InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Worteltaart met glazuurlaagje en een heerlijke bananencake

Worteltaart met glazuurlaagje en een heerlijke bananencake

Worteltaart met glazuurlaagje en een heerlijke bananencake Worteltaart klinkt niet echt lekker, maar toch is het wel erg lekker. Worteltaart is juist lekker zoet en super makkelijk om te maken! En wat je zeker ook eens geprobeerd moet hebben in een bananencake!

Worteltaart

Benodigdheden

  • 1 kleine winterwortel
  • 200 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel; gezeefd
  • 2 eieren
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram verse roomkaas (kuipje a 150 gram)
  • 125 gram poedersuiker (strooibus a 250 gram)


Bereidingswijze

Cake

Oven voorwarmen op 175 graden. Leg bakpapier op de bodem van de bakvorm, zorg dat het papier een stuk uitsteekt aan de bovenkant, dan kun je hem straks makkelijk eruit halen. Schil en rasp de wortel. (In de magnetron) 150 gram boter smelten. Doe daarna de boter in een kom samen met de geraspte wortel, suiker, een mespuntje zout en de eieren en roer door elkaar. Doe nu het bakmeel en de kaneel door het mengsel en roer of mix tot een glad beslag. Dan het beslag in de bakvorm gieten.


Glazuur

Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten). De roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met een mixer erdoor roeren, tot een glad glazuur.

Tot slot

Haal de cake uit de vorm en leg deze op een bord of op een schaal. Glazuur met een spatel over de cake uitstrijken. Zet dan de cake nog even een kwartiertje in de koelkast, dan wordt het glazuur iets harder. Als dat gedaan is kun je de cake in blokjes snijden of andere vormen die je maar leuk vind.

Bananencake

Benodigdheden

  • 3 eieren
  • 250 gram bloem, gezeefd
  • half kopje bruine suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 275 gram bloem
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 middelmaat banenen
  • 120 gram (room)boter
  • mespuntje zout
  • voor de liefhebber dadels, in stukjes gesneden
Het beste is alles op kamertemperatuur

Bereidingswijze
Vet allereerst een cakevorm in en verwarm de oven voor op 170 graden. Mix met een garde de bloem, de boter, de suiker, wat zout, bakpoeder, vanillesuiker en eventueel de dadels. Goed mixen tot je een mooi mengsel/deeg hebt.
Roer dan nog de eieren erdoorheen
Dan moeten de bananen er nog bij, je moet deze wel eerst prakken. Daarna kun je ze door het mengsel mixen en als dat goed gemixt is doe je alles in de cakevorm.
Het moet zo'n 60 tot 70 minuten in de oven. Check tegen de eindtijd met een sateprikker of de cake gaar is. Als er deeg aan de prikker blijft kleven moet de cake nog langer in de oven.
© 2011 - 2019 Linda1986, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cake, lekker en eenvoudigCake, lekker en eenvoudigEr gaat niets boven eigen gebakken cake, hoe eenvoudig dan ook. De cake in de winkel plakt meestal aan de folie, heeft e…
High Tea, maar dan anders!High Tea, maar dan anders!Gezellig een dagje bijkletsen met vrienden? Maak dan eens een High Tea met lekkere hapjes! Met de volgende hapjes heb ik…
Cake pops makenTegenwoordig is creatief bakken erg populair. Cupcakes en taarten zijn toch wel het populairste om te bakken, te beklede…
Problemen bij het bakken van cakeKrijgt u onverwacht bezoek, wilt u uw kinderen verassen of heeft u een traktatie nodig, een cake kan uitkomst bieden. He…
Recept voor Baked AlaskaRecept voor Baked AlaskaBaked Alaska is ook wel bekend als 'omelette sibérienne'. Het is een vorm van een ijstaart die gegeten wordt als dessert…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Worteltaart met glazuurlaagje en een heerlijke bananencake"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Linda1986
Gepubliceerd: 12-07-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!