Tapas snel en eenvoudig

Tapas snel en eenvoudig Tapas zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen warm en koud gegeten worden. Tapas komen uit Spanje en zijn kleine voorgerechtjes. Vaak worden ze geserveerd met wijn of bier. Tapas worden meestal voor de lunch en het avondeten gegeten. Ook kun je ze goed gebruiken bij speciale gelegenheden als een feestje. Tapas komen uit Andalusië, hier kwamen ze op het idee om kleine gerechtjes op brood te leggen. Zo ontstonden de Tapas zoals wij ze kennen.

Chorizo al vino

Ingrediënten:
  • 1 chorizoworst
  • rode wijn

Bereiding
  • Verwarm de oven op 200C
  • Snijd de chorizoworst in plakjes en leg ze in een ovenvaste schaal
  • Giet de wijn erover totdat de worst geheel bedekt is
  • Zet het ongeveer een uur in de oven
  • De worst kan warm en koud gegeten worden

Heerlijk met wijn en olijven

Garnalen in knoflooksaus

Ingrediënten
  • 250 gram gekookte garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels sherry
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 mespuntje cayennepeper

Bereiding
  • Verhit de de olijfolie in een koekepan. Bak de garnalen gedurende 5 minuten. Haal de garnalen uit de pan en leg ze in een schaal.
  • Doe de paprikapoeder, de cayennepeper, de sherry, de peterselie en wat zout in de koekepan. Pers het sap van de knoflookteentjes erbij. Verhit de ingrediënten
  • Doe de garnalen er weer bij en laat 5 minuten sudderen met de deksel op de pan.

Lekker met stokbrood

Hamrolletjes

Ingrediënten
  • 200 gram gekookte ham
  • pakje roomkaas
  • halve ui

Bereiding
  • Snipper de halve ui zeer fijn, en meng deze door de roomkaas
  • Smeer de plakken ham in met het mengsel en rol de plakken op
  • In stukjes snijden en een prikker erdoor

Zalige afwisseling
© 2008 - 2024 Dee12, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles over tapasAlles over tapasAlles over tapas, vind je hier. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt wo…
Twee heerlijke Spaanse tapas receptenTwee heerlijke Spaanse tapas receptenTwee heerlijke tapas voor vier personen. Een met cherrytomaatjes en olijven, en de andere met paprika en chorizo! Geniet…
Eten en drinken op de Canarische EilandenEten en drinken op de Canarische EilandenBent u op de Canarische Eilanden op vakantie en u wilt lekker een hapje eten in een typisch Spaans of Canarisch restaura…
Tapas: Makkelijk lekkere spiesjes makenTapas: Makkelijk lekkere spiesjes makenTapas zijn kleine hapjes die in Nederland vaak bij de borrel worden geserveerd. Veel verschillende tapas samen kunnen oo…

Recepten Denemarken: bosbes, mierikswortel en peultjesBosbessen zijn heerlijke versnaperingen voor wandelaars in heide- en veengebieden. In europa groeit er geen straffer sma…
Recepten België: bloemkool, asperges en schorsenerenRecepten België: bloemkool, asperges en schorsenerenDe bloemkool is een hoogstandje van kwekerskunst. Een versgesneden bloemkooltje uit de tuin is een ware delicatesse. Ten…
Dee12 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 26-02-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.