Tapas snel en eenvoudig
Tapas zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen warm en koud gegeten worden. Tapas komen uit Spanje en zijn kleine voorgerechtjes. Vaak worden ze geserveerd met wijn of bier. Tapas worden meestal voor de lunch en het avondeten gegeten. Ook kun je ze goed gebruiken bij speciale gelegenheden als een feestje. Tapas komen uit Andalusië, hier kwamen ze op het idee om kleine gerechtjes op brood te leggen. Zo ontstonden de Tapas zoals wij ze kennen.
Chorizo al vino
Ingrediënten:
Bereiding
- Verwarm de oven op 200C
- Snijd de chorizoworst in plakjes en leg ze in een ovenvaste schaal
- Giet de wijn erover totdat de worst geheel bedekt is
- Zet het ongeveer een uur in de oven
- De worst kan warm en koud gegeten worden
Heerlijk met wijn en olijven
Garnalen in knoflooksaus
Ingrediënten
- 250 gram gekookte garnalen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sherry
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 mespuntje cayennepeper
Bereiding
- Verhit de de olijfolie in een koekepan. Bak de garnalen gedurende 5 minuten. Haal de garnalen uit de pan en leg ze in een schaal.
- Doe de paprikapoeder, de cayennepeper, de sherry, de peterselie en wat zout in de koekepan. Pers het sap van de knoflookteentjes erbij. Verhit de ingrediënten
- Doe de garnalen er weer bij en laat 5 minuten sudderen met de deksel op de pan.
Lekker met stokbrood
Hamrolletjes
Ingrediënten
- 200 gram gekookte ham
- pakje roomkaas
- halve ui
Bereiding
- Snipper de halve ui zeer fijn, en meng deze door de roomkaas
- Smeer de plakken ham in met het mengsel en rol de plakken op
- In stukjes snijden en een prikker erdoor
Zalige afwisseling