Worteltaart met glazuurlaagje en een heerlijke bananencake
Worteltaart klinkt niet echt lekker, maar toch is het wel erg lekker. Worteltaart is juist lekker zoet en super makkelijk om te maken! En wat je zeker ook eens geprobeerd moet hebben in een bananencake!
Worteltaart
Benodigdheden
- 1 kleine winterwortel
- 200 gram boter
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel; gezeefd
- 2 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram verse roomkaas (kuipje a 150 gram)
- 125 gram poedersuiker (strooibus a 250 gram)
Bereidingswijze
Cake
Oven voorwarmen op 175 graden. Leg bakpapier op de bodem van de bakvorm, zorg dat het papier een stuk uitsteekt aan de bovenkant, dan kun je hem straks makkelijk eruit halen. Schil en rasp de wortel. (In de magnetron) 150 gram boter smelten. Doe daarna de boter in een kom samen met de geraspte wortel, suiker, een mespuntje zout en de eieren en roer door elkaar. Doe nu het bakmeel en de kaneel door het mengsel en roer of mix tot een glad beslag. Dan het beslag in de bakvorm gieten.
Glazuur
Laat de rest van de boter zacht worden (niet smelten). De roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker met een mixer erdoor roeren, tot een glad glazuur.
Tot slot
Haal de cake uit de vorm en leg deze op een bord of op een schaal. Glazuur met een spatel over de cake uitstrijken. Zet dan de cake nog even een kwartiertje in de koelkast, dan wordt het glazuur iets harder. Als dat gedaan is kun je de cake in blokjes snijden of andere vormen die je maar leuk vind.
Bananencake
Benodigdheden
- 3 eieren
- 250 gram bloem, gezeefd
- half kopje bruine suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 275 gram bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 6 middelmaat banenen
- 120 gram (room)boter
- mespuntje zout
- voor de liefhebber dadels, in stukjes gesneden
Het beste is alles op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Vet allereerst een cakevorm in en verwarm de oven voor op 170 graden. Mix met een garde de bloem, de boter, de suiker, wat zout, bakpoeder, vanillesuiker en eventueel de dadels. Goed mixen tot je een mooi mengsel/deeg hebt.
Roer dan nog de eieren erdoorheen
Dan moeten de bananen er nog bij, je moet deze wel eerst prakken. Daarna kun je ze door het mengsel mixen en als dat goed gemixt is doe je alles in de cakevorm.
Het moet zo'n 60 tot 70 minuten in de oven. Check tegen de eindtijd met een sateprikker of de cake gaar is. Als er deeg aan de prikker blijft kleven moet de cake nog langer in de oven.