie
- 150 gram spek
- 2 teentjes knoflook
- 450 gram kleine champignons
- 130 ml witte wijn
- 1 el peterselie
Bereiding
Snijd het spek in blokjes, hak de knoflook en peterselie fijn. Verhit een koekenpan met de olie en bak hierin het spek.
Voeg na circa 3 minuten de knoflook en champignons toe en roer deze er goed doorheen. Afblussen met de wijn en doe er wat peper en zout door. Doe nu de peterselie erbij en laat het sudderen tot de wijn verdampt is.
Gevulde dadels met spek
Benodigdheden
- 15 Dadels, zonder pit
- 15 stukjes geitenkaas
- 15 reepjes ontbijtspek
- 15 prikkers
- Olijfolie
Bereiding
Vul de de dadels met geitenkaas en rol er een reepje ontbijtspek omheen, houd het geheel bij elkaar met een prikker. Smeer een pan in met olijfolie en bak hier de dadels om en om in. Het lekkerst is om ze warm te serveren maar ook koud zijn ze erg lekker.
Spek gevuld met geitenkaas en honing
Benodigdheden
- 24 lange plakjes spek
- 14 bolletjes geitenkaas
- Honing
Bereiding
Leg 12 plakjes spek naast elkaar en leg op elk plakje een bolletje geitenkaas, doe op elk bolletje 1 lepel honing. Rol dit nu voorzichtig in en rol er dan nog een plakje spek andersom omheen zodat de kaas goed ingepakt is. Leg ze daarna circa 7 minuten in een voorverwarmde oven.
Belegde poffertjes
Benodigdheden
- 14 poffertjes
- Roomkaas
- 14 stukjes spek
- 14 takjes kervel
- 14 partjes perzik
Bereiding
Besmeer de poffertjes met roomkaas. Bak de stukjes spek krokant. Leg nu op elk poffertje een stukje spek gevolgd door een partje perzik en wat kervel. Het is verstandig het geheel bij elkaar te houden met een prikker.