Leuke bak-recepten voor kinderen

Leuke bak-recepten voor kinderenOnderstaande recepten zijn speciaal voor kinderen erg lekker en ook nog makkelijk genoeg dat ze zelf ook kunnen meehelpen met bakken. Vooral in de leeftijd van 3-6 jaar willen kinderen graag actief meehelpen in de keuken en op deze manier kun je het nuttige met het aangename combineren. Eet smakelijk!

Chocokrokantjes

Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 12 stuks


Benodigdheden:
  • 12 papieren (muffin) vormpjes
  • 55 gram boter (liefst op kamertemperatuur)
  • 4 eetlepels schenkstroop
  • 100 gram melkchocola, in stukjes gebroken
  • 70 gram cornflakes

Bereiding:
[OLIST]Doe de boter, stroop en chocola in een kom. Zet deze kom op een pan met water
Verhit het water, zodat de boter, stroop en chocola smelten. Roer alles goed door elkaar
Haal eerst de pan van het vuur en daarna de kom van de pan
Voeg de cornflakes aan het chocolademengsel toe en roer alles goed door elkaar met een pollepel.
Schep het mengsel voorzichtig in de papieren vormpjes.
Zet de vormpjes een uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven
Bewaar je chocokrokantjes in een afsluitbaar blik zodat ze langer knapperig blijven.[/OLIST]

Havermout koekjes

Bereidingstijd: 10-15 minuten
Baktijd: 25 – 30 minuten
Hoeveelheid: 18 koekjes


Benodigdheden:
  • 175 gram boter
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 55 gram schenkstroop
  • 350 gram havermout

Bereiding:
[OLIST]Verwarm de oven voor op 180 graden (of gasstand 4). Doe de boter, suiker en stroop in de steelpan
Doe het gas aan op een laag pitje. Verwarm het mengsel terwijl je roert, ongeveer 2-3 minuten tot alles is gesmolten
Voeg de havermout toe aan het gesmolten mengsel.
Haal de pan van het vuur en roer de havermout goed door. Schep het mengsel daarna in een bakblik en druk het aan met een spatel of achterkant van een lepel.
Zet het bakblik hierna zo’n 25 tot 30 minuten in het midden van de oven en bak de havermoutkoek tot hij goudbruin is. Binnenin moet het nog een beetje zacht zijn.
Haal de koek uit de oven en laat hem 10 minuten afkoelen.
Snijd de koek in blokjes en laat deze verder afkoelen.
Bewaar de stukjes havermout koek in een bewaarblik / koekjestrommel zodat deze langer knapperig blijft.[/OLIST]

Choco-banaankoekjes

Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 15-20 minuten
Hoeveelheid: 18 koekjes


Benodigdheden:
  • 125 gram boter
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 1 rijpe (gele) banana
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram chocola, in stukjes gebroken
  • 55 gram rozijnen

Bereiding:
[OLIST]Verwarm de oven voor op 190 graden (gasstand 5). Roer de boter en suiker met een pollepel tot een luchtig romig mengsel.
Voeg het ei beetje bij beetje toe; roer goed na elke toevoeging. Prak de banana en roer de bananenmoes door de massa.
Zeef de bloem en ook de koekkruiden boven de kom en schep ze met een spatel voorzichtig door het luchtige mengsel.
Schenk de melk erbij en schep de stukjes chocola en rozijnen er voorzichtig door.
Schep met een theelepel hoopjes beslag op de bakplaat (ingevet of bekleed met bakpapier). Zorg ervoor dat er wat ruimte is tussen de hoopjes.
Bak de koekjes 15-20 minuten in het midden van de oven. Ze moeten er mooi lichtbruin uitzien.
Laat alles afkoelen en schep daarna de koekjes van de bakplaat. Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld kun je ze in een afgesloten koekblik doen. [/OLIST]
© 2011 - 2025 Esthercita79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties