Roerei op verschillende manieren
Roerei is lekker maar het is altijd zo snel op, en smaakt altijd zo standaard. Ben je dit nou ook zo zat, probeer dan een van de onderstaande recepten uit. Zo word je roerei toch lekker, maar op een andere manier dan je gewend bent.Roerei met tuinkruiden
Benodigdheden- 25 gram boter
- 4 eieren
- 4 eetlepels melk
- zout en peper
- fijngeknipte tuinkruiden
Bereiding
- Verwarm de boter in de pan.
- Klop de eieren los met het vocht, zout, peper en de kruiden.
- Giet het eimengsel in de pan en maak roerei.
- Het roerei moet wel een beetje smeuïg blijven.
Roerei met komkommer
Benodigdheden- 25 g boter
- 4 eieren
- 4 eetlepels crème fraiche
- komkommerblokjes
- zout en peper
- ½ theelepel basilicum
Bereiding
- Verwarm de boter in de pan.
- Klop de eieren los met de crème fraiche, komkommerblokjes, zout, peper en de kruiden.
- Giet het eimengsel in de pan en roer alles goed door elkaar.
Sandwich roerei
Benodigdheden- 4 eieren,
- 4 eetlepels melk of bouillon,
- zout,
- peper,
- 1 eetlepel boter,
- verse tuinkruiden
Bereiding
- klop de eieren los met het vocht, zout en peper.
- Verwarm de boter in een pan met ronde hoeken en giet hierin het eimengsel.
- Roer met een houten lepel op een laag vuur totdat het eimengsel bijna gestold is.
- Garneer met fijngeknipte tuinkruiden.
- Lekker met toeast en ontbijt, brunch of lunch.
- Reken voor roerei minimaal 1 ei per persoon.
- Vervang melk door crème fraîche en voeg 1/2 theelepel(s) groene of roze verse pepers toe voor een pittige versie.