Recepten wrap met kip op verschillende manieren
De wrap wordt steeds populairder en er verschijnen steeds meer varianten. Gezond en lekker en bovendien snel klaar te maken. Enkele voorbeelden met kip om uit te proberen en natuurlijk kan er met de ingrediënten gevarieerd worden. Onderstaande recepten zijn voor 4 personen samengesteld. Varieer je met de groenten, laat dan datgene wat je als de lekkerste groenten ervaart de boventoon voeren, door er verhoudingsgewijs iets meer aan toe te voegen.
Kip wrap met paprika en wortel
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet
- tortillawraps (2 per persoon)
- tuinkruiden
- roerbakolie
- olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 grote wortel
- 1 dl tomatenketchup
- 1 dl yogonaise
- 2 eetlepels grove mosterd
- grof gesneden roerbakgroente
Bereiding
Kruid de kip en roerbak als eerste de klein gesneden kipreepjes en voeg daarna de klein gesneden paprika en de wortel erbij, dan de roerbakgroente en als laatste de tomatenketchup en yogonaise. Roer het goed door elkaar en laat het een kleine 15 minuten staan.
Intussen kunnen de wraps verwarmd worden en smeer deze in met een klein beetje olijfolie en daarna de mosterd er goed overheen uitsmeren. Leg nu de wraps klaar en verdeel het mengsel uit de wok. Rol de wraps op en serveer ze.
Kip wrap met maïs, prei en noten
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet
- tortillawraps (2 per persoon)
- pittige tuinkruiden
- 200 gram maïs
- roerbakolie
- olijfolie
- 2 grote prei
- 3 eetlepels cocktailuitjes
- 60 gram noten klein gemaakt (walnoten, hazelnoten )
- ½ komkommer
- ½ aubergine
- kappertjes
- gemengde sla
Bereiding
Kruid de kip en roerbak als eerste de klein gesneden kipreepjes en voeg daarna de cocktailuitjes, de maïs, de klein gesneden prei erbij, laat alles even pruttelen. Intussen kan er wat sla aangemaakt worden met klein gemaakte noten, stukjes komkommer, stukjes aubergine, kappertjes en wat olijfolie. De verwarmde wraps uitleggen en insmeren met een klein beetje olijfolie. Leg het mengsel uit de wok erop en daarna het sla mengsel. Rol de wraps op en serveer ze.
Bij deze wrap kan de kip ook vervangen worden door reepjes mager rundvlees.
Kip wrap met ui, paprika en maïs
Ingrediënten
- 450 gram kipfilet
- tortillawraps (2 per persoon)
- paprikapoeder
- peper
- 1 rode ui
- tuinkers
- 200 gram maïs
- roerbakolie
- olijfolie
- ½ rode paprika
- ½ groene paprika
- 150 gram kippenraqout
- 1 eetlepel worcestersaus
Bereiding
Kruid de kip met paprikapoeder en wat peper en roerbak als eerste de klein gesneden kipreepjes en voeg daarna de klein gesneden ui en paprika toe. De maïs kan nu ook bij het mengsel en meng het goed. Dan moet de ragout en de worcestersaus erbij en laat het geheel even staan. Leg de verwarmde wraps weer netjes uit en verdeel het mengsel over de wraps. Als laatste wat tuinkers toevoegen en serveer maar.