Frosting recept
Als je cupcakes of cake pops gaat maken of een taart gaat vullen, heb je vaak een frosting, of anders genoemd: botercrème nodig. Een frosting kun je in verschillende smaken maken. Hier vind je het basisrecept voor frosting met daarbij extra’s voor verschillende smaken.
Basisrecept voor frosting (ongeveer 15 cupcakes)
Ingrediënten:
- 250 gram poedersuiker
- 200 gram roomboter
- 1 theelepel vanille extract/zakje vanillesuiker
- 1 of 2 theelepels melk, als het nodig is
Bereiding:
- Klop of mix de roomboter en vanille met elkaar. Het moet een smeuïg mengsel worden.
- Voeg de poedersuiker in 3 delen toe en blijf door kloppen of mixen.
- Als de frosting nog niet smeuïg genoeg is, kun je nog 1 of 2 theelepels melk toevoegen.
Kleurtje
Wil je de frosting een ander kleurtje geven? Voeg dan een beetje levensmiddelen kleurstof toe. Je hebt maar een paar druppels nodig.
Andere smaak
Ook kun je natuurlijk een andere smaak geven aan de botercrème. Je kunt er zelf voor kiezen of je dan het vanille extract uit het basis recept laat of niet.
Chocolade smaak: cacaopoeder toevoegen
- Speculaas smaak: speculaas kruiden toevoegen (lekker voor Sinterklaas gethematiseerde dingen!)
- Frisse smaak: Een beetje citroensap of sinaasappelsap toevoegen. Ook kun je een beetje schil raspen en toevoegen.
- Koffie smaak: Voeg een beetje koffie of espresso toe voor een koffie smaak
- Koekjes smaak: Met verschillende soorten koekjes, bijvoorbeeld bastogne of Oreo, kun je ook een lekkere smaak aan de frosting geven. Verkruimel de koekjes goed en voeg deze op smaak toe.
- Drank smaak: Ook kun je een beetje drank toevoegen aan je botercrème. Baileys en Amaretto bijvoorbeeld geven een lekkere smaak aan de frosting.
Sommige winkels en groothandels verkopen ook vloeibare smaakstoffen en smaakstoffen in poedervorm. Ook deze smaakstoffen kun je goed gebruiken in de frosting.
Met dit basisrecept kun je een lekkere frosting maken voor je cupcakes, cake pops of taartvulling. Wees niet bang om creatief te zijn met smaken. Succes!