InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Heerlijke recepten en tips voor een geslaagde Paasbrunch

Heerlijke recepten en tips voor een geslaagde Paasbrunch

Heerlijke recepten en tips voor een geslaagde Paasbrunch Wat is er heerlijker dan tijdens de Paasdagen te genieten van een heerlijker Paasbrunch met het hele gezin. Deze tips en recepten zorgen er voor dat u Paasbrunch succes verzekerd is. Wat denkt u bijvoorbeeld van een wrap met roomkaas en zalm of roerei op zijn Italiaans. U familie zal verrast zijn van u creativiteit en kookkunsten terwijl de recepten stuk vor stuk makkelijk zijn te bereiden.

De Paasbrunch

Het organiseren van een Paasbrunch kan een hele klus lijken, waar veel voorbereidingen voor nodig zijn. Met deze tips en recepten is het echter een koud kunstje.

Tips voor een geslaagde Paasbrunch

  • Serveer verschillende kleine gerechtjes.
  • Kies voor luxere broodsoorten, zoals suikerbrood, paasbrood en bagels.
  • Serveer versgeperst vruchtensap
  • Maak een fruitsalade..
  • Kleed de tafel feestelijk aan. Denk aan leuk gevouwen servetjes, menukaartjes, een bloemetjes op tafel etc.
  • Serveer eiergerechten.

Recepten

  • De recepten die in dit artikel worden besproken zijn;
  • Sandwichrolletjes met zalm
  • Roerei met tomaat
  • Roerei op zijn Italiaans
  • Wraps met rookmaas en zalm
  • Verse fruit smoothie met banaan en ananas
  • Aardbeien yoghurt smoothie met kiwi

Sandwichrolletjes met zalm

Ingredienten:
  • 1(wit) casinobrood
  • 1 blikje zalm
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 fijngehakt hardgekookt ei
  • snufje versgemalen peper
  • snufje zout
  • 4 eetlepels boter
  • peterselie en citroenpartjes voor de garnering

Bereidingswijze

Giet de zalm uit blak af en pureer de zalm fijn. Voeg vervolgens het hardgekookte ei, de peterselie en de fijn gesneden sjalotjes. Maak een glad mengsel van de mayonaise en de slagroom. Schep dit mengsel bij het zalmmengsel. Roer het geel goed door het laat het mengsel in de koelkast stijf worden. Gebruik 4 in de lengte gesneden casinobrood en verwijder de korsten. Besmeer de plakken casinobrood met het zalmmengsel en dun met roomboter. Rol het brood op in 4 lange dunne 'worsten' en snij de sandwichrolletjes in mooie plakjes.

Geroosterd brood met roerei

Ingrediënten voor roerei: variatie 1, roerei met tomaat

  • 3 tomaten
  • 5 (scharrel)eieren
  • snufje peper
  • snufje zout
  • snufje nootmuskaat
  • snufje aromat

Bereidingswijze voor roerei; variatie 1, roerei met tomaat

Verwijder de schil van de tomaat en snij de tomaat in kleine stukjes. Doe de eieren in een kom en meng de kruiden er doorheen. Doe een klontje boter in de pan en bak de tomaten even mee. Voeg vervolgens de eieren toe en bak deze. Blijf constant roeren tijdens het bakken.

Ingrediënten voor roerei: variatie 2, roerei op zijn Italiaans

  • 3 eieren
  • 3 tomaten
  • 1rode ui (grof gesneden)
  • snufje zou
  • snufje peper
  • Italiaanse kruiden
  • oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • naar smaakt wat geraspte mozzarella en salami

Bereidingswijze voor roerei: variatie 2, roerei op zijn Italiaans.

Verhit de boter in de koekenpan en voeg de versnipperde rode ui toe. Zodra de rode ui glazig begint te worden voeg je de in stukjes gesneden tomaten toe met de peper-zout-oregano/Italiaanse kruiden en de geperste knoflook. Eventueel kun je nu ook de salami of mozzarella toevoegen. Voeg vervolgens de eieren toe en blijf tijdens het bakken roeren totdat al het ei volledig gebakken is.

Serveer de roereieren met geroosterd brood.

Wrap met zalm en roomkaas

Ingrediënten

pakje tortillawraps
200 gr gerookte zalm
100 gr roomkaas naar keuze bijvoorbeeld mon chou. Ter variatie kan er gekozen worden voor bieslookroomkaas of ananasroomkaas.
Verse sla soorten bijv. ruccola of ijsberg sla
Verse bieslook

Bereidingswijze:

Bereid de wrap in de oven zoals aangegeven op de verpakking. Besmeer de wrap een een laagje roomkaas en beleg het daarna met de sla en de zalm. Bestrooi het geheel naar smaak met verse bieslook. Rol de wrap op en snij het geheel vlak voor serveren in dunne plakjes.

Verse fruit smoothie met banaan en ananas

Ingrediënten

1 liter vers ananassap
1 banaan
100 gram verse aardbeien
5 ijsblokjes

Bereidinswijze

Doe alle ingrediënten in de blender en pureer het geheel tot een smakelijke smoothie.

Aardbeienyoghurt smoothie met kiwi

Ingrediënten

  • 1 liter magere yoghurt
  • 2 ijsblokjes
  • 150 gram verse aardbeien
  • 2 kiwi`s

Bereidingswijze:

Doe alle Ingrediënten in de blender en pureer het geheel tot een smakelijk smoothie.

Lees verder

© 2011 - 2019 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met je receptenVeel mensen plaatsen heerlijke recepten op internet. Er zijn vele websites waar deze kunnen worden geplaatst. Het is ook…
Roerei op verschillende manierenRoerei is lekker maar het is altijd zo snel op, en smaakt altijd zo standaard. Ben je dit nou ook zo zat, probeer dan ee…
Recepten wrap met kip op verschillende manierenRecepten wrap met kip op verschillende manierenDe wrap wordt steeds populairder en er verschijnen steeds meer varianten. Gezond en lekker en bovendien snel klaar te ma…
De paasbrunch, aankleding en receptenDe paasbrunch, aankleding en receptenVoor veel mensen begint het een traditie te worden, de paasbrunch. Geen ontbijt, want we slapen lekker uit en geen lunch…
Bewaar al je online recepten op één plekBewaar al je online recepten op één plekTegenwoordig kun je op vele sites lekkere recepten vinden, maar helaas staan deze allemaal op verschillende plekken. Alb…

Reageer op het artikel "Heerlijke recepten en tips voor een geslaagde Paasbrunch"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 03-04-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Pasen
Schrijf mee!